באים למנגה? הכירו את החדשה של אוקינאווה בלבונטין

המסעדה החדשה של אוקינאווה בלבונטין מתכתבת עם היפניות הצעירות והפרועות של רובע שיבויה בטוקיו, שבו ריכוז הברים הגבוה בעולם למטר וצעירים בתלבושת מנגה שותים סאקה בכלים מאוד לא מסורתיים באווירה של פאן 

מתכתבת עם היפניות הצעירות והפרועות. צילום: אפיק גבאי
מתכתבת עם היפניות הצעירות והפרועות. צילום: אפיק גבאי
15 בפברואר 2017

רעות גרשוני מכריזה בממלכתיות: "ברוכה הבאה לאוקינאווה לבונטין". בהתחשב בעובדה שהמטרה של המקום החדש שפתחה הוא להיות מקום בילוי המתנהל כאלטרנטיבה לא פורמלית למסעדה יפנית, הפתיח הזה התנוסס בטון מספיק פורמלי בשביל אירוע בבית הנשיא. המסעדה החדשה של אוקינאווה מתכתבת עם היפניות הצעירות והפרועות של רובע שיבויה בטוקיו, שבו ריכוז הברים הגבוה בעולם למטר, וצעירים יפנים, חלקם בתלבושות אופייניות לדמויות מאנגה, נמהלים במבוגרים ששרדו עוד יום במשרד.

אוקינאווה לבונטין. צילום: אפיק גבאי
אוקינאווה לבונטין. צילום: אפיק גבאי

הפרט הראשון שלוכד את תשומת הלב במסעדה הוא ציור הגרפיטי העצום של הדג שציירו נועה אלון ואנדריי סנדלר, במה שבנוי כמו שני חדרים במסעדה אחת. הישיבה נמוכה, הצבעוניות משתוללת, תקרת הבר מורכבת מקורות עץ מעוקמות באופן שאמור להזכיר אדרת דג (ותודה לאדריכל בנימין ממיה ומעצבת הפנים חלי ישראלי), ובחדר השני פזורים שולחנות ישיבה נמוכים וכלול אזור שבו נראים הסושימנים מגלגלים מנות של סושי.

בזמן שאנחנו משוטטות במטבח מתגלה פתאום השף רועי סופר, הידוע בחיבור שלו ליפן. גרשוני חוששת שנזכיר בכתבה שכבר כמה חודשים סופר משקיע כאן בהקמת המטבח. זאת לא מסעדת שף, אבל העובדה שסופר עובד כאן מדגימה את גודל ההשקעה. גרשוני ניהלה במשך תשע שנים את אוקינאווה נווה צדק עבור משפחת וייסר שהקימה את המסעדה שנתיים קודם לכן (האב חיים וייסר והבנים ארז ואלון הקימו, האחים וייסר המשיכו ופתחו את מסעדת טורי בנווה אביבים יחד עם שותפים נוספים מעולם חיי הלילה).

רועי סופר, אוקינאווה לבונטין, הפתיחה השבוע. צילום: מיכאל טופיול
רועי סופר, אוקינאווה לבונטין, הפתיחה השבוע. צילום: מיכאל טופיול

גרשוני פרשה מאוקינאווה אחרי שהשלימה תואר שני בביטחון ודיפלומטיה והחלה להתמחות במטה אונסקו בפריז. במשך ארבעה חודשים היא התגוררה בפריז, עד שארז וייסר התקשר והזמין אותה להיות שותפה שלהם במסעדה שיקימו בלבונטין. לגרשוני זה הספיק כדי להתייצב בארץ. היא שוטטה במרוצת השנים האחרונות בטוקיו וידעה שהיא רוצה להביא את רובע שימבויה לארץ.

"אוקינאווה בנווה צדק היא מוצר צריכה ברמה גבוהה, לא מקום שנכנסים אליו בטרנינג", היא אומרת. "לאורך השנים ניסינו לרכך את הפורמליות ולתת שירות בגובה העיניים, אבל זה נשאר מקום יוקרתי, שלא יכול להתעלם מתושבי השכונה ומהמותגים היוקרתיים שסביבו. ידעתי שבלבונטין אנחנו יכולים לתת חוויית בילוי שונה, וייב שונה, שמזכיר את היפנים המגניבים והצבעוניים שממלאים את הרובע הזה בטוקיו, יושבים בישיבה נמוכה, שותים סאקה בכלים מאוד לא מסורתיים באווירה של פאן".

