צ'ירס: תרימו לבאטלר, הבר הסודי של הבלבוי

אחרי שנה של עבודה קשה, הבאטלר פותח דלתות ומזמין אתכם לחווית אלכוהול קצת אחרת: משקאות שהומצאו אי שם בשנת 1914 ומאכלים שמוגשים לשעת התה בבית המלוכה האנגלי. לנו זה רק עושה חשק לבדוק את העניין

לחיים. הכירו את הבאטלר. צילום: אנטולי מיכאלו
לחיים. הכירו את הבאטלר. צילום: אנטולי מיכאלו
23 במרץ 2017

הבר החדש של קבוצת 'מאנקי ביזנס' (223 ובלבוי), הוא הנקסט דור הסודי של הבלבוי. דלת נסתרת בירכתי הבר מובילה לחלל זעיר שמעוצב ברוח לונדון של סוף המאה ה-19. "המקום התחיל בהשראה דומה לבלבוי אך סיים בקצה השני של הסקאלה", אומר המיקסולוג אריאל לייזגולד. "הבלבוי גדול ותיאטרלי ושם דגש על החוויה. הבאטלר הוא בדיוק ההיפך – מינימליסטי וקלאסי". הקוקטיילים נאספו מתוך ספרים מימי ראשית המיקסולוגיה, שהישן שבהם נכתב בשנת 1862. בתפריט אפשר למצוא לדוגמה Coronation Cocktail מתוך ספר משנת 1922, Remus Fizz מספר משנת 1914 ועוד (55 ש"ח). ההישענות על מקורות עתיקים הצריכה לעתים תרגום למונחי המאה ה-21, למשל מידות שהיום כבר אינן בשימוש. לייזגולד מספר שהעבודה על המקום החדש ארכה כשנה, "וזה מצחיק כי הבאטלר הוא הבר הקטן ביותר בארץ, 12 מקומות בסך הכל".

בפעולה, אריאל לייזגולד. צילום: יח"צ Monkey Business
בפעולה, אריאל לייזגולד. צילום: יח"צ Monkey Business

המינימליזם חולש גם על המטבח, שממנו תצא מנה אחת בלבד ברוח התקופה –                 afternoon tea snack selection: מגש דו קומתי עם כריכונים, סקונס, בייבי פיש אנד צ'יפס ו"ביסים" שמתכתבים עם לונדון ואנגליה של עולם בתי התה. לחובבי המתוק תוגש צלחת פטיפורים בעבודת יד: טארטלט לימון ודובדבנים, קראמבל אגסים ושוקולד לבן ומקרון פטל.

באטלר, ברדיצ'בסקי 14 תל אביב, ראשון-שבת החל מ-20:00 ועד אחרון האורחים