10 המסעדות שהמבקרים שלנו הכי אהבו בתשע"ו

המסעדות שריגשו, הסעירו והרטיטו את החך של מבקרי האוכל של Time Out בתשע"ו

OCD. צילום: בן יוסטר
OCD. צילום: בן יוסטר
25 בספטמבר 2016

בתשע"ו מבקרי האוכל של Time Out דניאל שק, אלון הדר וגיל אקרמן, ביקרו בעשרות מסעדות – חדשות וותיקות – אבל רק עשר מהן זכו לציון שמונה ומעלה לפי מדדים של אוכל, שירות, אווירה ותמורה לכסף. מדובר במסעדות ותיקות ששמרו על האיכות והשירות, לצד מסעדות חדשות שהפתיעו את בלוטות הטעם.

חוות צוק

המבקר: דניאל שק. ציון: 8.75

לפני שש שנים הגיעה השלוחה של חוות צוק לעיר ובחרה בלוקיישן מעניין: רמת אביב הישנה. המעדנייה הקטנה העמיסה על המדפים את כל הטוב מעמק האלה: גבינות עיזים, בשר טלה וגדי, שמן זית איכותי, יינות, ריבות ועוד. אנשי המעדנייה חברו לשף אסף שנער ופתחו מסעדה צמודה שמעלה על הצלחת את מוצרי המעדנייה.

דבר המבקר: "מצחיק שמסעדת farm to table כזאת תקועה במרכז מסחרי צפוני חסר חיים, אבל כשנכנסים למרחב המסעדה/מעדנייה של תומר צוק ושותפיו נדמה שמריחים את האדמה, שומעים את הכבשים פועות ובעיקר חשים את הגאווה והחדווה שבמעשה ידיהם"

חוות צוק. צילום: אנטולי מיכאלו
חוות צוק. צילום: אנטולי מיכאלו

חוות צוק, משה פרלוק 5 תל אביב, 5155905־077

גוז ולוז

המבקר: גיל אקרמן. ציון: 8.75

המסעדה הקטנה ברחוב יהודה הלוי הבינה שהלוקיישן הופך לריסקי עם תחילת עבודות הרכבת הקלה ועברה לה חיש קל לדרום העיר. על הדרך החליטה על שבירת הסטטוס קוו הג'וזואי, ומינתה בפעם הראשונה ב־12 שנות קיומה בן זכר לתפקיד השף הראשי של המסעדה (עידו קמרסקי).

דבר המבקר:

"שמחנו כל כך שמוסד תל אביבי כה חשוב כמו הג'וז ממשיך להתפתח ולצעוד למחוזות קולינריים חדשים. עם כל ההייפ התל אביבי של גל המסעדות החדשות, ממשיכה הג'וז להיות אחת המסעדות המעניינות והמיוחדות ביותר בנוף המקומי. היה שווה לחזור"

המלבי של ג'וז ולוז. צילום: נועה בן שלום
המלבי של ג'וז ולוז. צילום: נועה בן שלום

ג'וז ולוז, גבולות 5 תל אביב, 5606385־03

כתית

המבקר: גיל אקרמן. ציון: 8.75

המסעדה הותיקה ביותר של מאיר אדוני (שהספיק לפתוח עוד שלוש מאז שנולדה, ועובד על אחת נוספת בניו יורק) היא עדיין המקום הכי קרוב למסעדה מעוטרת מישלן בארץ. ההקפדה על עשרות חומרי גלם, רטבים וטקסטורות הפכה להיות כרטיס הביקור הבלתי מעורער של המקום. וכן, גם המחיר.

דבר המבקר:

"היו במנות 17 אלף מרכיבים, קרמים, גלידות ומקפאים מלוחים (היה רגע שהרגשנו בגלידרייה), אך מעל הכל היה שם שף אחד מלא תשוקה, שבכל צלחת נלחם על האמת שלו, גם אם לפעמים קשה להתחבר אליה או להבין אותה. אני מפתיע את עצמי, אך זו הייתה חוויה שאני ממליץ עליה לכל חובב אוכל שיכול להרשות אותה לעצמו. כמו מופע רוק ישן וטוב, רק ללכת ולהקשיב".

