פינת ליטוף: הערכה שתפתח את הדמיון של הילדים שלכם באמצעות ציורי חיות

הרעיון ל"סיפורי חיות", ערכת קלפים וספר לעידוד תקשורת ושיתוף בין ילדים והורים שפיתחה מיכל ברנע, מטפלת במגע, צץ כמעט במקרה והפך מהר מאוד להצלחה

ערכת "סיפורי חיות"
ערכת "סיפורי חיות"
29 בדצמבר 2015

מיכל ברנע היא מטפלת גוף ונפש. אחרי שהשלימה את התואר הראשון בפסיכולוגיה מאוניברסיטת תל אביב, נסעה להמשך הלימודים בניו יורק, שם התמחתה בשיטת טיפול הנקראת "פולאריטי" ומתמקדת בשילוב מגע ושיחה, ונשארה לחיות בעיר ולעבוד בתחום. "כשנולדה בתי הראשונה, עמנואל", מספרת ברנע, "הייתי מספרת לה סיפורים שהמצאתי על המקום תוך כדי שאני מיניקה, מרדימה או מרגיעה אותה. אלו היו סיפורים קצרצרים על כל מיני חיות ועל מה שהן עושות ומרגישות. זה היה משהו אינטואיטיבי לחלוטין ומאוד אינטימי, ועל אף גילה הצעיר, ראיתי שהם משפיעים עליה, שהיא ממש חושבת עליהם ומרגישה כלפי הדמויות מיני רגשות". כשעמנואל גדלה קצת, הדרישה לסיפורי החיות נותרה בעינה, וברנע, שבינתיים חזרה לישראל, התחילה לכתוב אותם ולאייר אותם.  

ואז הגיע הרעיון להפוך את המשחק הפרטי שלכן למוצר?

"פחות או יותר כן. הבנתי שיש כאן משהו שיכול לעניין ולשמח ילדים והורים נוספים ולשפר לאין ערוך את התקשורת ביניהם, כמו שקרה לי ולעמנואל".

מיכל ברנע
מיכל ברנע

ממה מורכבת הערכה?

"מ־51 קלפים עם ציורי חיות ומספר סיפורים קצרים. כל סיפור מתייחס לחיה שונה, מתאר בעיה או קונפליקט שהיא נתונה בו, מציע פתרון וגם מעין מסר או עצה לחיים". כך למשל, ניתן למצוא את הסיפור על הינשוף שייעץ לתוכים לחלק ביניהם גרעין חמנייה ששניהם חשקו בו, ואף הציע לשאול את דעתו של הירח, שממקום מושבו הגבוה בשמים ראה מרחוק שדה חמניות שופע גרעינים. בסופו של הסיפור ניתנת העצה – כדאי לשאול, לחקור ולא להסתפק במובן מאליו.

סיפור אחר הוא סיפורו של הטווס, שבזכות תושייה וביטחון ביכולותיו ניצל מגורל עגמומי, והמסר שבסופו הוא שתמיד כדאי לסמוך על היכולות האישיות, כי באמצעותן ניתן לפתור כמעט כל בעיה. סיפורים נוספים מוקדשים, בין היתר, לחמור, לסוס, לתרנגולת, לקיפוד ולצפרדע, ומובעים בהם ערכים ומסרים של נתינה, הקשבה, סבלנות, חברות ועוד.

לאיזה גיל מתאימה הערכה?

"בכל גיל ניתן להשתמש בה. ילדים מגיל 6 ומעלה הם קהל היעד המתאים ביותר. בגילים צעירים יותר ניתן לשחק עם הקלפים, להשתמש בהם כטריגר לשיחה או להמציא כל מיני משחקים שעושים שימוש באיורי החיות. בגילים בוגרים יותר ניתן להעמיק ולשוחח על המסרים המובעים בסיפורים ועל הרגשות והמחשבות שהם מעוררים. כך או כך, מטרת הקלפים והסיפורים היא לעודד שיחה ואינטראקציה, מחשבה וביטוי רגשי, דבר שלפעמים קשה לחלק מהילדים, ולהוות כלי לפיתוח האינטליגנציה הרגשית של ילדים והורים כאחד". 

את ערכת "סיפורי חיות" ניתן לרכוש במחיר של 150 ש"ח – animalcards.co.il