הכוכב הבא: רשת הטוגנים צ'יפסטאר נפתחה באבן גבירול

הרשת, שמגישה צ'יפסים פריכים ב־15 רטבים שונים, פותחת סוף סוף את שעריה ומבטיחה מנת צ'יפס חינם עבור כל לייק בעמוד הפייסבוק שלה

צ'יפסטאר. צילום: גטי
צ'יפסטאר. צילום: גטי
23 בפברואר 2016

מי שעבר בחודשים האחרונים באבן גבירול בואכה גן העיר בוודאי הבחין במחזה משונה. מסעדת צ'יפסטאר שלבשה חג בנובמבר והכריזה בחוצות העיר כי היא זו שתביא את מהפכת הצ'יפס לציון – מעולם לא פתחה את שעריה.

"היינו אמורים לפתוח לפני כמה חודשים אבל הדרישות של העירייה לא נגמרו", מספר איציק יפתח שמייצג את הבעלים דובר האיטלקית. "התעכבנו עם השיפוץ, היו בעיקר בעיות חשמל אבל היום פתחנו באופן רשמי".

צ'יפסטאר. צילום: בן קלמר
צ'יפסטאר. צילום: בן קלמר

צ'יפסטאר, רשת הולנדית־איטלקית בעלת סניפים רבים באירופה, לא מוכרת דבר מלבד צ'יפס קראנצ'י חם מהשמן. שני הזכיינים שלה בארץ, עולים חדשים מאיטליה, רכשו מהרשת את הזכות למכור זיכיונות למהדורה כשרה של הסניפים בכל רחבי העולם.

15 ש"ח למנה, 15 רטבים

בעוד באירופה נהוג לטגן צ'יפס באופן מסורתי בשומן מן החי, בני הדודים מריו וצ'סקה סונינו מתכוונים לטגן את הצ'יפס בשומן צמחי מיוחד שנקודת הרתיחה שלו גבוהה במיוחד. תפוחי האדמה מגיעים טריים ונחתכים במקום ללא שלב של הקפאה.

הצ'יפס יוצא אל הלקוחות עם רטבים לפי בחירה – קטשופ, אלף האיים, צ'ילי מתוק או חריף, חרדל, וינגרט ועוד – בסך הכל 15 סוגי רטבים שכולם פרווה, ממש כמו הצ'יפס עצמו (החל ב־15 ש"ח למנה קטנה). לצד הטוגנים המצמיאים יימכרו משקאות קלים או בירה. על פי תנאי הזיכיון, בשלב הבא מתוכננים סניפים כשרים גם בירושלים, נתניה, צרפת, לוס אנג'לס ואולי גם ירדן, שם מחפשים יזם מקומי. אינשאללה יהיה טעים לאללה.

בעמוד הפייסבוק של צ'יפסאר מבטיחים צ'יפס חינם תמורת כל לייק לעמוד בין השעות 11:30־22:00.

לצ'יפסטאר