ויהי בוקר!

הביסטרו המוקפד של מלון רוטשילד מציע תפריט לוקאלי המבוסס על חומרי גלם ישראליים משובחים. מי שמחפש מפלט אלגנטי מארוחות הבוקר הישראליות הרגילות ומארוחות העסקיות השבלוניות, ימצא כאן חוויה מוקפדת, טעימה ומרגשת (ומתומחרת בשפיות)

אנטריקוט עם קרם בטטה וירקות על הפלאנצ'ה ושום קונפי. צילום: יח"צ
אנטריקוט עם קרם בטטה וירקות על הפלאנצ'ה ושום קונפי. צילום: יח"צ
1 בנובמבר 2015

בשעה 11:00 בבוקר של יום חול, בביסטרו מלון רוטשילד בתל אביב, לקול חרישי של קרקושי מזלגות וסכינים, נדמה שהחיים יפים ונעימים. השמועה על המסעדה הטובה ביותר שאנחנו לא מכירים, הגיעה לאוזננו רק לאחרונה. לפי מספר התיירים והסטארטאפיסטים שישבו בגינת הביסטרו הרענן והמתוקתק שצמח בלב העיר, הבנו שמדובר בספוט עירוני מבטיח.

המנות שהוגשו לשולחנות שסביבנו נראו כה מגרות עד שפסחנו על העיון בתפריט ופשוט ביקשנו "כמו שלהם". ראשית הגיעה מנה מצוינת של ביצה עלומה על לחם קסטן עם סלמון בכבישה ביתית, אספרגוס ורוטב ברנז. המשכנו לאגף השקשוקות המפואר, שהפכו מאז ההשקה לפייבוריטס של תפריט ארוחות הבוקר עם פרשנות עדכנית ובריאה למאכל הקלאסי (בחלקן ניתן להמיר את הביצים בטופו). כך התמסרנו לשקשוקה ירוקה עם קרם תרד אוורירי, המוגשת עם יוגורט ושני סוגי לחם טריים, וסימנו לעצמנו את שקשוקת הגספאצ'ו האדומה והשקשוקה הסגולה על בסיס סלק להיכרות צפופה בארוחה הבאה.

אבל המבחן האמיתי למקום שמתגאה בארוחות הבוקר שלו הוא ארוחת הבוקר הישראלית הקלאסית. בביסטרו מלון רוטשילד, כמו חלק מהתפריט, היא אורגנית ומגיעה טרייה ישירות מן השדה בשרון. מלבד שתי ביצים לבחירה היא כוללת סט מזטים מפואר ומפנק, סלט משוויה של ירקות שנצלו היטב אך שמרו על ייחודם ומן הצד המתוק אורחת מפתיעה – ריבת חלב מקומית.

את הארוחה הזאת, המלווה בקפה מצוין, הרגשנו שאין דרך אחרת לסיים מאשר בקינוח שמעמיד את המקום מעל הקונבנציה המסעדנית המקומית: במקום עוד פנקוטה חיוורת, מגישים שם מנה בריטית ממכרת – ברד פודינג, שמוגש בנדיבות עם קרם פרש וניחוחות וטעמי תפוח עץ.

חציל מעושן בטריאקי לצד עדשים שחורות. צילום: יח"צ
חציל מעושן בטריאקי לצד עדשים שחורות. צילום: יח"צ

 

חומרי גלם משובחים

מפתיע ומשמח לגלות מקום כמו מלון רוטשילד שמאפשר לתל אביב ליישר קו עם בירות הקולינריה של העולם: התפריט בחלקו אורגני – לשמחת האורחים הקבועים מניו יורק וקליפורניה. בהתאם לכך, המקום מציע גם ארסנל מלא של מנות צמחוניות וטבעוניות, מהטובות ביותר בעיר.

הספקים האורגניים של ביסטרו מלון רוטשילד, מספר הבעלים אבי יפרח, נבדקים בשבע עיניים על פי מדדי טעם ואיכות. כל הגבינות האיכותיות ומוצרי החלב מגיעים לכאן ממחלבת הבוטיק של קיבוץ נאות סמדר בדרום, והירקות והפירות העסיסיים נשלחים טריים ממשק זינגר בשרון. "יש בישראל היצע מדהים של חומרי גלם טריים, טעימים ומאיכות מעולה", אומר יפרח, "אין סיבה שרק באירופה ייהנו מהם. האידיאולוגיה שלנו היא תוצרת לוקאלית, כחול לבן".

