ציוץ קיר

נתקלתם במקרה בציוץ שלכם מצויר על קיר ברחוב? עכשיו גם אתם חלק מ־#פיד_רחוב, מיזם של אמנית שלוקחת ספריי ומביאה למרחב האורבני את 140 התווים שלכם

מתוך חשבון הטוויטר #פיד_רחוב
מתוך חשבון הטוויטר #פיד_רחוב
11 במרץ 2014

אם גם אתם הרגשתם השבוע שרחובות תל אביב הולכים ונהיים דומים יותר לפיד שלכם בטוויטר, אתם יכולים לנשום לרווחה: לא נבלעתם לתוך פרק חדש של "בלאק מירור". הציוצים המרוססים ברחבי העיר הם חלק מפרויקט חדש ומקורי בשם #פיד_רחוב. מאחורי הפרויקט עומדת האמנית "סיסטר", שבוחרת ציוצים מהפיד שלה באופן אקראי ומרססת אותם על קירות ברחובות שונים בעיר בצירוף שם המשתמש והתמונה של הכותב. הציוצים שזכו לבמה גם מחוץ למסך הסמארטפון מייצרים דיאלוג מעניין בין העולם הווירטואלי לממשי.

"הכל התחיל כשידיד שלי אמר לי שאני מכורה לטכנולוגיה ושאני צריכה לצאת קצת החוצה, לשאוף אוויר", מספרת סיסטר. "חשבתי על זה קצת, ואז הרעיון הזה פשוט צץ לי בראש וזה התגלגל. כולם היום נושמים את הרשתות החברתיות, ואני חושבת שזה נחמד לראות את הסביבה הזאת בצורה חדשה".

מתוך חשבון הטוויטר #פיד_רחוב
מתוך חשבון הטוויטר #פיד_רחוב

את הציוצים תוכלו לראות כבר בשוק בצלאל, רחוב מטלון, רחוב השוק, ובמקומות נוספים במרכז ובדרום תל אביב. סיסטר, שכלל לא גרה בעיר, מגיעה אליה בשעות הלילה במיוחד כדי לעבוד על הפרויקט. בינתיים היא שומרת על דיסקרטיות ומסרבת לחשוף את שמה האמיתי או את מספר הטלפון שלה. השיחה איתה, כמה אופייני, התנהלה ב-DM (תיבת ההודעות הפרטית של טוויטר – ג.פ).

מתוך חשבון הטוויטר #פיד_רחוב
מתוך חשבון הטוויטר #פיד_רחוב

לדבריה של האמנית, הפרויקט יכול להיחשב כסוג של תרומה לקהילה – קודם כל לקהילת הצייצנים הישראלית כמובן, שזוכה לפרגון גדול, ואחר כך גם לקהילה שבחוץ – תושבי העיר שנתקלים בהפתעות נחמדות כאלה ברחוב. "אני יודעת שמבחינת הרשויות מה שאני עושה זה ונדליזם", היא אומרת, "אבל אם מישהו עובר ליד ציוץ שריססתי וזה גורם לו לחייך זה שווה את הכל". סיס, מאיתנו כבר חילצת חיוך קטן.