התגשמות החלום: 10 המנות הכי אמריקאיות בתל אביב

לרגל פתיחת ברגר קינג ופאפא ג'ונס השבוע בתל אביב, מצאנו לכם את עשר המנות הכי אמריקאיות שאפשר למצוא בעיר. וכן, זה היה טעים, משמין ומוגזם, בדיוק כמו שאנחנו - והם - אוהבים

הפנקייק של טראק דה לוקס. צילום: בן יוסטר
הפנקייק של טראק דה לוקס. צילום: בן יוסטר

[tobezeqindex category="%22%u05DE%u05E1%u05E2%u05D3%u05D5%u05EA%20%u05D0%u05DE%u05E8%u05D9%u05E7%u05D0%u05D9%u05D5%u05EA%22" city="%22%u05EA%u05DC%20%u05D0%u05D1%u05D9%u05D1%22" ]

מגדל של פנקייקים // טראק דה לוקס

רגע לפני שאתם עושים פרסה לכיוון בית הפנקיק (המקורי), בטראק דה לוקס החליטו לקחת את המנה לאקסטרים ולהוסיף לה חזיר מעושן, מייפל קנדי, חלפיניו מקסיקני וקרם פרש צרפתי. אז מה בכל זאת עושה את המנה הזו כל כך אמריקאית? ובכן – ערימת פנקייקים בגודל שלא תבייש את ביל קלינטון מימי לווינסקי, ונתח חזיר מפורק שיגרום לג'ורג' בוש להאדים בלחיים. כן, גם לג'ורג' בוש האב. שילוב הטעמים המפתיע בין החריף למתוק ולבשר הנפלא יעזור לכם להבין את חזון המדינה החופשית של ג'ורג' וושינגטון, מינוס הקטע המביך הזה של העבדים.
44 ש"ח, בן עמי 13

הפנקייק של טראק דה לוקס. צילום: בן יוסטר
הפנקייק של טראק דה לוקס. צילום: בן יוסטר

כנפיים והום פרייז // דיקסי

כשצוללים לעומק הקולינריה האמריקאית יש מרכיב אחד שתוסס יותר מכולם. יש שם סוכר, בטוח תמצאו מונוסודיום גלוטומט ורוב הסיכויים שגם בייקון, אבל יותר מכל זה תוכלו למצוא את הסיבה האמיתית לביות הבקר – חמאה. הרוטב העסיסי הזה – כן, באמריקה זה רוטב – שהופך כל דבר למלא טעם ועוד יותר מלא שומן, הוא המרכיב המרכזי ברוטב הכנפיים וההום פרייז של דיקסי, קלאסיקות אמריקאיות מידיו נוטפות החמאה של חיים כהן.
32־74 ש"ח (8־22 יח'), יגאל אלון 120

הכנפיים של דיקסי. צילום: אסף רזון
הכנפיים של דיקסי. צילום: אסף רזון

המבורגר // ברגר קינג

שיצקצקו טהרני הבשר, ירטנו חובבי הדאבל בייקון צ'יזבורגר ויצעקו כל המוזרים שאוכלים את ההמבורגר שלהם עירום מלחמנייה ונטוש כגופה הצפה בבריכת בית מלון – החזירו לנו את הוופר! אין דבר אמריקאי יותר מהמבורגר תעשייתי. לחמניות הספוגית, החסה הקצוצה, הרטבים הזרחניים ומעל הכול – הקציצה. שתי וערב של שיא הטכנולוגיה המערבית, טחונה, דחוסה ומתועשת להנאת הצרכן. כמו הפער בין החלום האמריקאי לרחובות של בולטימור – זה לא מה שהאמריקאים רוצים שתחשבו שהם מוכרים לנו, זה מה שהם באמת מגישים לנו.
41.90 ש"ח לארוחה, אבן גבירול 70