גם היינות המוגשים בביסטרו הם כולם מיקבי בוטיק ברחבי הארץ, קטנטנים כגדולים, בהם אמפורה, סוסון ים, בת שלמה, טוליפ וצימבליסטה (כן, יש קשר משפחתי לפסלת שכל מי שחלף בשדרות רוטשילד מכיר את הדמויות של פסליה האיקוניים הניצבים על המרפסת של המלון). מדי שבוע מארח המקום יקב בוטיק ישראלי אחר ומציע מבחר טעימות מיינות הדגל שלהם.

הדבר היחיד שבו רוטשילד מסרבת ליישר קו עם ישראל הוא התמחור השפוי, המאפשר לסטארט אפיסטים ותיירים מהחוף המערבי ליהנות מארוחה טובה ומענגת לצד שלל בלייני וגרגרני העיר במחירים שווים – 26 שקלים לקוקטייל, מנות עיקריות בטווח שמתחיל ב-36 ₪, עסקיות מומלצות במחיר הוגן ושפוי החל מ-45 ₪ הכוללות מנה ראשונה לבחירה, קינוח קטן, ומשקה חם. מנת האנטריקוט, למשל, שהיא מהמצטיינות שטעמנו במסעדות תל אביב, מוגשת כאן בעסקית במחיר שפוי של 119 ₪ בלבד.

 

ברד פודינג. צילום: יח"צ
ברד פודינג. צילום: יח"צ

 

מטנטורה לרוטשילד

תפריט היין העשיר חייב אותנו לשוב  לפקוד את המקום גם בשעות הצהריים והערב. טעמנו מנות נהדרות של בורקס בקר פיקנטי, רביולי במילוי קרם ארטישוק ירושלמי, סלט בורגול ופירות ים שהפתיע עם לימון כבוש, חריימה פירות ים, סטייק אנטריקוט משובח ומנת פירות ים מענגת שזכתה כאן לשם "ממרסיי לטנטורה" (מתברר שרגע לפני שהפך לראש העיר הראשון של תל אביב היה מאיר דיזנגוף מנהל מפעל בקבוקי יין שהברון רוטשילד הקים בטנטורה). גם הפעם, המבחר העשיר של חומרי הגלם וגיוון הטעמים שימח את כל החברים שהצטרפו אלינו וכל סועד יכול היה למצוא את "המנה שלו" בתפריט.

אנטריקוט עם קרם בטטה וירקות על הפלאנצ'ה ושום קונפי. צילום: יח"צ

אנטריקוט עם קרם בטטה וירקות על הפלאנצ'ה ושום קונפי. צילום: יח"צ

 

בניגוד למקומות אחרים שבהם הצמחונים והטבעונים נאלצים לבהות במנות הדגל של הקרניבורים, כאן מחכה היצע טעים עם פסטה תוצרת המקום, חציל מעושן בטריאקי לצד עדשים שחורות ועוד. כשהגיע זמן הקינוח חזרנו לזרועותיו של הברד פודינג הבלתי נשכח, וחלקנו גבינת ברי ברוטב מייפל, אפוגטו קרמל ומלח ים עם אספרסו וסורבה שמיוצר במקום מפירות טריים ושטעמו משתנה כאן מדי יום. המנות כל כך יפות שהספקנו לצלם ולהעלות אותן לאינסטגרם לפני שאכלנו, אבל את שלל הטעמים המפתיע שבהן קשה להעביר בדו-ממד.

לשאלה מה הוא המטבח הישראלי החדש יש לא מעט תשובות – וכיף למצוא מקום שלא עוטף אותן רק בטחינה. ביסטרו מלון רוטשילד, הפועל החל מהבוקר ועד ללקוח האחרון קרוב לחצות, מנסח את אחת התשובות המקוריות, הטעימות והמשתלמות, בלב ליבה של העיר.

ביסטרו מלון רוטשילד, שדרות רוטשילד 96, תל אביב לתפריט המלא