כולי אוזן – מתכון קלאסי לאוזני המן
הילדים בבית בחופשת פורים? זו הזדמנות נהדרת להכין אוזני המן ולשתף גם אותם בהכנה. לפניכם מתכון קל שמצליח תמיד
המצרכים (ל-40-50 אוזני המן):
- 500 גרם קמח (3.5 כוסות)
- 10 גרם אבקת אפייה (1 כף גדושה)
- 120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
- 200 גרם חמאה
- 80 מ"ל שמן (1/3 כוס)
- 160 מ"ל מיץ תפוזים (2/3 כוס)
- 1 גרידת תפוז
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
- 1. מערבבים חומרים יבשים במיקסר עם גיטרה
- 2. מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ומערבבים עד קבלת מרקם פירורי
- 3. להוסיף את היתר ולהמשיך לעבד עד שהבצק נפרד מהדפנות
- 4. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה
הערה: להפיכת הבצק לבצק פרג, ניתן להוסיף לחומרים היבשים כף (10 גרם) פרג לא טחון
מלית פרג וגרידת תפוז
המצרכים:
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- 50 גרם דבש (2.5 כפות)
- 100 מ"ל חלב (1/3 כוס)
- גרידה מתפוז אחד
- 100 גרם פרג טחון
- 50 גרם אגוזי מלך טחונים (2/3 כוס)
- 1 תפוח עץ מגורד
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
- 1. מחמים את החלב עם הסוכר, הדבש וגרידת התפוז עד שהדבש נמס
- 2. מוסיפים פרג, אגוזים, תפוח מגורד ותמצית וניל.
- 3. מבשלים על אש קטנה 10 דקות
- 4. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ
- 5. קורצים עיגולים בגודל 6-8 ס"מ. תלוי בגודל האוזן הרצויה
- 6. בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול את המלית הנבחרת
- 7. מקפלים את העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים לקבלת צורה משולשת של אוזן המן
- 8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דקות
באדיבות הקונדיטורית רוסלה יונה לביסקוטי