רגע מתוק ליד הקפה

הקפה הראשון של הבוקר לא שלם בלי משהו מתוק בצד. שלושה מתכונים מתוקים שישלימו את השתייה החמה שלכם

19 במאי 2014

לפעמים דברים ממש קטנים יכולים לשנות את כל התנהלות היום. למשל, מתוק אקסקלוסיבי שהוכן במיוחד כדי להתאים לקפה שאתם שותים. קבלו שלושה מתכונים למתוקים קטנים שמתאימים לכל רמה ולכל גחמה לצד הקפה.

טמפורה תמרים

מתכון המשלב חומרי גלם וטעמים מקומיים בשיטת הכנה אסייתית של השף גיא פרץ מקבוצת GF&B (המסעדות אנדיב, קונפי, גספאצ'יו, ג'י קפה ועוד).

חומרי גלם מקומיים בשיטה אסייתית. צילום: בועז לביא
חומרי גלם מקומיים בשיטה אסייתית. צילום: בועז לביא

המצרכים:

תמרים מזן מג'הול מיובשים 12 יחידות
פיצוחים קלויים כגון: קשיו, פיסטוק, אגוזי לוז, אגוז מלך גרם200
רבע כוס סילאן
6-7 תאנים מיובשות
רבע כפית קינמון
מעט ציפורן טחון
4 כפות אבקת סוכר
2 חלבוני ביצה

לציפוי:

כוס בלילת טמפורה (קונים קמח לטמפורה בחנויות אסייתיות ומוסיפים מים)

להגשה:

חצי כוס סילאן
כף אבקת סוכר
שמן לטיגון עמוק

להכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד וגורסים במעבד מזון למרקם גרוס.
2. יוצרים חריץ בתמרים, מוציאים את החרצן, ממלאים בכל תמר בתערובת המלית, דוחסים היטב.
3. מצפים כל תמר בבלילת טמפורה קרה מאוד ומטגנים בשמן עמוק רותח עד להזהבה.
4. מניחים על צלחת הגשה , מטפטפים מעל סילאן ובוזקים אבקת סוכר.

חטיף שוקולד בוטנים

מתכון טבעוני מפנק המתאים גם למאותגרי בישול מוחלטים קיבלנו ממור סגל מ"בת הרים" אירוח טבעוני גלילי בקדיתא.

טבעוני, מפנק וקל להכנה. צילום: מור סגל
טבעוני, מפנק וקל להכנה. צילום: מור סגל

המצרכים:

חבילה וחצי של שוקולד מריר איכותי
2 כפות חמאת בוטנים

להכנה:

1. ממיסים את השוקולד בסיר קטן המוצב על סיר גדול שמכיל מים (באן מארי) עד לקבלת משחת שוקולד חלקה.
2. יוצקים שכבה דקה של שוקולד על מכסה קופסת פלסטיק או על נייר אפיה הניצב על תבנית.
מכניסים את השוקולד למקרר וממתינים עד שיתקשה לגמרי.
3. מורחים על השוקולד שכבה דקה של חמאת בוטנים. שוברים את השוקולד לשברים גדולים ומגישים.

טובלרון ביתי

מתכון פשוט וקוצר תשואות של השף ניר צוק, הבעלים של קורדליה, ביסטרו נועה והג'אפה בר.

פשוט ומהולל כאחד. צילום: ניר צוק
פשוט ומהולל כאחד. צילום: ניר צוק

המצרכים:

חצי קילו סוכר
חצי כוס מים
75 גרם דבש
קילו שקדים פרוסים מולבנים
300 גרם שוקולד חלב

להכנה:

1. שמים בסיר סוכר, מים ודבש. מביאים לרתיחה עד שנוצר מרקם סירופי.
2. מניחים בסיר רחב את השקדים, ושופכים כוס וחצי מהסירופ שנוצר.
3. מבשלים על אש גבוהה את התערובת, עד שהיא הופכת לגבישית והשקדים קשים (שלא יישאר נוזל מהסירופ).
4. מצננים את התערובת.
5. ממיסים שוקולד חלב בסיר. מקררים עד שהופך לפושר. חשוב לקרר את השוקולד. במידה והוא יהיה חם – המתכון לא יצליח.
6. כשהשוקולד פושר שופכים אליו פנימה את השקדים בהדרגה, עד שנוצרת תערובת של שקדים עטופים שוקולד.
7. בעזרת שתי כפיות לוקחים כל פעם כמות מהתערובת. צרים תלוליות על מגש עם נייר אפייה. מצננים במקרר עד שהממתק מתקשה. מגישים.

אוהבים קפה? יש לנו כמה שאלות בשבילכם»

הטבות וחוויות בלעדיות מחכות לכם בניוזלטר Quality Time.