וופר של בורגר קינג. צילום: יח"צ
וופר של בורגר קינג. צילום: יח"צ

מילקשייק // שייק אאוט

אם תשאלו את רוב האמריקאים, הם ודאי יודו שהדובדבן שבקצפת הסעודה האמריקאית הוא הדובדבן שעל הקצפת שצפה מעל למילקשייק סמיך במיוחד. זר לא יבין זאת, אבל באמת שאין בן לוויה נאמן יותר להמבורגר הדיינרים הקלאסי ממילקשייק שנמצא במרחק מולקולה אחת מהפיכתו לגלידה עסיסית. בשייק אאוט, דוכן המילקשייקים שמקציף את פלורנטין, מבינים שהרוח האמריקאית נמצאת במנות גדולות, ולכן לכוס הליטר שלכם יימזג מילקשייק משוגע שמערבב בתוכו בערך כל תוספת שתוכלו לדמיין, החל מכיף־כף ופסק זמן עד לריס'ס, קינדר בואנו, פרה ררושה ועד.
24־29 ש"ח, ויטל 2

מילקשייק של שייק אאוט. צילום: אנטולי מיכאלו
מילקשייק של שייק אאוט. צילום: אנטולי מיכאלו

טאקו // לוס ברנינג טאקוס

קדימה. אתם מוזמנים להתחמכם איתנו, לוודא בוויקיפדיה ולצעוק בקול רם שטאקו הוא אוכל מקסיקני. בסדר, טכנית אולי אתם צודקים, אבל כשדרום ארצות הברית נראת כמו מקסיקו ומקסיקו נראת כמו גרסת הקניון הנטוש של דרום ארצות הברית – ברור איפה באמת מרוחה הסלסה. הטאקו אמנם נולד מדרום לגבול, אבל ממש כמו מקסיקנים חריפים אחרים – הוא, היגר צפונה ושדרג את עצמו. בלוס ברנינג טאקוס מספקים כמובטח טאקוס בוערים, לפחות אם בחרתם ברוטב הנכון, ובעודכם נוגסים במוצר כל מה שתוכלו לחשוב זה – איי קרמבה.
34־44 ש"ח לשלישיית טאקוס, אלנבי 47

לוס ברנינג טאקוס
לוס ברנינג טאקוס

פיצה // פאפא ג'ונס

בשנים האחרונות המאכל האיטלקי המפורסם הפך להיות סלב אמריקאי אמיתי עם סט של חולצות מצחיקות, מתכוני אקסטרים באינטרנט ואפילו פאוץ' שנתלה על הצוואר ומיועד לסלייס המשולש. הפיצה הפכה לסמל עבור דור הנטפליקס האמריקאי שמוכן למכור את אימא שלו תמורת האפשרות לשבת על הספה עם חיבור מהיר לאינטרנט, להזמין פיצה בלחיצת כפתור וחוץ מזה לא לעשות כלום. השבוע הצטרף אלינו שחקן חיזוק אמריקאי מכובד: סניף ראשון של פאפא ג'ונס, רשת הפיצריות האמריקאית השלישית בגודלה בעולם אחרי פיצה האט ודומינוס. וכיאה לערכים האמריקאים, גדול יותר הוא טוב יותר: בתפריט תמצאו ארוחות קומבו, פיצות משפחתיות ענקיות ותוספות מסקרנות כמו כדורי בשר, רצועות הודו מעושן ועוד.
19.90־89.90 ש"ח, דיזנגוף 267