עד כמה תהיו נאמנים למטבח היפני?

"מטבח יפני פרופר לא מתאים לחיך הישראלי. אם תשאלי יפני אמיתי, שום סושי בר בתל אביב לא מדייק בטעמים היפניים המקוריים, כי ישראלים רוצים עוד קצת מהטעמים הדומיננטיים, קצת יותר מתוק, קצת יותר חמוץ. בנווה צדק יצרנו מטבח קרוב, וגם פה נצמדנו לטכניקות היפניות ונשארנו באותם חומרי גלם אופייניים ליפן. לא ימצאו אצלנו גבינה מותכת בסושי. כן עשינו אדפטציה למנות כך שיתאימו לחיך הישראלי. נגיש שישה סוגי יקיטורי, כי ישראלים מטורפים על שיפודים וזה ממש מתאים כמנה קטנה ליד הדרינק בבר, וטמפורות למיניהן שאצלנו הן קלילות וכיפיות".

היו שנים שמתחם לבונטין המריא ועכשיו יש תחושת דעיכה, שמשתלבת בטבעת המתהדקת של העבודות להקמת הרכבת הקלה. לא מפחיד אתכם לפתוח כאן?

"להפך. מקומות הבילוי כאן לא מתבססים על עוברי אורח חולפים, אלא על פינות חמד חבויות ומסתוריות. הוסטל 51 הוא מקום שכיף לגלות, וישנם פה הטאקריה ובקרוב הראמן של אהרוני. זה הרכב מאוד נכון של היצע לבילויים וגם בדיוק מסנן את הקהל, כך שיגיע רק מי שמחפש במיוחד את האווירה הזאת. אנשים שהציעו באוקינאווה נווה צדק נישואים, משלמים לבייביסיטר עכשיו כדי לצאת בערב. אני רוצה להציע להם בר עם מגוון של מותגי וויסקי יפניים ובירות יפניות פחות מוכרות, באווירה משוחררת".

מה אוכלים כאן?

אוקינאווה לבונטין פורצת בהרבה מעבר לסושי. תמצאו כאן מרק קטצ'ו אודון עם אטריות אודון יפניות, בקצ'וי, דייקון כבוש, ביצה רכה, חזה עוף בפנקו או שרימפס בטמפורה ותערובת תבליני טוגראשי (48 ש"ח), קלמרי קנזורי – קלמרי מושרה במשחת פלפלים יפניים חריפים ויוז'ו שנצרב בגריל לוהט (46 ש"ח) ומנת פועלים יפנית שמכילה קערת אורז, שוק ברווז צלוי, דייקון מוחמץ, בקצ'וי חלוט, בצל ירוק, צנון כתוש ואונסן טמאגו (52 ש"ח). טבעונים ימצאו כאן, בין השאר, Crispy Rice Cake – עוגת אורז שומשום קריספית במילוי פטריות וג'ינג'ר טבולה בסויה מתוקה (45 ש"ח).

כזה!! אוקינאווה בלבונטין. צילום: אפיק גבאי
כזה!! אוקינאווה בלבונטין. צילום: אפיק גבאי

מי שבכל זאת מגיע בשביל סושי ימצא איילנד רול – רול אינסיידאאוט במילוי שרימפס טמפורה, אספרגוס ומלפפון במעטפת אבוקדו וצלופח בטריאקי מצומצם (6 יח' ב־48 ש"ח), סוויט דרים טבעוני עם אושינקו וקנפיו, שיטאקה ובטטה במעטפת אבוקדו ובטטה (34 ש"ח) ועוד.

גם סושי וחברים. אוקינאווה לבונטין. צילום: אפיק גבאי
גם סושי וחברים. אוקינאווה לבונטין. צילום: אפיק גבאי

אוקינאווה לבונטין, לבונטין 11 תל אביב, ראשון־שישי 12:00־1:00, שבת 17:30־1:00, 5101099־03