סימפוניה מתוקה-מרירה: קינוחים בטעמי קפה

חשבתם שהקפה והעוגה שפותחים את היום, או סוגרים את הארוחה,יאלצו להישאר לעד מקבילים שלעולם לא יפגשו? ובכן,יש לנו הפתעה עבורכם עם חמישה מתכונים לקינוחים שיכניסו את המריר למתוק ויתבלו לכם את הקינוחים

קפה וקינוח. צילום: shutterstock
קפה וקינוח. צילום: shutterstock
26 באוקטובר 2014

אחד הטרנדים הבולטים בשנים האחרונות בעולם האוכל הוא טרנד הקינוחים ה..אה.. לא מתוקים. לא כל אחד שמזמין או מכין קינוח שואף לקבל פצצת סוכר, אלא רק משהו שישלים עבורו את הארוחה ויחתום אותה. זה יכול להיות כמובן בשילוב של מתוק, אבל יש לא מעט קינוחים שמאמצים טעמים אדמתיים (פטריות, סלק) או מרירים למשל, ומה יותר מתאים לסגור ארוחה מקינוח שהוא גם בטעם קפה? במציאות הכלכלית שלנו הבחירה אם להזמין קפה או קינוח (או מילקי) בסוף הארוחה היא בעיה לא פשוטה, לכן נעשה מעשה הפאואר ריינג'רס ונשלב כוחות להכנת קינוחים שהם גם מתוקים וגם מרירים, בשם יוקר המחייה או בגלל שאין לכם כוח לשטוף גם צלוחיות קינוח וגם כוסות וכפיות לכל אורח.

[tmwdfpad]

לילדים היצירתיים: ארטיקי קפה ותבלינים

כן, ארטיק קפה, ממש כמו שהייתם מכינים בילדות אם לא הייתם עצלנים ומכינים ארטיק קולה במקום. רק מה? במקום לצאת אבאים שלא יודעים לבשל אתם משדכים לארטיק תבלינים שהולכים נהדר עם קפה, אבל יפתיעו מאוד את מי שעוד נתקע בשלב של "ילדים מבשלים".
דרגת מיומנות: לילדים ברוחם או למבוגרים כושלים. אתם יודעים מי אתם.

רכיבים:
1 כוס מים
2/3 כוס סוכר (מתוקים מאבדים חלק מהמתיקות בקור, לא מומלץ לוותר)
1 כוס חלב שקדים או סויה (ללא ממותק)
1 כף סילאן
3 כפות קפה נמס, או 3 שוטים של אספרסו.
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית צ'ילי טחון
1 כפית זרעי שומר

ואולי הילדים גם יתמכרו לקפה. צילום: shutterstock
ואולי הילדים גם יתמכרו לקפה. צילום: shutterstock

הכנה:
1. ממיסים בסיר את המים, הסוכר והסילאן. מחממים ומערבבים עד שהם מתמוססים, אין צורך להגיע לרתיחה.
2. שמרו בצד רבע כוס של סירופ הסוכר. הוסיפו את הקפה לכמות שנשארה בסיר וערבבו עד שהוא נמס לחלוטין, כבו את האש.
3. את כוס הסירופ שהשארתם בצד ערבבו עם חלב הסויה (עדיף בטמפרטורת החדר) והוסיפו את כל התבלינים.
4. אחרי שהכל התקרר והגיע לטמפרטורת החדר, ערבבו את תערוכת הקפה עם תערובת החלב והתבלינים, הקפיאו במתקן לארטיקים.

לפיראטים: עוגת שוקולד, רום וקפה, בתוך כוס אישית

נשמע לא מרשים, הא? אז רק נציין שהעוגה הזו היא מיני-סופלה, מה שאומר שבסיום התהליך יהיה לכם קינוח סופר קרמי, מושחת ואת האפשרות לומר שהכנתם סופלה ולא באמת לשקר כל הזמן.
דרגת מיומנות: בינונית עד רות-סירקיסית.

רכיבים ל-4 מנות ומעלה (לפי גודל הכלי):
100 גר' חמאה
250 גר' שוקולד מריר
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס סוכר חום
4 ביצים
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות רום. לא תמצית רום, אלא רום. אין לכם? תקנו, זה אלכוהול בר-השגה וזול.
3 כפות קפה נמס חזק או 3-4 שוטים של אספרסו.

סופלה עם קצת ררררום. צילום: shutterstock
סופלה עם קצת ררררום. צילום: shutterstock

הכנה:
1. חממו תנור ל-180 מעלות
2. המיסו את השוקולד עם החמאה בבן-מארי או במיקרוגל, בזהירות בלי לשרוף את השוקולד.שפכו את התערובת על הסוכרים וערבבו עד שהם יימסו לגמרי.
3. ערבבו לתוך התערובת את הביצים, אבקת האפייה, הקפה והרום וערבבו עד שאין שום גושים והתערובת אחידה לגמרי.
4. שפכו לתוך כוסות סופלה או כלי זכוכית חסין חום אחר. הכניסו לתנור ואפו למשך 30 דקות. התערובת תתרומם כמו סופלה ואז תיפול. זה בסדר, זה אמור להיות ככה אז לא להתבאס.
5. הוציאו, חכו כמה דקות עד שהעוגה תתקרר מעט והגישו, עדיף עם גלידה.

