דלוקים בפלורנטין: כל מוסדות האוכל הכי שווים בשכונה

מישהו שכח לכבות את הניינטיז וגצים שלהם נדלקים שוב בפלורנטין: מסע קולינרי בין המקומות החדשים שנפתחו בשכונה לבין המקומות הוותיקים ששווה להכיר אם עדיין לא הכרתם

אשתנור. צילום: אנטולי מיכאלו
אשתנור. צילום: אנטולי מיכאלו
2 ביולי 2014

שכונת פלורנטין לא מפסיקה לרחוש ולגעוש: עוד ועוד בתי אוכל נפתחים בין מקדשי בשר לבית קפה טבעוני ושווארמה צמחונית. אבל ככה זה, חייבים להשתייך לאיזשהו שבט בשכונה הכי שכונה בתל אביב.

Kanu

כיסאות קש ופח חבוט הם חלק מהתפאורה האקזוטית של קאנו, ומעל לכל מתנוסס תצלום של קרמיט בכובע וייטנאמי שטוח ורחב תיתורה. האוכל המוגש במקום דומה לזה שבדוכן קאנו בנחלת בנימין, אלא שבפלורנטין אפשר לשבת בפנים ולשכוח מהלחות בחוץ. בתפריט יש אשטנגה רולס – ספרינגרולס צמחוניים (32 ש"ח ל־2 יחידות), מקבץ סלטים כמו סלט אוממי (28 ש"ח), לחמניות באן (29 ש"ח לזוג), ויש גם באן בגרסה צמחונית עם פטריות ונבטים (27 ש"ח).

לקאנו

צילומים: אנטולי מיכאלו
צילומים: אנטולי מיכאלו

Sun Sushi Bar

סושי ונודלס מוגשים בבר סושי קטן בסגנון עיצוב מסורתי בצבע טורקיז, שעץ שזור ברצפה שלו ומופיע גם בריהוט (כיסאות משענת ה־T הם כאלה שבא לקחת הביתה). המקום שייך לקובי שילוח שהיה הבעלים של יאמיסאן בקינג ג'ורג'; והסושי, הרולים והקומבינציות דומים לאלה שמוגשים בכל הסושיות הבסיסיות. מה שמייחד את סושי סאן הוא מבצעי הסושי אחד פלוס אחד, שמוזילים משמעותית את העסקה.

לסאן סושי בר

סאן סושי בר. צילום: אנטולי מיכאלו

פסטה פלורה

רוני כהן, המוכר לירושלמים ממסעדת גראפה, פתח פה מסעדה איטלקית מחממת לב עם מרצפות מצוירות, המון מראות קטנות ממוסגרות על הקירות ותנור אבן גדול לפיצות. התפריט מתעדכן מדי יום ועיקרו פסטה ביתית טרייה (פטוצ'יני, רביולי ושות') עם רטבים מיוחדים מחומרי גלם מושקעים כמו רוטב סלק וגבינת עזים ופסטו. יש גם מרקים קרים כמו גספצ'ו ויוגורט, לצד פוקצ'ות, קרפצ'ו סינטה ועוד (23־42 ש"ח).

לפלורה

פסטה פלורה. צילום: אנטולי מיכאלו

אשתנור

פיתה עירקית ענקית שבמישור החוף מכונה לאפה, מכונה בירושלים אשתנור, בייחוד כשהיא חובקת מעורב ירושלמי (הקומבינציה הזאת נמכרת פה ב־30 ש"ח). בתפריט יש גם סביח, פלאפל או חביתת ירק באותו פורמט – מגולגל או בפיתה (19 ש"ח לפלאפל בלאפה). רועי ברדה שהיה הבעלים של דוכן השמן באלנבי עשה תחקיר עומק בירושלים – ואתם מוזמנים לטעום את התוצאות.

לאשתנור

אשתנור. צילום: אנטולי מיכאלו
אשתנור. צילום: אנטולי מיכאלו

מוסדות בולטים בפלורנטין שאתם צריכים להכיר

גרגר הזהב

חומוסייה שמגישה חומוס גלילי עסלי בפורצלן ויש גם קובה בורגול צמחוני.

לגרגר הזהב 

מזנון איטלקי

טרטוריה איטלקית זערורית מבית היוצר של בוטיק נקניק. בתפריט: אנטיפסטי, פסטה, פיצה, טירמיסו.

למזנון האיטלקי

קאימק

קפה צמחוני בלב שוק לוינסקי המתפקד גם כבר להופעות חיות. בתפריט: סנדוויצ'ים, סלטים ותבשילים ביתיים.

לקאימק

דייבוצ'קה

חדרון לממכר סנדביצ'ים סנסציוניים ועוגות בייתיות מזדמנות.

לדייבוצ'קה

Da Osvaldo

טרטוריה איטלקית קטנה, נחבאת, צנועה ומקסימה של שף סיציליאני שזכה בפרסי פציואלו.

ל-Da Osvaldo

מסעדת Da Osvaldo. צילום: יח"צ
מסעדת Da Osvaldo. צילום: יח"צ

 

יהלומה

מזנון ביסטרואי הנקרא ביסטרון ומפגיז במנות משתנות כמו לביבות כרובית או ניוקי וכן כריכים ומאפים.

ליהלומה

דלידה

חמארה אירופית הנעה בין בר למסעדה, בין בית יין לבית בירה, בין מנות קטנות לבין חברים.

לדלידה

דה ברושי

מסעדת פועלים פואטית המציעה מנות משתנות כמו סמבוסק או כריך טייחים ממולא קציצות בשר. פלורנטין 55, ראשון־חמישי 12:00־24:00, שישי 12:00־16:00

לדה ברושי

Benz

מסעדת בשרים המתפקדת כדיינר ארגנטינאי ומוקד גילטי פלז'ר של תענוגות בשרים לידענים ולידוענים. בתפריט: סינטה, המבורגר ואמפנדס.

ל-Benz