10 קינוחים מוגזמים שמעלים לנו את הדופק

עוגת שוקולד עם צמר גפן מתוק, מיסיסיפי מאד פאי ושייק סניקרס: הקינוחים המושחתים שתוכלו למצוא ממש ליד הבית ולהתענג עליהם כאילו אין מחר

גם קרואסון וגם דונאט, מה צריך יותר מזה?  שואורום. צילום: סיגל סבן
גם קרואסון וגם דונאט, מה צריך יותר מזה? שואורום. צילום: סיגל סבן

עוגת שוקולד עם צמר גפן מתוק

למה בעצם להסתפק בעוגת שוקולד? את העוגה שלנו מעדיפים עם צמר גפן מתוק בבקשה. אמריקה, מתחם האוכל של צביקי עשת מאחד תחתיו את כל מה שטעים במטבח האמריקאי. ויש הרבה. American sweet heart  היא עוגת השוקולד של אמריקה שגמרה אותנו: היא מוגשת כמובן חמה, עם דאבל קרים אייס קרים וצמר גפן מתוק ורוד, למקרה שיחסר לכם סוכר בגוף. התענוג ישאיר אתכם עירניים לכמה שעות לפחות (44 ש"ח).

אמריקה

עוגת שוקולד עם צמר גפן מתוק, אמריקה. צילום: אורי עשת
עוגת שוקולד עם צמר גפן מתוק, אמריקה. צילום: אורי עשת

 

[tmwdfpad]

מיני פנקייק אוריאו

השחיתות מתחילה בעובדה שאפשר להזמין את המנה הזאת בכל שעות היום: לצד הקפה של הבוקר, כארוחת צהריים או כמאנץ' לילי שיספוג כמויות אדירות של אלכוהול: שלושה מיני פנקייקס ממולאים בקרם עוגיות אוריאו עם רוטב שוקולד לבן מלמעלה (32 ש"ח).

בנדיקט

מיני פנקייק אוריאו בבנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)
מיני פנקייק אוריאו בבנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)

 

מתוקה מהחיים: איך נולדו הקינוחים האמריקאיים המוגזמים?
מתכוני פאי אמריקאיים להחריד ומוגזמים להפליא

טוויסטר: מאפה במילוי גלידה

מאפה קונוס במילוי גלידה שמזכיר את הקורטוש ההונגרי אבל לוקח אותו בסיבוב מבחינת האופציות הבלתי נגמרות. אז רק תבחרו את הקרם, הגלידה והתוספות ותפתחו פה גדול. לפני שמתחילים העיניים אוכלות – והרבה, כי הטוויסטר ענק, בדיוק כמו שאוהבים באמריקה. בצק עשיר שסופג את הגלידה ששותה את הרוטב, חגיגה. בשורה התחתונה: שווה, במיוחד במצבים של קרייב עז למתוק, ויגרוף לכם ים לייקים. (18 ש"ח לקרמרי טוויסטר במילוי גלידה אמריקאית ו-20 ש"ח במילוי גלידה איטלקית).

קרמרי דה ל'אקלר | סניף אבן גבירול

 חייבים ביס. קרמרי טוויסטר. צילום: תומר לוי

חייבים ביס. קרמרי טוויסטר. צילום: תומר לוי

מיסיסיפי מאד פאי

כשאומרים "פאי" מתייחסים לעולם רחב של קינוחים בעלי בצק פריך ומליות משתנות אבל הפאי הספציפי הזה לוקח את המאפה האמריקאי קדימה ולמעלה, לעולם שכולו טוב: פאי שוקולד פשוט אבל מושחת ואמריקאי למופת. הוא כל כך מוגזם שרק מלשמוע את השם שלו, הדמיון שלנו מתחיל לעבוד. רק עוד ביס אחד. ועוד אחד (34 ש"ח).

נולה

מיסיסיפי מאד פאי של נולה. צילום: אפיק גבאי
מיסיסיפי מאד פאי של נולה. צילום: אפיק גבאי

 

פאי רוקי רוד

הקונדיטור ברק כהן סומן לא מכבר כסיבה העיקרית להגיע למזגינו: קינוחים יפהפיים, קלאסיקות לצד הברקות של הרגע ובעיקר פאי רוקי רוד אחד: עוגיות גרהם קרקר אמריקאיות כבסיס לפאי שוקולד עסיסי עם שכבות של מרשמלו, אגוזים, שקדים וצ'אנקים של שוקולד מלמעלה (42 ש"ח).