לטבעונים: המוס הכי טעים שאכלתם בחייכם

הציניקנים שבקהל כבר מתחילים לגחך, כי טבעונות בדרך כלל לא הולכת עם קינוח עשיר כמו מוס. אבל היי, אתם יודעים מה עשיר? אבוקדו, אתם יודעים מה טבעוני? אבוקדו. אתם יודעים מה ממש מפתיע אבל הולך נהדר עם בערך כל קינוח שוקולדי/קרמי? אבוקדו! מההה? הו כן. מוס שוקולד טבעוני על בסיס אבוקדו
דרגת מיומנות: קלה לבעלי מיקסר נורמלי. בכלל, לכו תקנו מיקסר נורמלי.

רכיבים ל-4 מנות:
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס סוכר
3 אבוקדואים, בשלים מקולפים וללא גרעין.
1/4 כוס חלב קוקוס
1/4 כוס אבקת קקאו
1 כפית תמצית וניל
1/4 תמצית מלח
3 כפות קפה נמס או 3 שוטים של אספרסו

אבוקדו מקולף זה הטעים החדש. צילום: shutterstock
אבוקדו מקולף זה הטעים החדש. צילום: shutterstock

הכנה:
1. המיסו את הסוכר עם חלב הקוקוס, באמצעות בן-מארי או במיקרוגל.
2. ערבבו במיקסר את כל האבוקדו עד שמתקבלת משחה חלקה לגמרי, הוסיפו אחד-אחד את כל המרכיבים ולבסוף את השוקולד המומס, ערבבו הכל עד שמתקבלת תערוכת חלקה לגמרי (בערך 2 דקות).
3. העבירו לכוסות הגשה ואכסנו במקרר למשך שעה (אפשר גם להכין יום מראש).

למשקיענים: רפרפת קפה בכוסות אספרסו.

אז כאן תצטרכו גם מיקסר נורמלי, גם לשים לב היטב וגם מעט ניסיון קודם. ככה זה כשמכינים קאסטרד (רפרפת בתרגום רעוע). התוצאה מאוד מרשימה וחורפית, למרות שלא מדובר בקינוח חם, אז קחו יום מחלה, זה שווה את זה. דרגת מיומנות: קשה גם עם ציוד מתאים, תכינו טוסט בלי ציוד מתאים.

רכיבים ל-6 מנות:
1 כוס שמנת לבישול
3 שוטים של אספרסו
6 חלמוני ביצה
2 כפות אבקת סוכר
1/2 כוס של שוקולד מריר מומס
4 כפות וויסקי
לקישוט: קצפת או גילוחי שוקולד מריר

השם העברי אולי גרוע, אבל הטעם לא. צילום: shutterstock
השם העברי אולי גרוע, אבל הטעם לא. צילום: shutterstock

הכנה:
1. בסיר קטן הרתיחו את השמנת עם הקפה והורידו מהאש
2. ערבבו את חלמוני הביצה עם הסוכר עד שהסוכר מתמוסס, הוסיפו לתערובת חצי כוס מהקפה שבסיר וערבבו שוב. שפכו את התערובת כולה לסיר, בזרם איטי, תוך כדי בחישה מתמדת. חשוב שהנוזל לא יהיה חם מדי כדי שהחלמונים לא יתבשלו.
3. חממו לאט לאט את הנוזל (ללא רתיחה) וערבבו עם כף עץ. כשהנוזל מסמיך מעט ויוצר שכבה מסביב לקצה הכף כבו את האש. ערבבו פנימה את השוקולד והוויסקי.
4. שפכו את הנוזל לספלים קטנטנים או כוסות אספרסו ותנו להם להתקרר לטמפרטורת החדר. לאחר מכן העבירו אותם למקרר לכמה שעות (עדיף לילה שלם) עד שהתערובת מסמיכה והופכת לרפרפת. הגישו עם קצפת או גילוחי שוקולד.

למתחכמים: חמאת שקדים ואספרסו.

למה מתחכמים? כי טכנית לא באמת מדובר בקינוח, יותר בממרח, אבל הממרח הזה כל כך טעים שאפשר להשתמש בו גם למריחה על לחם, גם להגשה עם פירות (בננות יתאימו מאוד) וגם למילוי עוגיות או קישוט עוגות. בקיצור, זה מעולה וטבעוני ואפשר להכין כמות גדולה ממנו, רק צריך מג'ימיקס מתאים שיכול לטחון שקדים על שהם הופכים לממרח.
דרגת מיומנות: רק תקנו מג'ימיקס ותכינו כזה כל יום.

רכיבים:
2 כוסות שקדים קלויים ומומלחים
2 שוטים של אספרסו
2 כפות רוטב מייפל איכותי.
1/4 כוס שמן קוסוס, מומס

שקדים, יש משהו שהם לא יכולים לעשות? צילום: shutterstock
שקדים, יש משהו שהם לא יכולים לעשות? צילום: shutterstock

הכנה:
1. במג'ימיקס טחנו את השקדים עם האספרסו, זה עשוי להימשך כמה דקות וחשוב לעצור מדי פעם ולדאוג ששום דבר לא נדבק לשוליים. בהתחלה זה ייהפך לפירורים דקים ואז לגוש דמוי בצק. תמשיכו כך בלי להתייאש ותוך 5-8 דקות השקדים יתחילו להוציא את השמן שבהם והממרח יהפוך לחלק.
2. הוסיפו את המייפל ושמן הקוקוס והמשיכו לערבב הכל למשך דקה נוספת.
3. אחסנו את הממרח בטמפרטורת החדר, בצנצנת אטומה שעברה חיטוי.

אוהבים קפה? יש לנו כמה שאלות בשבילכם»

הטבות וחוויות בלעדיות מחכות לכם בניוזלטר Quality Time.