מסעדות פתוחות: הצצה למטבחים של המסעדות הגדולות

בשבוע הבא יתקיים אירוע “מסעדות פתוחות”, הכולל שפע של מסעדות, שפים חדשים, מגוון פעילויות וסיורים מרתקים מעולם הקולינריה. האירוע יתקיים במשך ארבעה ימים, בתאריכים 11 - 14 במרץ, במהלך סוף שבוע ארוך שכולו חגיגה גסטרונומית. ליקטנו עבורכם מספר פעילויות מעניינות. מהרו להירשם ואל תשכחו ללבוש את הסינר

דלאל. צילום: בועז לביא
דלאל. צילום: בועז לביא
3 במרץ 2015

קולינריה במנהרת הזמן -גיל פנטו Made in Eretz Israel

תאריכים: 12.3.15 , 20:30-22:00

משתתפים: 20

מחיר: 110 ₪

קוקוזין, אבקת ביצים ושמן מגד הם רק חלק מהמוצרים שהופיעו בספרי הבישול של ליליאן קורנפלד וארנה מאייר, כוהנות הבישול בישראל של פעם. גיל פנטו יארח במוזיאון הפרטי שלו לנוסטלגיה ארץ ישראלית ויספר על המטבח של פעם – על מוצרי המכולת, על אביזרי המטבח, על הפרסומות, על הברושורים,על ספרי הבישול והפתעות נוספות מהמטבח של פעם. את האירוע ילוו מאכלים כמו פשטידת לחם,קרטופלניק (פשטידת תפוחי אדמה), סלט ביצים, סלט חצילים בטעם כבד, כבד קצוץ, הרינג בשמנת ולחמים.

Made in Eretz Israel הוא חלל חווייתי לנוסטלגיה ארצישראלית שממוקם ביפו. במקום תמצאו אוסף עשיר של פריטים מתקופת קום המדינה ועד שנות ה-70, שיוצרו בישראל ונאספו במשך שנים רבות, ויחד הם יוצרים מקום מיוחד המזמן מסע נוסטלגי אל ישראל של פעם.

כתובת המסעדה: רח’ שבטי ישראל 25, קומה ראשונה, תל אביב // טלפון: 054-4510345

[tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DE%u05E7%u05D5%u05DD%22" link="%22http%3A//www.open-restaurants.co.il/activities/%25D7%25A7%25D7%2595%25D7%259C%25D7%2599%25D7%25A0%25D7%25A8%25D7%2599%25D7%2594-%25D7%2591%25D7%259E%25D7%25A0%25D7%2594%25D7%25A8%25D7%25AA-%25D7%2594%25D7%2596%25D7%259E%25D7%259F/%22" theme="blue1" ]

זוהי יפו ילדה זוהי יפו, איילת פרי בקסיס

תאריכים: 12.3 10:00-12:00

משתתפים: 20

מחיר: 120 ₪

הגעגועים לארץ החזירו את השפית איילת פרי מעולם המסעדות הקליפורני, הישר אל חופי הים של יפו ועכשיו היא שמחה להזמין אתכם לחווייה יפואית בניחוח אמריקאי. ביחד עם המשתתפים, אל מול קו האופק של הים התיכון בסמוך לנמל יפו על שלל צבעיו וניחוחותיו, תכין פרי ביחד עם המשתתפים ארוחת בוקר מקומית, תכבוש דגים יפואיים שיפולטו במקום ותכין מגוון של “Flat Bread” יפואי עם תוספות שונות ובהן בטטה מוצרלה/סלמון וקרם פרש. נסיים בקינוח יפואי מיוחד.

קסיס. צילום: אנטולי מיכאלו
קסיס. צילום: אנטולי מיכאלו

קסיס היא מסעדה ים תיכונית עם השפעות קליפורניות השוכנת על קו המים בחוף המרהיב גבעת עליה ביפו. בהתאם לעונות השנה גם התפריט משתנה מקיצי ורענן לחורפי וחמים. המטבח הפתוח מאפשר מבט למתרחש בין הסירים והמחבתות. התפריט מבוסס על חומרי גלם עונתיים ואיכותיים וכולל בשרים, דגים ופירות ים טריים המגיעים היישר מיפו. הבעלים איילת וניר פרי חזרו אחרי שהות ממושכת באיזור סאן פרנסיסקו בקליפוניה שם ניהלו מסעדות, קייטרינג ואירועים לידועני סיליקון וואלי. הגעגועים לארץ משכו אותם חזרה לאיזור יפו המתפתח שם רצו לשלב בין עולם חדש וישן. קסיס היא בדיוק זה – שילוב של נוף יפואי אותנטי עם עיצוב מודרני.

*קסיס בחרו להעביר את ההכנסות לתרומה לעמותת מאיר השמן.

