חגיגת כמהין מקומיות, בראנץ' חדש בעיר ועוד חדשות קולינריה

יין ללא תחתית, מאיר אדוני בתפריט אסייתי חדש, חגיגה מושחתת לכמהין, המבורגרים לרציניים בלבד וכל מה ששווה במטבחים המקומיים השבוע

המבורגר אננס, בייקון וגורייר של NG
המבורגר אננס, בייקון וגורייר של NG
23 ביוני 2016

קיץ אסייתי בבלו סקיי

השף מאיר אדוני מנצל את העונה החמה של חומרי הגלם האסייתיים ומשיק תפריט חדש במסעדתו הכשרה על גג מלון קרלטון. בין המנות: סשימי דג ים עם מלון ירוק, יוגורט תה ירוק וליים (97 ש"ח), טרטר טונה עם אבטיח בסויה ודבש, צ'ילי וקרם ג'ינג'ר (91 ש"ח), קרפצ'ו לוקוס עם רביולי קולורבי במילוי מנגו עם ג'ינג'ר ולמון גראס (99 ש"ח), בייבי לוקס מטוגן עם קארי אדום, חצילים, אננס ושעועית טורקית (105/145 ש"ח, בהתאם למשקל) ועוד.

לבלו סקיי

חגיגת כמהין באואזיס

השפית רימה אוליברה חוגגת את מציאתן של פטריות כמהין ישראליות בתפריט ספיישלים שיגרום לחובבי הז'אנר לרייר. בין המנות: פטוצ'יני 40 חלמונים של שאול – עם גילופי כמהין, חמאה צרפתית, קוניאק וגבינת מסקרפונה (108 ש"ח), ריזוטו תירס גילי עם שרימפס טרי, קרם פרש וגילופי כמהין (130 ש"ח), פרוסות שייטל צרובות עם שמן אגוזי לוז, גילופי גמהין ופרמזן (84 ש"ח). הגעתם בין 19:00־21:00? אם תאמרו למלצר או הברמן "גם אני שונא/ת כדורגל" תוכלו ליהנות משני משקאות אלכוהולים במחיר אחד.

לאואזיס

ריזוטו תירס גילי עם שרימפס טרי (צילום: טן טאו לה)
ריזוטו תירס גילי עם שרימפס טרי (צילום: טן טאו לה)

יין ללא תחתית במסעדת אמיליה רומאנה

המסעדה האיטלקית שהיגרה לתל אביב מירושלים מציעה דרך נהדרת לקבל את השבת: פסטיבל יין ללא תחתית מידי שישי. מידי שבוע יתארח במסעדה יקב אחר שיציע את יינותיו לטעימה בעלות סמלית של 50 ש"ח וללא הגבלה (ב־24.6 יתארח יקב אמפורה עם היין בלאן דה נואר). את הפסטיבל ילווה תפריט בראנץ' מגוון עם מנות כמו צלחת גבינות איטלקיות עם קרוסטיני כוסברה (58 ש"ח); צלחת נקניקים עם פוקצ'ה ומטבל איולי (62 ש"ח); ברוסקטת רוסטביף, איולי, פפרונצ'יני, אורוגולה, חרדל וקורנישונים (42 ש"ח); קרואסון סלמון כבוש, גבינת שמנת, זעתר טרי, ביצה רכה ורוקט (56 ש"ח); פולנטה רכה עם תרד ואספרגוס (38 ש"ח) ועוד.

לאמיליה רומאנה

בראנץ' חדש במקנרו

בבר הרוקנ'רולי מקנרו השיקו תפריט בראנץ' על טהרת מנות אמריקאיות עם טוויסט מקומי ולהפך. בתפריט תמצאו ביצה עלומה עם תרד וגבינת המאירי על חלה שרופה (56 ש"ח), פרנץ' טוסט עם ביצי עין, בייקון, גאודה ומייפל (54 ש"ח), דלורית חרוכה בפלפל צ'ומה עם שעועית לבנה (52 ש"ח) ועוד. בצד מנות הבראנץ' יוגשו השחקנים הוותיקים מתפריט הערב: נאגטס מבייקון וכתף (38 ש"ח), ברוקולי ומנגולד עם צ'ילי אדום ופרמזן (32 ש"ח) ופרנץ' טוסט צ'יזבורגר (42 ש"ח). במחלקת הדרינקים: נגרוני, אפרול שפריץ ומרטיני ב־32 ש"ח.

למקנרו

דג לבן ומקושקשת על עגבניות של מקנרו (צילום: עודד אילן)
דג לבן ומקושקשת על עגבניות של מקנרו (צילום: עודד אילן)

התערוכה השנתית לקולינריה יוצאת לדרך

תערוכת Culinary תתקיים השנה בפעם הרביעית וכמדי שנה תציג חידושים ומגמות בעולם הקולינריה והמסעדנות הישראלי. התערוכה, המיועדת לשוק המקצועי  (שפים, מסעדנים וכו') תציג עשרות יצרני מזון מקומיים לצד ייבואנים, מיצרני הבוטיק ועד החברות הגדולות במשק. לצד המציגים ייערכו הרצאות ופאנלים בנושא קולינריה ישראלית בהשתתפות שפים בכירים, מסעדנים, עיתונאי אוכל ועוד. רשימת המציגים וההרצאות המלאה מפורסמת באתר התערוכה: culinary.co.il. הכניסה לקהל המקצועי ללא תשלום.

תערוכת Culinary, שני־שלישי (27-28.6), מלון דן פנורמה, קויפמן 10 תל אביב, 11:00־19:00

תפריט המבורגרים ומכבי ב־NG

אוהבים המבורגרים מושחתים? מסעדת הבשר NG  משיקה תפריט "המבורגר פרימיום" עם תוספות מאתגרות ובליווי בירת מכבי 7.9% (לאגר בהירה וחזקה). בין המנות: המבורגר עם כבד אווז ושבבי קקאו ולרונה (125 ש"ח), המבורגר עם אננס טרי, בייקון במייפל וגבינת גרוייר (95 ש"ח), המבורגר עם שרימפס, צ'ילי וגבינת צ'דר מיושנת (95 ש"ח), המבורגר עם פטריית מלך היער, עלי זעתר וגבינת דנבלו (95 ש"ח). אם תרצו תוספות מיוחדות תוכלו לקבל ביצת שלו ומח עצם.

למסעדת NG

המבורגר אננס, בייקון וגורייר של NG
המבורגר אננס, בייקון וגורייר של NG

תפריט קיץ חדש ב־Fish Market By Meatos

מסעדת הדגים הכשרה של השף קובי עבד משיקה תפריט קיץ בסגנון ים תיכוני. בין המנות: סביצ'ה מוסר ים (62 ש"ח), לביבות זוקיני וגבינות בלקניות (52 ש"ח), כרובית אפויה טחינה מוקצפת וסלסה עגבניות (52 ש"ח), שווארמה דגים – מיקס דגי ים קצוצים דק בתיבול ים תיכוני (79 ש"ח), פילה סלמון בסויה ג'ינג'ר  עם אטריות אורז, פטריות פורטובלו וצ'ילי (109ש"ח), ברבוניה מושרת בפלפלים, לימון ושום בטיגון עמוק (99 ש"ח) ועוד.

לפיש מרקט