גם בדקה ה-90: האטליזים הכי טובים בתל אביב

עונת המנגל נפתחת. מיטמן (צילום אסף קרלה)
עונת המנגל נפתחת. מיטמן (צילום אסף קרלה)

מראים לכם קצת בשר: אספנו עבורכם את מיטב הקצביות בעיר שמציעות לכם סטייקים סקסיים, קבבים ביתיים, נתחים מיוחדים וכל מה שצריך לארח מנגל מוגזם לכל זמן או אירוע

28 במרץ 2023

חדשות

אומצה בשוק

לאחר שצברו קילומטרז' משמעותי והפעילו פופ אפ על תקן בלון ניסוי יצאו אנשי קרנבל של בשר לדרך עם קצביה שלא דומה לשום דבר אחר שראיתם עד כה. פרט לנתחים איכותיים ולערכות להכנת מנות דגל מארוחות הקרנבל תוכלו לקבל כאן שירות מיוחד במינו: לרכוש ריפ – שדרת צלעות שלמה שמיושנת ונשמרת במקום, ולהשתמש בה בתשלומים. רעיון מבריק.
השומר 1 

מיטמן

האחים יותם, עומר ואריאל לבית לגזיאל מחויבים לשם משפחה שמזוהה כבר שנים עם בשר איכותי. הם מגדלים, מקצבים ומיישנים נתחים משובחים שנמכרים בקצבייה החדשה בשרונה מרקט – שיפודי בקר ועוף מיוחדים, סטייקים מיושנים ומוצרים לא שגרתיים מ-100 אחוז בשר בקר טרי כגון נקניקיות אסאדו וסושי קבב.
קלמן מגן 3

מיטמן שרונה מרקט (צילום אסף קרלה)
מיטמן שרונה מרקט (צילום אסף קרלה)

NG BUTCHERY

מסעדת NG הוותיקה היא אתר עלייה לרגל לקרניבורים כבר שנים. באתר של קצביית NG BUTCHERY תוכלו להזמין את אותם נתחי פרימיום שטרפתם במסעדה להכנה בבית – אונטריב וטי בון, אנטריקוט וסינטה, פורטרהאוס, פילה בקר ועוד. ניתן לבחור את הנתח לפי צורת הבישול (ברביקיו, מחבת, מעשנה, סיר או תנור) ואת צורת החיתוך וכן רטבים, יין ומארזים.
להזמנות 

ותיקות

קצביה בשינקין

כשאהרוני חש צורך בקצביה ליד הבית הוא פשוט פתח אחת, ואחר כך עוד אחת ברמת אביב (ועוד אחת בגני תקווה, אבל זה פחות קשור אלינו). בוויטרינה מוצגים נתחים שעושים חשק להתניע את הגריל ולצדם יין, תבלינים, שימורים וחמוצים ואפילו ספרי בישול של המאסטר. אם התמזל מזלכם ופגשתם אותו במקום, אל תהססו להתקיל בשאלות כי אהרוני הוא אחד האנשים הכי נחמדים בענף.
שינקין 56 תל אביב, אופנהיימר 11 רמת אביב

אבו חלווה

מאז הקורונה הרבה יותר קל לקנות באבו חלווה. אין צורך לעמוד בתור ואפשר פשוט להזמין הביתה נתחים מיושנים, בשר טחון טרי וקבבים מופלאים, שניצלים דקים ושיפודי פרגיות מתובלים. רטבים ומרינדות, תבלינים, שרימפס קפואים, שיפודי עץ ואפילו מנגל ופחמים זמינים דרך האתר, כל מה שצריך כדי לארגן מנגל דליקטס.
יפת 142 יפו, 03-5187362, ווטסאפ להזמנות 054-490-5555

איוו

הקצבייה בשוק האיכרים היא לא פחות מאשר דיסנילנד קרניבורי. בספונטניות תוכלו להשיג כאן המבורגרים עסיסיים מנתחי סינטה ושייטל, קבב ממאה אחוז בשר טלה מקומי, סטייקים מיושנים, שיפודי פרגיות ועוד. בהזמנה של 48 שעות מראש יכינו עבורכם שיפודים בהתאמה אישית ממבחר בשרים כמו וואגיו ישראלי, אנטריקוט, שישליק טלה, לבבות ברווז ושקדי עגל.
להזמנות דרך שוק הנמל 077-5411393 שלוחה 3