כתובת המסעדה: קדם 132 פינת קידרון (בסמוך למרכז פרס לשלום), תל אביב-יפו // טלפון: 03-5753745

[tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DE%u05E7%u05D5%u05DD%22" link="%22http%3A//www.open-restaurants.co.il/activities/%25D7%2596%25D7%2595%25D7%2594%25D7%2599-%25D7%2599%25D7%25A4%25D7%2595-%25D7%2599%25D7%259C%25D7%2593%25D7%2594-%25D7%2596%25D7%2595%25D7%2594%25D7%2599-%25D7%2599%25D7%25A4%25D7%2595/%22" theme="blue1" ]

מזל דגים ויין השף גולן גורפינקל בדלאל

תאריכים: 11.3.15 17:00-19:00

משתתפים: 15

מחיר: 280 ₪

השף גולן גורפינקל יסביר בסדנה כיצד הופכים דגים מחומר גלם למנה מרשימה בצלחת, וכיצד מתאימים לה את היין הנכון. הסדנה כוללת הסברים, הדגמות פרונטליות, טעימות יין ועבודה מעשית במטבח של מסעדת דלאל בנווה צדק.

דלאל. צילום: בועז לביא
דלאל. צילום: בועז לביא

מסעדת דלאל שוכנת במבנה אותנטי עתיק ויפהפה בלב ליבו של מתחם דלאל שבנווה צדק. במסעדה תוכלו לבחור בין פינות ישיבה עגולות ומחבקות, פטיו פנימי וחיצוני, ישיבה על הבר הקלאסי המפנק או בלאונג’ הפרטי‏. מעיסקיות צהריים מגוונות או לשבת בנינוחות לארוחת ערב אינטימית ונינוחה ובסופי שבוע מארוחות בוקר או ברנץ, מבית היוצר של השף גולן גורפינקל. מבחר אפשרויות לפי מזג האוויר, מצב הרוח והשותפים באווירה של בריחה משיגרת היום והמקום. המנות בתפריט משחקות על קו התפר שבין טעמים ים- תיכוניים מקומיים לטכניקות וקלאסיקות אירופאיות‏. פירות ודגי ים טריים, שפע פסטות שנעשות במקום‏ וירקות עונתיים מגידולים מקומיים . לצד המסעדה תוכלו גם לשבת ב”דלאל הקונדיטוריה” הסמוכה, לכוס קפה ושפ‏ע מאפים מתוקים ומלוחים הנאפים במקום. הקונדיטוריה מתמחה באפייה ועושה שימוש בחומרי גלם איכותיים ובטכניקות מסורתיות ומשלימה חוויה קולינרית יוצאת דופן.

כתובת המסעדה: רח’ שבזי 10, תל אביב יפו // טלפון: 03-5109292

[tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DE%u05E7%u05D5%u05DD%22" link="%22http%3A//www.open-restaurants.co.il/activities/%25D7%259E%25D7%2596%25D7%259C-%25D7%2593%25D7%2592%25D7%2599%25D7%259D-%25D7%2595%25D7%2599%25D7%2599%25D7%259F/%22" theme="blue1" ]

על בירה ופולקע השף עמיר אילן בדן גורמה

תאריכים: 12.3.15 17:00-19:00 או 13.3.15 10:00-12:00

משתתפים: 25

מחיר: 250 ₪

מסתבר שככל הנוגע לקולינריה, בירה היא הרבה יותר מחצי ליטר עם חברים על הבר: בסדנה של דן גורמה שתתקיים בכיתות הבישול החדשות ילמד השף עמיר אילן המשתתפים להכין מנות של בשרים ועופות: המבורגר בזיגוג, נקניקיות וכנפי עוף בטמפורה עם מטבל חריף אשר ילווה במסע בינ”ל של בירות מדנמרק, דרך גרמניה ועד לבלגיה. השף עמיר אילן חתום על הכנפיים האלמותיות של דיקסי, והיה גם השף שהקים את מסעדת הדסון ברמת החייל.

דן גורמה הנו בית הספר הגבוה לקולינריה של מלונות דן ורשת אורט., בו מתקיימים קורסים לבישול, אפייה וקונדיטוריה. במטבח המרשים של בית הספר תמצאו את הציוד המתקדם ביותר לצד חומרי גלם משובחים. השף עמיר אילן , עומד בראש מגמת הבישול בדן גורמה , בעל תואר A.O.S Degree in Culinary Arts; של ה- Culinary Institute of Americ.

כתובת המסעדה: רח’ נס לגויים 53 , תל אביב // טלפון: 1-700-502-999

[tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DE%u05E7%u05D5%u05DD%22" link="%22http%3A//www.open-restaurants.co.il/activities/%25D7%25A2%25D7%259C-%25D7%2591%25D7%2599%25D7%25A8%25D7%2594-%25D7%2595%25D7%25A4%25D7%2595%25D7%259C%25D7%25A7%25D7%25A2/%22" theme="blue1" ]