מערבבת את כולם: הכירו את ריי וייט, הברמנית הכי מבוקשת בעיר

היא עלתה לישראל לבד ובהיריון בגיל 23, ותוך ארבע שנים - כבשה את סצנת הברים התל אביבית. קבלו את ריי וייט, המיקסולוגית הכי מבוקשת בסביבה

ריי וייט ברעמסס (צילום: איליה מלניקוב)
ריי וייט ברעמסס (צילום: איליה מלניקוב)
25 ביולי 2016

בשעות ערב מוקדמות, בשיער ארוך אסוף, עיניים כחולות עמוקות, פפיון וחולצה משובצת, ריי וייט מקבלת אותי במרכז הרחבה של קומפלקס הברים הטרנדי רעמסס ביפו, שלו בנתה את תפריט הקוקטיילים ושאותו היא מטמיעה בימים אלה. היא מוזגת קוקטייל גולדה על בסיס ברבן צנוברים וביטר שוקולד. "קוקטייל חזק על שם של אישה חזקה", היא אומרת, "כל השמות של הקוקטיילים כאן הם שמות של נשים חזקות". במידה רבה, כמוה. וייט (27) היא אחד השמות החמים כרגע בסצנת האלכוהול בתל אביב. היא ברמנית (או מיקסולוגית, כפי שנהוג לומר היום) מוערכת ומבוקשת באירועי אוכל, שגרירת המותג מסקל בישראל, מייעצת ובונה תפריטי אלכוהול וקוקטיילים לברים ולמסעדות נחשבים כמו רעמסס, ליצמן, פופ אפ במלון בראון והירו של אהרוני. נוסף על כך היא הגיעה השנה לשלישיית הגמר של תחרות הקוקטיילים החשובה בקארדי לגאסי, ולפני שנתיים העפילה לחצי הגמר בתחרות הברמנים וורלד קלאס אך נשרה נשרה מסיבות אישיות.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם:
8 קוקטיילי ברד שוברי שרב 
המדריך למיקסולוג המתחיל
10 הקוקטיילים הטובים בתל אביב

 

אנחנו מסיירות בין הברים הקטנים המרכיבים את רעמסס, כאשר וייט מסבירה כיצד בנתה עבורם את תפריט הקוקטיילים. "אני חייבת השראה. לראות את המקום, או לדמיין אותו. אני מתייחסת לאוכל, לווייב, לתאורה, לקהל היעד, ואז בונה קונספט. ברעמסס לדוגמה, יפו הייתה ההשראה – הריחות, התבלינים, ההיסטוריה". היא מציעה לי משקה נוסף, הפעם נפרטרי – טייק טרופי על מרגריטה קלאסית – על שמה של המלכה המצרית (ואשתו של רעמסס השני). חשוב לה להדגיש שהיא רוקחת את הסירופים שבהם היא מתבלת את הקוקטיילים המושקעים במקום בעצמה, ושהדגש שלה הוא על חומרים מקומיים כגון תערובות ראס אל חנות, כוסברה או שיבא. לעצמה היא מוזגת סודה, ואני מופתעת – אני רגילה לראות אותה בשעות הקטנות של הלילה בג'ספר או באימפריאל, ב"משמרת שלישית" של שתייה. "אני בחודש חמישי!", היא מסבירה את פשר הסודה ומצביעה על הבטן. "חשבת שסתם השמנתי? זה עוד בן!". יש לה בן בגיל 4, שון. היא מראה תמונות וסרטונים שלו מהנייד. "הוא אוהב לשבת איתי על ברים ומאוד מתעניין בערבובים של משקאות", היא אומרת ומתפנה לספר את סיפורה האישי, שמתחיל בסנט פטרבורג.