איזו הבשרים

האטליז המשפחתי של צביקה ואיציק (איזו) למל הוא עדות למורשת שנמשכת דורות. את ההשכלה המקצועית הם ספגו באטליז של סבם בשוק הכרמל, וכשהידע הספיק הם פתחו אטליז עצמאי שמתמחה בבשר בקר ישראלי טרי מיושן. כדאי לצרף להזמנה בקבוק יין להרמת מצב הרוח. בכל זאת חג, לא?
בן יהודה 167 תל אביב, 03-5291000

איציק הגדול

המסעדה הוותיקה אוחזת באטליז שהוא סוג של רולס רויס: חלל מעוצב ומצוחצח שמציע את כל הנתחים שהתרגלנו לקבל על מגשי עץ גדולים – סטייקים, המבורגר ואוסובוקו מאנגוס משויש, וגם בשר טחון אם מתחשק לכם להכין לבד את הקבב המושלם. עוד תוכלו להשיג כאן כתר צלעות טלה, ספייריבס, קבב טלה ושיפודי טלה, כנפיים עוף, שיפודי פרגיות ואפילו אשכי הודו לאמיצים.
דוד רזיאל 2 יפו, 03-7773337 ובאתר

אנגוס

משפחת דבאח מהגליל עוסקת בבשר כבר יותר מ-60 שנה. מה שהתחיל כאטליז קטן בכפר דיר אל אסד התפתח לאימפריית בשר בצפון הארץ עם שלוחת קצביה ומסעדה בתל אביב. בזמן שמתלבטים אם להשקיע בצ'וריסוס עגל או ערכת המבורגר להכנה ביתית אפשר לנשנש קבבונים ועראייס.
אנגוס תל אביב

אנגוס (צילום: אנטולי מיכאלו)
אנגוס (צילום: אנטולי מיכאלו)

בשרה – בשר יין אהבה

למה להרחיק עד נחלת יצחק לקנות בשר? סיבות לא חסר – תצוגה אסתטית, בשר מבקר ישראלי בתקן "חי בריא" (זה שאנחנו לא טבעונים לא אומר שאין לנו לב) וייעוץ של הראל הבעלים איך לצלות כל נתח כאילו הייתם גרילמן מקצועי. בחנות תמצאו סטייקים מיושנים והמבורגרים עסיסיים שהוכנו במקום, עוות אורגניים ממשק מלמד, רטבים, תבלינים ואלכוהול וגם מוצרי שרקוטרי ארטיזנליים שמכין שף אמיר שולר (לשעבר בליני).
בשרה

בשארה חינאווי

כהמשך ישיר להמבורגריית הולשטיין בשוק הכרמל ולאטליז ביפו פתח איש הבשר בשארה חינאווי שירות אונליין לנתחים ומוצרי בשר עד הבית: קבב ונקניקיות בדואיות, בשר טחון, שפודי אנטריקוט, שוק טלה שלם, אוסובוקו, פרגיות ובשר טחון וכמובן ההמבורגר עצמו. קונים בסך 400 ש"ח יצ'ופרו בסכין ממותגת במתנה.
הזמנות באתר 

בשארה חינאווי אונליין (צילום אסף קרלה)
בשארה חינאווי אונליין (צילום אסף קרלה)

דה בוצ'ר אנד פרומאז'

במסגרת ההתחדשות זוכה שכונת יד אליהו במרכז מסחרי עם חנות שווה במיוחד, מהסוג שקודם הצריך נסיעה למרכז העיר. בנוסף לבשר ולגבינות כמשתמע מהשם תוכלו למצוא כאן גם סלטים, תבלינים, יינות, מוצרי מעדנייה ועוד ועוד.
לה גווארדיה 66, תל אביב, 052-5444655

הבשרים של זלמן

משה גלקופ ומוטי חי מתמחים בכל שלבי הטיפול בבשר טרי, מפירוק ועד יישון. בשני הסניפים הם מציעים אנטריקוט וסינטה על העצם, פילה, צלעות טלה ונתי וואגיו וגם עופות ומוצרי מעדנייה שונים – שמן זית, גבינות פרמזן, רטבים, יינות,תבלינים וקפסולות קפה. בצמוד לסניף ביפו תמצאו את זלמניקו, דוכן קבב בפיתה מהטובים בעיר.
הזמנות באתר 