מגזינו

פאי רוקי רוד במגזינו (צילום: אנטולי מיכאלו)
פאי רוקי רוד במגזינו (צילום: אנטולי מיכאלו)

שייק סניקרס

תחת הקטגוריה "שייקים על בסיס שוקולד" תמצאו שייק סניקרס שכולל שוקו, חמאת בוטנים, קרם נוגט, קרמל וקצפת. לא בטוח שזה נכון לבוקר, אבל זה בדיוק השלוק שצריך כשחייבים מתוק (17 ש"ח ל־330 מ"ל, 19 ש"ח ל־500 מ"ל).

קופי סטיישן

שייק סניקרס בקופי סטיישן (צילום: ינאי דויטש)
שייק סניקרס בקופי סטיישן (צילום: ינאי דויטש)

גלידה עם מגדל וופל בלגי

בוחרים טעם גלידה (וניל, נוטלה, עוגת גבינה או יוגורט), מעמיסים תוספות (סוכריות, עדשי שוקולד, מקופלת, מרשמלו ועוד), מקבלים באמצע מגדל קוביות של וופל בלגי ולא שוכחים להוסיף רוטב שוקולד חם (35 ש"ח למנה עם 3 תוספות, 40 ש"ח עם 4 תוספות, 50 ש"ח למנה עם 5 תוספות).
פרוסט

קרואנט

קינוחים היברדיים הם כבר קונספט מיושן. אחרי הקרונאט של הקונדיטור דומיניק אנסל הגיעו הסקאפין (סקונס ומאפין) והקרייגל (קרואסון ובייגל) וגם הקרוגלך של קונדיטוריית דה שואו רום (רוגלך העשויים מבצק קרואסון, וממולאים במילוי קרמל מלוח, למון פאי, צ'יזקייק או קוקוס עם שוקולד לבן ופקאן) אבל הכי מושחת מבחינתנו ועם סטייל אמריקאי בועט הוא הקרונאט שהפך בשנים האחרונות ללהיט ברחובות ניו יורק ולאחרונה, משתלט גם עלינו. (קרונאטס רגיל – 12 ש"ח , קרונאטס שוקולד- 14 ש"ח).

דה שואו רום

גם קרואסון וגם דונאט, מה צריך יותר מזה? שואורום. צילום: סיגל סבן
גם קרואסון וגם דונאט, מה צריך יותר מזה? שואורום. צילום: סיגל סבן

בלגן של שוקולד

נדמה כי רשת מקס ברנר הוקמה כדי להיכנס לרשימות מסוג זה, והיא אכן עושה זאת מצוין. בראש התפריט המושחת ביסודו ניצבת מנה שקשה לעמוד בפניה (ולסיים אותה לבד): עוגת שוקולד ששוחה באמבט שוקולד חם ומעליה כדורי גלידה, בננות טריות, שברי פקאן, כדורי וופל ושוקולד קראנצ'י מכוסים בהר של קצפת (49 ש"ח למנה אישית, 69 ש"ח למנה זוגית, 99 ש"ח למנת מסיבה).

מקס ברנר

בלאגן של שוקולד במקס ברנר (צילום: חגית גורן)
בלאגן של שוקולד במקס ברנר (צילום: חגית גורן)

 

הינקי מילקשייק

אחד ממקדשי השחיתות בעיר מציע שייק שטומן בחובו את צריכת הקלוריות היומית של אדם. תכירו את ההינקי שייק: מילקשייק על בסיס גלידה עם שוקולד ריסס טחון, ממרח מרשמלו, קוביות מרשמלו וקישוט של דגני לאקי צ'ארמס (25 ש"ח לכוס של 400 מ"ל, 30 ש"ח לכוס של חצי ליטר, 50 ש"ח לכוס של ליטר שלם).

שייק אאוט

 

[interaction id="591d555a2041829f01d75054"]