שאלון השפים עם גיא גמזו (ARIA)

מאמין בביס המושלם, היה רוצה לבשל לסבתא שלו ז"ל ועבר חוויה מתקנת עם קיפודי ים. שאלון השפים עם גיא גמזו ממסעדת ARIA

גיא גמזו. צילום: רועי ברקוביץ
גיא גמזו. צילום: רועי ברקוביץ
7 בדצמבר 2014
  1. 1.מה המוטו שלך בנוגע לבישול?
  2. הביס המושלם. זה אומר שאתה שם דברים על הצלחת. קצת מזה וקצת מזה ובסוף הלקוח צריך לקחת ביס אחד שאוסף את כל המרכיבים האלה על המזלג ואז כל הטעמים מתחברים לך ביחד. ברגע שיש לך את הביס המושלם- נצחת!
  1. 2.איזה מאכל עושה אותך מאושר?

שווארמה. זה החיים. מבחינתי זה הכי טוב שיש. היום הכי טובה זה של בינו.

  1. 3.מה העצה הכי טובה שקיבלת בחיים בתחום הקולינרי?

לטעום כל מנה שיוצאת מהמטבח. חייבים לטעום הכל. המוח מקבל את זה אחרת. אתה לומד איך כל דבר מגיב בדברים שונים. אם טעמת רוטב קר או חם הטעמים משתנים. ברגע שהמנה שניה לפני יציאה, והיא מונחת בצלחת עם כל שאר המרכיבים היא מקבלת אופי אחר והטעמים שלה יהיו אחרים. ככה יודעים שמה שאתה מוציא זה פרפקט כל פעם.

  1. 4.מה הסוד הקולינרי שלך?

פשוט וטוב. אני לא קופץ מעל הפופיק. לא משחק משחקים. לא מנסה לרגש מעבר, אני נותן ללקוח אתה ההכי טוב שאני יכול כל פעם.

  1. 5.איפה אתה שותה הקפה שלך?

אצל לחם ושות' בבן גוריון.

  1. 6.איפה אתה אוהב לאכול?

בבית התאילנדי. זה בדיוק המקומות הטובים האלה שעושים דברים פשוטים וטובים. אתה יושב שם תכלס פחות משעה. אוכל, נהנה והולך.

  1. 7.ספר על טראומת אוכל שאתה לא יכול להשתחרר ממנה?

היה לי מקרה עם קיפודי ים. מסעדה מטורפת שנחשבת לאחת הטובות. היה לזה טעם של אמוניה וזה גרם לי לצמרמורות בגוף. ירקתי למפית ושמתי בצד. לפני שנה הייתי בשנחאי אצל מסעדה של סושף של נובו. אכלתי ארוחת טעימות ואחת מהמנות זה היה קיפוד ים. אמרתי לו שאין מצב שאני אוכל את זה. הוא חקר אותי למה. הוא אמר לי שאני חייב לטעום ואם זה לא יהיה טוב אני יכול לירוק את זה. הוא הסביר לי את ההבדלים בטעם ככה: קיפודי ים שגדלים באיזורים אחרים, קרים יותר מקבלים טעם אחר לגמרי. כנראה שמה שאכלתי היה קיפודי ים מאיזורים אחרים יותר חמים ולכן הטעם. תמיד צריך חוויה מתקנת.

  1. 8.איזה כלי מטבח צריך להמציא?

מולינר חשמלי לפירה. אני עוד לא ראיתי כזה.

  1. 9.למי היית רוצה לבשל?

הייתי שמח לבשל לסבתא שלי ז"ל. כל האחים של אמא שלי והמשפחה שלה מבשלים. כל אחד בתחומו והאמת היא שכל האוכל שלנו מגיע ממנה. היא נפטרה כשהייתי צעיר.

  1. 10.טבעונות- טרנד או תרבות אוכל חדשה?

אני לא חושב שזאת תרבות אוכל וגם לא טרנד. כל אחד עושה מה שטוב לו ואני מכבד את זה. צריך לעשות את זה ב"לכבד את האחר". זה תהליך ארוך.

  1. 11.מה הריטואל שלך?

קם בשמונה בבוקר. קפה ראשון בבית קפה שני בבית קפה. אחרי זה מגיע לעבודה ומטפל בכל המנהלתיים. חוזר הביתה, עושה קצת פגישות ועובד על מתכונים. אחה"צ מגיע למסעדה להכנות של סרוויס ערב ואת זה אף אחד לא יודע מתי ייגמר.

אוהבים קפה? יש לנו כמה שאלות בשבילכם»

הטבות וחוויות בלעדיות מחכות לכם בניוזלטר Quality Time.