ארומות מרחבי יפו. רעמסס (צילום: שלומי יוסף)
ארומות מרחבי יפו. רעמסס (צילום: שלומי יוסף)

תחרות טובה

היא בת יחידה למשפחה יהודית. הוריה התגרשו כשהייתה ילדה והיא חיה עם אמה מאז. היא למדה באוניברסיטה לתארים ראשון ושני ביחסי ציבור ושנאה את זה, ובגיל 17 החליטה שהיא רוצה להיות ברמנית. "כנערה אהבתי את הבמה. בלימודים באוניברסיטה חיפשתי דרך להגיע לבמה שוב. הבר הוא סוג של שואו". ברוסיה כמו ברוסיה, גם מיקסולוגיה לומדים כמקצוע לכל דבר. "הלימודים היו רציניים ותובעניים ונהניתי מכל רגע", היא משחזרת. עם סיום הלימודים, כשהיא בת 21, פתחה פופ אפ בר קיץ על החוף, מקום של מוזיקה וקוקטיילים. "כולם מתפלאים, אבל יש בסנט פטרבורג יופי של ים". בגיל 23 – לבד ובהיריון – היא עלתה לישראל. "שמעתי הרבה על ישראל, הייתי בסוכנות מגיל צעיר, רציתי שינוי בחיים ופשוט עשיתי החלטה". היא התמקמה בבת ים: "רציתי לגור ליד הים, ובת ים נראתה על המפה כמו שכונה של תל אביב. חברים מתגלית עזרו לי להתמקם ולהתארגן והתחלתי את החיים החדשים כאן".

לאחר שמונה חודשים בארץ ועם תינוק קטן בבית היא הגיעה ל־223 – בר הקוקטיילים של אריאל לייזגולד, ונשארה לעבוד בו. "הרגשתי שם בבית. עבדתי ארבע־חמש משמרות לילה, נסעתי באופניים חשמליים מבת ים לתל אביב, ושון היה עם בייביסיטר בבית". בהמשך עבדה בבל בוי, בטאיזו, בטוטו, בספייסהאוס, בנורמן ובעוד מקומות רבים שבהם מילאה תפקידים שונים.

ברמנית ואימא. איך זה מסתדר?

"כאישה בתחום הזה הרגשתי תמיד שאני צריכה להיות עוד יותר טובה, להוכיח את עצמי. אבל אני מאוהבת במקצוע כל כך שמהרגע הראשון הרגשתי שזה המקום הנכון בשבילי. אני פוגשת המון סוגים של אנשים, אני רואה עולם ועם זה אני מגשימה את החלום שלי – להיות אימא. לי זה עובד מצוין, אבל זה לא מתאים לכל אחת. אלו חיים לא שגרתיים ולפעמים אפילו קשים. ברמן בתפיסה הוא אדם שיכול לצאת, לבלות, לשתות ולעשות מה שבא לו, ולהיות אימא זה בדיוק ההפך. אני איפשהו באמצע ומתמרנת".

הרגישה אצלו בבית. המיקסולוג אריאל לייזגולד
הרגישה אצלו בבית. המיקסולוג אריאל לייזגולד

אנחנו רואים היום יותר נשים בתחום, אך עדיין זה תחום גברי מאוד.

"זאת עבודה מאוד תובענית – ברמן טוב בעיניי הוא לא רק אדם שיודע למזוג משקאות, אלא אדם שיודע לארח ושולט בכל מה שקורה במסעדה או בבר; הוא צריך לדעת הכל מהכל. תוסיפי לזה את שעות העבודה הקשות לתוך הלילה ואת העובדה שאת מוקפת בשיכורים ותביני למה זה לא קל. היום רואים יותר ויותר ברמניות צעירות שכבר גדלות לתוך סצנת הברים; אפשר לומר שמתחילה תחרות טובה".

מה לגבי מקום משלך?

"תמיד רציתי בר משלי, אבל בשנה שעברה הייתי מעורבת בפתיחה של מקום שנפל בגלל עוקץ. החוויה הייתה מאוד טראומטית עבורי. כרגע אני אוהבת את המקום שלי כעצמאית, אני אוהבת את היצירתיות שבייעוץ, אני אוהבת ללמד, לפתוח ברים שונים; זה כיף ומגוון".

את בן הזוג שלה, דור, אבי הילד שבדרך, הכירה בבר. "הוא לא מהתחום. השוני בינינו מעצים את האהבה. רק אל תשאלי אותי מה הוא עושה, כי אף פעם לא ממש הבנתי".

יש חתונה באופק?

היא צוחקת. "אני לא אתחתן בהיריון! אין שום סיכוי שאתחתן בלי אלכוהול".