Cookeez: גלידריה חדשה בדיזנגוף

בטיימינג מעניין של תחילת הסתיו נפתחה בדיזנגוף גלידרייה חדשה עם אפיל מסתורי

Cookeez. צילום: אנטולי מיכאלו
Cookeez. צילום: אנטולי מיכאלו
22 בספטמבר 2014

שני חברים עם רקע בעולם בתי הקפה והאפייה (רביבה וסיליה) הגו לפני שנתיים את הקונספט של קוקיז, גלידרייה חדשה שנפתחה השבוע בדיזנגוף. עם הפתיחה של המיזם השבוע ההתלהבות נותרה על כנה, וכך גם החשאיות. חשיפת המידע העיתונאי במקרה הזה הייתה קשה כאילו מדובר מינימום בפיתוח הבא של רפאל. אבל מתברר שהסודיות אינה מקרית – מדובר במלכודת, והרי הפרטים: תנור אפייה הוצב בתוך חנות תמימה למראה בדיזנגוף. המבנה האדריכלי של הבניין נראה כעין מצחייה מגוחכת שמזדקרת בסגנון שנות ה־50. החזית החיצונית של הבניין והמצחייה נצבעו באפור תמים, ובתוך החנות יצרו משחקים של לוחות עץ המכסים את הרצפה כפרקט ומשתלבים בקירות, שחלקם צבוע ורוד פוקסיה.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

העיצוב הזה גורם לאשליה שאולי זאת עוד גלידרייה פשוטה, אלא שמאחורי סיפור הכיסוי הנאיבי – כמעט ילדותי אפילו – מסתתרת אמת נכלולית: ניחוח עוגיות השוקולד צ'יפס, או עוגיות השוקולד הנאפות במקום בטמפרטורה של 165 מעלות נועד למשוך עוברי אורח תמימים אל תוך החנות ולגרום להם להתמודד פנים מול פנים מול ויטרינה חסרת רחמים. בוויטרינה הזאת מוצגים הררי גלידות במרקם אוורירי ואקסטרה קרמי, ובשלב הזה הלקוחות כבר הופכים לקהל שבוי. טעמי הגלידה בחלקם פשוטים (וניל) ובחלקם מתוחכמים (באצ'י). מכאן העלילה רק מסתבכת, כשהקהל שנשבה במכמונת הניחוחות נאלץ להחליט על סוג העוגיות שהוא בוחר ולהתאים גלידה שתהלום את טעמן של העוגיות. כדור הגלידה נדחס בין שתי עוגיות בדומה לקסטה במקום בקונוס סתמי. עכשיו נסו לאכול את היצירה הזאת בלי שהעוגיות יתפוררו והגלידה תטפטף (14 ש"ח לקסטה קטנה, 18 ש"ח לגדולה) – פשוט זה לא – ואם לא די בזה יציעו לכם פה גם קוקישייק (24 ש"ח). בשורה התחתונה, המסקנה כפולה: תל אביבים – שמרו נפשותיכם, העיר הזאת לא מרחמת על שומרי משקל; ולעולם אל תצאו מהבית בלי מגבונים לחים.

ל-Cookeez