אביב ירוק בכתית (צילום: בן יוסטר)
אביב ירוק בכתית (צילום: בן יוסטר)

כתית, נחלת בנימין 57, 5107001־03

פרונטו

המבקר: אלון הדר. ציון: 8.63

המסעדה האיטלקית הוותיקה ברחוב הרצל נכנסת לעוד שנה מוצלחת, אולי אפילו מוצלחת יותר מקודמותייה, ונכנסת "לפנתיאון של הגדולים" בזכות השף דיוויד פרנקל. גם בשנה בה פרשיית אינסטגרם א-לה נוחי דנקנר עלתה וירדה מהכותרות, עדיין תתקשו להשיג מקום במסעדה.

דבר המבקר:

"פרנקל לקח את התפריט הקיים ותרגם אותו בכישרון רב לשפתו: עידון, אוורור, ויזואליה מהפנטת ואלכימיה מלקולרית שפויה. בשעה שכל הלקוחות שברו את הראש אם פרונטו נשארה נאמנה להגדרה "מסעדה איטלקית" הוא אתגר את הנרטיב החמקמק. הוסיף מנות, נתן דרור לקו האישי שלו והקפיץ את הסטנדרט בכל מה שקשור לחומרי גלם".

שף מקפיץ, דייויד פרנקל, פרונטו. צילום: איליה מלניקוב
שף מקפיץ, דייויד פרנקל, פרונטו. צילום: איליה מלניקוב

פרונטו, הרצל 4 תל אביב, 5369627־03

OCD

המבקר: דניאל שק. ציון: 8.5

מהאינסטגרם ליפו: רז רהב (@razi_barvazi) פתח ביפו מסעדה עם קונספט פחות מוכר ומקובל בארץ: ארוחת טעימות בת תשע מנות, ללא תפריט, המוגשת ל־18 סועדים בכל רגע נתון בלבד, וכל זה מוגש על בר שעוטף מטבח פתוח. מחיר הארוחה קבוע, 280 ש"ח לסועד, כולל קוקטייל פתיחה. משך הארוחה הוא כשעתיים ורבע ולא ניתן להיכנס ללא הזמנת מקום מראש. בעת הזמנת מקום תתבקשו למסור העדפות ואלרגיות קולינריות (טבעוני, צמחוני, ללא גלוטן, ללא לקטוז) ומאותו רגע להתכונן לערב חד פעמי.

דבר המבקר:

"חווינו ארוחה לא שגרתית וברמה גבוהה, והערב עבר בנועם ובהנאה. יהיו שיאשימו את רהב ביומרנות. אני ראיתי דבר שדומה יותר להתלהבות של מאהב צעיר שכבר בדייט ראשון רוצה להרשים את אהובתו בכל מה שהוא יודע. עם הזמן יבוא האיפוק ואז יזרח כוכבו באמת".

מטבח מתקדם בתשע מנות, OCD. צילום: חיים יוסף
מטבח מתקדם בתשע מנות, OCD. צילום: חיים יוסף

OCD, תרצה 17 תל אביב, 5566774־03

דלידה

המבקר: דניאל שק. ציון: 8.5

החמארה הלבנטינית בשוק לוינסקי היא ללא ספק אחד מהמקומות שעזרו להכתיר את שוק לווינסקי כמתחם בילוי לוהט. המובלעה הצבעונית ברחוב זבולון המנומנם לעת ערב הופכת למקום הכי נכון לפתוח בו שולחן.

דבר המבקר:

"דלידה היא לא עוד 'מסעדה מגניבה בשוק לוינסקי המתעורר', אלא באמת מקום יוצא דופן שבערבוב הזהויות שלו – מעטפת ערבית מהולה בתרבות אירופית ומטבח קוסמופוליטי – מזמן לסועדים חוויית בילוי טעימה ומהנה ביותר".

פותחים שולחן, דלידה. צילום: אורי טאוב ורונית כהן
פותחים שולחן, דלידה. צילום: אורי טאוב ורונית כהן

דלידה, זבולון 7 תל אביב, 5369627־03

שילה

המבקר: דניאל שק. ציון: 8.5

המסעדה הותיקה של שרון כהן חגגה השנה עשור, פינקה עצמה בשיפוץ והשאירה את התפריט כמו שהוא: יציב, מדויק וכזה שרוצים לחזור אליו שוב.

