עשר מתוך שמונה

"שמונה" הוא ספק מזנון ספק מסעדה, אבל בקשר לאיכות האוכל אין ספק כי מדובר בשוס רציני

תכף היא תהפוך ליקיטורי בר, מסעדת שמונה. צילום: אנטולי מיכאלו
תכף היא תהפוך ליקיטורי בר, מסעדת שמונה. צילום: אנטולי מיכאלו
24 באוקטובר 2014

התחושה בעיר היא שיש המון מסעדות יוקרתיות 'רציניות' והרבה מאוד אופציות מהירות ופשוטות לצהריים, אמנם נהדרות אבל כמעט ולא חורגות מגבולות הפיתה. האמצע קצת נעלם ולכן מקום כמו "שמונה" הוא כמעט בבחינת נס עירוני: משהו בין מסעדה למזנון, אבל מהמטבח הקומפקטי יוצאות מנות בייתיות ומושקעות במיוחד. מאחורי שמונה עומד ומבשל אורן גולדווסר, שמחזיק גם את דוכן הפסטות (פיורי) בשוק של נמל תל אביב. מנה ענקית של פסטה ביתית ברוטב בולונז, פולנטה עם פאלדה טלה או חריימה בורי- הכל מוכן על המקום ובביצוע מופתי ששמור למסעדות הרבה יותר מפונפנות, רק שכאן אפשר לסגור ארוחה ב-50 ש"ח, כולל שתייה וטיפ. ושיהיה ברור, לא מדובר כאן באוכל שווה ביחס למחירו המתון, אלא באוכל מעולה בכל פרמטר. המחיר ההגון הוא סתם בונוס גדול עבורנו.

שמונה, מלכי ישראל 8. טלפון: 03-6438008