מתוק, לא: כך תחגגו לילד יום הולדת בריא

אין חגיגה בלי עוגה, נכון? אז למה לא עוגת פירות או קמח מלא? ומה במקום חטיפים מלאי שומן ומלח ונשנושים מלאי סוכר וצבעי מאכל? ככה מכינים יום הולדת בריא

אילוסטרציה: ShutterStock
אילוסטרציה: ShutterStock
26 בינואר 2015

ימי ההולדת הם אירוע שמתרחש כידוע מדי שנה – בעוד שעבור הילדים מדובר באירוע משמח שמצפים לו בהתרגשות, עבורנו ההורים ימי הולדת מעוררים קצת מתח והרבה התלבטויות. במיוחד בנושא הכיבוד.

הורים רבים מסתייגים משפע הממתקים, הסוכר, צבעי המאכל, השומנים המוקשים ושאר רכיבים תזונתיים לא בריאים שמורעפים על הילדים בחגיגות.

ובכן, לא חייבים. יש אלטרנטיבות בריאות וטעימות לא פחות מממתקים, ואפשר לארגן חגיגה עליזה ומלאת צבעים ובריאות בעזרת הדמיון, היצירתיות והרעיונות שלהלן.

 

מה אוכלים?

אין חגיגה בלי עוגה: אבל מי אמר שחייבים עוגת שוקולד מלאה בסוכריות צבעוניות? נכון, הילדים מצפים לזה, אבל הם ישמחו לא פחות לאכול עוגה שמחצית מכמות הקמח הלבן הוחלפה בקמח מלא, שמכילה שמן קנולה במקום מרגרינה ושהיא מומתקת ברסק תפוחים טבעי במקום מחצית מכמות הסוכר.

ומה לגבי קישוטים? ובכן, במקום בצק סוכר או קרם קצפת אפשר לקשט את העוגה:

1. בפירות יבשים צבעוניים.

2. בפירות טריים: תותים אדומים, אננס צהוב, קיווי ירוק.

3. בצעצועים קטנים מעולמו של הילד: כדורגל, בובות, פרפרים, פיות, כלבים וחתולים.

4. אפשר להכין עוגה רק מפירות. דוגמאות ורעיונות מרהיבים אפשר למצוא ברשת החברתית פינטרסט.

שיהיה מה לחטוף: מתוקים כמלוחים, חטיפים תעשייתים עמוסים בשמן, בסוכר ו/או במלח. הילדים אוהבים אותם, אבל בטוח שהם ימצאו עניין וינשנשו בחשק רב גם:

1. שיפודי פירות צבעוניים.

2. גביעי גלידה שבהם סלט פירות עסיסי.

3. כדורי פירות יבשים, שנראים בדיוק כמו כדורי שוקולד, שהשומן שהם מכילים מגיע מאגוזים, מקוקוס ומשקדים. וללא תוספת סוכר מלבד הסוכר שיש בפירות. הנה מתכון לדוגמה (אפשר להמיר את האלכוהול שבמתכון במעט מיץ פרי שיש בבית).

4. כריכונים עם ממרח חומוס, טחינה, גבינה לבנה, מקושטים בירקות צבעוניים. אפשר לחתוך את הכריכונים עם קורצי צורות של עוגיות: כוכב, לב, עיגול וכדומה.

5. רבעי פיתות עם חומוס, טחינה, גבינה, אבוקדו, סלט ביצים וכדומה.

6. מקלות גזר ומלפפון עם מטבל צבעוני (גבינה עם פפריקה, טחינה עם עגבניות, סלט אבוקדו). אפשר להניח את המטבלים בצלוחיות קטנות חד פעמיות אישיות.

7. טוסט־פיצה ביתי, עם רוטב עגבניות, גבינה איכותית (חמישה אחוזי שומן), זיתים, פטריות וכל שאר התוספות שילדים אוהבים.

 

מה שותים?

האמת, מה רע במים, סתם מים, מהברז או מינרליים? זה הכי בריא, שלא לדבר על כך שזו האפשרות המשמינה פחות. אבל אם בכל זאת מתחשק לכם לפנק את הילדים במשקאות מעניינים, אפשר להכין להם:

1. מי פרי: קנקני מים ובהם צפים פירות צבעוניים וחתוכים, כמו דובדבנים ללא גלעין או תותים שיעניקו למים צבע ורדרד, ענבים קפואים שהם לא רק יפים ומוסיפים מתיקות, אלא גם מקררים את המים, פלחי תפוז או קלמנטינה.

2. מים עם עשבי תבלין: נענע, לואיזה, סטיביה, מליסה, עם או בלי פלחי לימון. טעימים, מרעננים וצבעוניים.

3. חליטות מעניינות: בחורף אפשר להציע לילדים חליטות (זהירות לבל המשקה יהיה חם מדי) בטעמים שילדים אוהבים: ענבים, נענע ופטל. לאחרונה הופיעה על המדפים סדרת חליטות לילדים בשם ויסוצקידס שיש בה רק רכיבים טבעיים. לחליטות טעם מתקתק שמקורן בצמחים ובפירות שיש בתיונים, כך שאין צורך להמתיק אותן

 

לילך כרמון, דיאטנית קלינית. באדיבות ויסוצקי, המציעה חליטות תה "ויסוצקידס" לילדים