פיצה של פאפא ג'ונס. צילום: יח"צ
פיצה של פאפא ג'ונס. צילום: יח"צ

בייגל // בייגל מרקט

לא מעט מנות מהמטבח היהודי נכנסו כה עמוק לתפריט האמריקאי עד שאף אחד לא זוכר שאימא ואבא שלהן היו מהגרים. הבייגל, שבתחילת דרכו נמכר במעדניות יהודיות, הוגש עם גבינת שמנת, פרוסות סלמון, צלפים ושמיר הפך עם השנים לארוחת הבוקר האולטימטיבית בכל בית באמריקה, כולל חנויות ובתי קפה שמתמחים אך ורק בהכנתו. בין פיגומי הרכבת הקלה תוכלו למצוא את הבייגל מרקט, דוכן קטן של בייגל'ס אפויים עם תוספות ממכרות כמו מוצרלה פסטו ועגבניות; צ'דר, ביצה עלומה, עגבניות ואבוקדו; או גבינת ברי עם אגוזים, קונפי בצל, חמוציות וחסה.
25־26 ש"ח, יהודה הלוי 47

בייגל מרקט. צילום: זיו ממון
בייגל מרקט. צילום: זיו ממון

ניו יורק צייז קייק // קופי בר

דחוסה, קרמית, רכה ומדויקת – עוגת הגבינה הניו יורקית מוכיחה בכל פעם מחדש עד כמה היא ממכרת. היא מאגדת בתוכה את כל מה שטוב באמריקה: אחוזי שומן גבוהים, גבינה סותמת עורקים וגודל כל פרוסה מתאים למשפחת רד־נקס ולא לאדם יחיד. בתל אביב תוכלו למצוא אותה בקופי־בר ומדי פעם כקינוח אורח בהוטל מונטיפיורי ובדליקטסן. הסוד, כך התנגב לאוזנינו, הוא פתיחת התנור באמצע האפייה. אנחנו תולים את התקוות באחוזי השומן, אחרת לא היינו מאוהבים בה כל כך.
38 ש"ח, יד חרוצים 13

עוגת הגבינה של קופי בר. צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת הגבינה של קופי בר. צילום: אנטולי מיכאלו

קראק פאי // m25

חלק יספרו לכם שהיא ממכרת כמו קראק, אחרים דווקא יגידו שהשם קשור לסדקים (Cracks) שהיא מקבלת באפייה, כך או כך מדובר באייקון אמריקאי חוצה יבשות וגבולות דיגיטליים. הפאי האלמותי, שהוחזר לקדמת הבמה הקולינרית על ידי הקונדיטורית כריסטינה טוסי ממסעדת מומומופוקו מילק בר הניו יורקית, משלב בצק פריך, שיבולת שועל ותועפות חמאה. ניו יורק געשה וסערה מהקינוח, שגם בתל אביב זכה לעדת מעריצים בימיו של קפה 48, תחת שרביטו של השף יהונתן בורוביץ'. היום תוכלו למצוא את הסם המפורסם של בורוביץ' במסעדת הבשר שעליה הוא מופקד m25. כנראה בין כל הסטייקים כל מה שצריך הוא פאי מתקתק עם נגיעת שמנת מעל.
34 ש"ח. סמטת הכרמל 30, שוק הכרמל

הקראק פאי של מיטמרקט. צילום: יח"צ
הקראק פאי של מיטמרקט. צילום: יח"צ

דונאטס // נולה בייקרי

נולה בייקרי חרטה על דגלה להביא את חזון הפחמימות האמריקאי לתל אביב. ואכן, עם שם שהוא הכלאה בין ניו־אורלינס ולואיזיאנה, אי אפשר להתבלבל כשנכנסים לבית הקפה המתקתק בדיזנגוף. בין הקאפקייקס והבייגלס, תמצאו שם דונאטס אפויים בציפויים מתחלפים: חמאה מושחמת, נוטלה, מרשמלו, קרמל עם שברי בייגלה, פטל ואפילו ציפוי אננס עם צ'יפס קוקוס. אחרי הכישלון המפואר של דאנקין דונאטס בארץ, הדונאטס של נולה יזרוק אתכם לקפור הניו יורקי במחי ביס.
12 ש"ח, דיזינגוף 197

הדונאטס של נולה. צילום: שרית גופן
הדונאטס של נולה. צילום: שרית גופן