דבר המבקר:

"תודה לאל על חסדים קטנים, נהוג לומר, למשל להיכנס עם ציפיות גבוהות למסעדה ותיקה ולצאת ממנה עם שיר בלב. כל עיר צריכה כמה מוקדי אוכל בטוחים כאלה ושילה מחזיקה במקום של כבוד בקטגוריה".

שילוב של ים ויבשה, שילה. צילום: אנטולי מיכאלו
שילוב של ים ויבשה, שילה. צילום: אנטולי מיכאלו

שילה, בן יהודה 182 תל אביב, 5221224־03

בינדלה

המבקר: דניאל שק. ציון: 8.13

מסעדת בינדלה נפרדה השנה מהשף רועי סופר שליווה אותה מהפתיחה וקיבלה בזרועות פתוחות את יורם ניצן, שף נערץ ומבוקש מאז סגירתה של מול ים. השינוי יצר גל של ציפיות: האם המחירים יעלו? האם חומרי הגלם ישודרגו? והאם השף יעבור יצלח את המעבר ממטבח הדגים העילי למטבח איטלקי פשוט יותר.

דבר המבקר:

"היכולת מצד אחד לכבד מנות קלאסיות בלי לכפות את כישרונך בהתחכמויות מיותרות ומצד שני לתת דרור ליצירתיות שלך במנות אחרות היא סימן של בגרות וביטחון עצמי. יורם ניצן כנראה ניחן בשניהם. אני מאמין שהמעבר שלו למטבח האיטלקי עוד לא הושלם ומקווה שמומחיותו בפרי הים תקבל יותר ביטוי, אבל כבר עכשיו ברור שבהנהגתו בינדלה תהיה מסעדה מרתקת.

בינדלה. צילום: אנטולי מיכאלו
בינדלה. צילום: אנטולי מיכאלו

בינדלה, מונטיפיורי 27 תל אביב, 6500071־03

מאייאר

המבקר: דניאל שק. ציון: 8

שובל של ציפיות ליווה את פתיחת מסעדת מאייר של אוסמה דלאל; ציפיות שעטפו אותו כל הדרך ממסעדונת בעכו אל מרכז הבועה של עוטף רוטשילד והוא רק בן 25. מצד שני, הידיים הכי נבונות ומנוסות בעיר מלוות אותו, ידיו של ג'ו מרסיאנו ממסעדת קנטינה.

דבר המבקר:

"למאייאר יש עוד לאן להתקדם ואני מקווה שכך תעשה, כי היא עשויה להיות תוספת מהותית של ממש לנוף הקולינרי שלנו, עם אמירה משלה ולא סתם שכפול של עוד מאה מסעדות כמוה"

המון ציפיות בצלחת, מאייאר. צילום: אנטולי מיכאלו
המון ציפיות בצלחת, מאייאר. צילום: אנטולי מיכאלו

מאייאר, יבנה 23 תל אביב, 9017652־03

האחים

המבקר: דניאל שק. ציון: 8

המסעדה של האחים דוקטור הוכיחה לעם היושב בציון ששיפודים, סלטים וחומוס יכולים להיות מוגשים גם בסטייל בלתי מתיימר. הבראנצ'ים בסופי שבוע מככבים בכל רשימת אוכל שמכבדת את עצמה ופשוט אי אפשר להתווכח עם הטעם.

דבר המבקר:

"האחים כבר בת 5 והיא תמיד מלאה ושוקקת חיים, עדות לכך שהקהל יודע לתגמל על היכולת ליצור אוכל טעים, נגיש, מקורי ומעניין בלי להידרש למחסום המחירים מרקיעי השחקים. עם קצת חשיבה מחוץ לקופסה ופיין־טיונינג של הטעמים, האחים מוכיחים שאפשר להפוך מנות אוכל רחוב שגרתיות ליצירות קולינריות".

ארטישוק מטוגן על לאבנה, האחים. צילום: אנטולי מיכאלו
ארטישוק מטוגן על לאבנה, האחים. צילום: אנטולי מיכאלו

האחים, אבן גבירול 12 תל אביב, 6917171־03

[tmwdfpad]