הבשרים של זלמן. צילום: אבי דואק
הבשרים של זלמן. צילום: אבי דואק

הקבב של סלומי

כבר מהשם אפשר להבין לאן לכוון. באטליז של סלומי, עסק משפחתי ותיק בשוק התקווה, יש בשר טחון, עופות וכל מה שאפשר לבקש, אבל הקבבים הם העיקר: עסיסיים, קפיציים, מתובלים כהלכה ועשירים בפטרוזיליה. גם אם אין לכם מנגל או גריל פחמים, מחבת לגמרי תעשה את העבודה.
נוריאל 1 תל אביב, 03-6879052

חוות צוק המעדנייה

בעקבות הקורונה עברה המעדנייה ארגון מחדש, אך אין בכך משום השפעה על משתמש הקצה. בוויטרינה עדיין תמצאו בשר איכותי מגידול מקומי, עוף אורגני ממשק מלמד, חלקי פנים ונתחים מיוחדים, והכל תחת הכותרת המכבדת Nose To Tail.
חוות צוק המעדנייה 

חינאווי בוצ'ר שופ

אטליז חינאווי ביפו הוא שם נרדף לבשר איכותי ולשושלת קצבים משפחתית מאז שנת 1892. לכן תוכלו לסמוך על הצוות שיידע להתאים לכם בשר לעל האש ולבחור מתוך מקררי ענק את הנתחים הטובים ביותר: אנטריקוט, טי-בון וואגיו, נתח קצבים, קבב טורקי וגם נתחי כבש, טלה, עופות, חלקי פנים ונקניקיות.
חינאווי בוצ'ר שופ

חינאווי Wine & More

עוד חינאווי אבל קצת אחרת, כי רשת הקצביות־מעדניות־חנויות יין שייכת לענף אחר של המשפחה. על אטליז הבוטיק אמון ג'ורג' חינאווי, שיבחר עבורכם את הנתח המתאים והאיכותי ביותר. הבשר המיושן נמכר בסניף ובמשלוח עד הבית, לצד עופות, תבלינים, יינות במחירים מוזלים (יתרון מעצם היות הרשת יבואנית אלכוהול) ועוד. את זמן ההמתנה כדאי לנצל לטעימות מדוכן הגריל שנמצא בתוך החנות.
חינאווי Wine & More 

חינאווי Wine & More (צילום: אביב פרסום)
חינאווי Wine & More (צילום: אביב פרסום)

ידע הבשרים

עם ניסיון של יותר מ־30 שנה רפי אהרונוביץ' הוא פרופסור לבשר שרק ישמח אם תבקשו ממנו טיפים לנתחים מיוחדים ושיטות הכנה וגם בכל הקשור לתזונה קטוגנית. מקדש בשרים שמצדיק עלייה לרגל לרמת אביב.
טאגור 38 רמת אביב, 03-6427395

מיטמרקט

באטליז של השפים ירון קסטנבוים ויהונתן בורוביץ' נמכרים אותם נתחים שמוגשים במסעדת M25 האהובה: אנטריקוט, סינטה ופילה טריים, ביסטקה בטעם בשרי עשיר שמתאים לקרפצ'יו ולצלייה, ניו יורק ופורטראהוס ועוד. וכן, אפשר גם במשלוח.
הזמנות באתר 

מרינדו

הרשת הצפונית היא גו טו בכל חג שאוכלים בו בשר, שאלה בערך כל החגים. בפסח הקרוב מתמקדים במרינדו בנתחי טלה מיוחדים ומוכנים לבישול על תקן של כוכב שולחן החג, למשל רוסטביף טלה בשמן זית ועשבי תיבול או מרינדת חרדל סילאן, שדירת בייבי ריבס טלה במרינדת טריאקי, שוק טלה שלמה עם כיס למילוי ועוד, רק להכניס לתנור, להגיש ולקצור מחמאות. מעדיפים בקר או עוף? גם אותם תמצאו כאן לצד רטבים, תבלינים ויינות.
ה' באייר 2 (כיכר המדינה) 03-6092260, באתר ובוולט

רוסטביף טלה, מרינדו (צילום שי גבריאלי)
רוסטביף טלה, מרינדו (צילום שי גבריאלי)