משולש לוהט: הפיצות הטובות באזור השרון

יצאנו לבדוק את כל הפיצות הטובות באזור השרון. טעמנו אינספור משולשים והרשמים כולם בידינו, מוכנים?

נונו (צילום: דניאל לילה)
נונו (צילום: דניאל לילה)
31 בדצמבר 2019

היא בכלל נולדה באיטליה, אבל עושים אותה כאן כל כך הרבה זמן שהיא כבר הפכה לאחת משלנו. בשנים האחרונות היא מככבת כמעט בכל סצנה קולינרית, ממסעדות שף ועד דוכני אוכל רחוב, ומופיעה בשלל צורות וגדלים. אז זה לא ממש משנה אם היא עגולה או מרובעת, עבה או דקה, היא תמיד מגרה ומנחמת ואין מצב שנסרב לה, גם אם אנחנו לא ממש רעבים. בלב עולץ ותחושת שליחות עמוקה יצאנו למצוא את הפיצות הטובות בשרון. לכם נשאר רק לבחור.

גוני | רמת השרון

מסעדת שף ופטיסרי שפתחה לפני שנה בדיוק השפית הצעירה גוני בורשטיין. היא אמנם רק בת 26 אך עם רזומה מרשים שכולל בין השאר לימודים בקורדון בלו והתמחות בצרפת ובאיטליה, וזה ניכר בפיצות שלה. הבצק עשוי בדרך איטלקית מסורתית מקמחים איטלקיים ובעבודת יד, אבל יש לו את הטעם של גוני. קשה להסביר, אולי זו היד שלה שיודעת איך, מתי וכמה זמן הוא צריך, לא ברור, אבל תזכרו את השם, עוד נשמע עליה. מרגשות במיוחד הויולה עם רוטב סלק, גבינת עיזים מקורמלת, גבינת מוצרלה מגורדת וסלטון ארוגולה מתובל (69 ₪) והבוראטה עם רוטב עגבניות, מוצרלה מגורדת בוראטה טרייה, חומץ בלסמי ובזיליקום (67 ₪).
סוקולוב 79, רמת השרון. 03-5471392
שעות פתיחה: ב'-ה' 9:30-22:00 ; ו'-שבת 12:30-15:30, 18:00-22:00

פיצה בוראטה, גוני (טליה אוצר)
פיצה בוראטה, גוני (טליה אוצר)

גרליק פיצה | הרצליה

הפיצרייה המשפחתית הזו שפועלת מ-2005 מציעה פיצה עם בצק דק וקרנצ'י במיוחד ורוטב עגבניות מדויק. את החומרים מכין הצוות בכל בוקר על פי מתכונים סודיים ומיוחדים, כך שהפיצות יוצאות מוקפדות ונפלאות. אהבנו את הביאנקה דולצ'ה עם מיקס מוצרלה, בטטה, זוקיני ואורגנו טרי (59/89 ₪) ואת הספייסי אנשובי עם רוטב עגבניות, מוצרלה, פילה אנשובי, פרוסות עגבנייה ופלפל חריף או כבוש (59/89 ₪).
נורדאו 1, הרצליה. 09-9562885
שעות פתיחה: א'-ה' 12:00-23:00 ; שבת 17:30-23:30

טוני וספה | הרצליה

מוסד הפיצות האגדי שייסדו האחים ירזין ב- 2007 מתפעל שלושה סניפים באזור השרון, אך הסניף בהרצליה אהוב במיוחד. לא משנה באיזו שעה ביום תגיעו, תמצאו שם תור ארוך. צוות המוכרים והאופים הנחוש חורץ בסכין ובשפכטל את משטחי הפיצות המלבניים הפרושים בוויטרינה לפי מידת הרעב של הלקוחות, בעוד על ניחוח המאנץ' באוויר אחראי בצק שמנמן יחסית עשוי קמח ושמרים, אפוי עם רוטב עגבניות, גבינה מותכת בנדיבות ומשובץ בשלל בייקון, מיני נקניקים, פלפלים, פטריות ובצל. המחיר לפי משקל וישנן אופציות שונות ומגוונות כמו פיצת לבבות ארטישוק עם רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה (46 ₪/92 ₪) ; סרדינים עם פסטו עגבניות מיובשות, שום קונפי ומוצרלה (49 ₪/98 ₪).
אריה שנקר 18, הרצליה. 03-5424730
שעות פתיחה: שבת-ג' 12:00-01:00 ; ד' 12:00-02:00 ; ה' 12:00-03:00 ; ו' 12:00-04:00

טוני וספה (צילום: יחצ)
טוני וספה (צילום: יחצ)

נונו | הוד השרון

נונו האהובה מהוד השרון כבר בת 5 ומחזיקה כיום שני סניפים נוספים בכפר סבא ובהרצליה. הפיצה הכל כך טובה שלהם היא כזו מכמה סיבות טובות: היא עשויה בשיטה הניאו-נפוליטנית (קרי: דקה עם קראסט גבוה וקריספי מסביבה) ונאפית בתנור עצים איטלקי שמוסק בעצי אדר ונותן לפיצה את טעמה המעושן, והבצק שעשוי מתערובת קמחים ייחודית עובר התפחה איטית של 24 שעות וכל חומרי הגלם שמלווים אותו טריים ואיכותיים. הפייבוריטיות שלנו הן עגבניות מדורה – רוטב עגבניות, מוצרלה, פרמז'ן, שום קונפי, עגבניות מיובשות, פלפל חריף, אורגנו ופטה (61 ₪) וכמהין – רוטב שמנת, מוצרלה, פרמז'ן, גאודה, מיקס פטריות צלויות ואורוגולה (69 ₪). ויש לנו סקופ בשבילכם, סניף טייק אווי של פיצה נונו עתיד להיפתח השנה ברמת אביב.
נונו

פיצה נונו (צילום: דניאל לילה)
פיצה נונו (צילום: דניאל לילה)

פיורי | יקום

המסעדה האיטלקית המצוינת הזו שממוקמת בתחנת הדלק ביקום, לכאורה מיקום לא מזמין או מגרה בשום צורה, אבל מאידך נגיש למדי, וכבר מזמן הבנו שכשזה מגיע לאוכל, המיקום לא בהכרח קובע. הפיצה של פיורי היא פיצה סיציליאנית מבצק דק ופריך שמקבל עליו באהבה מרכיבים מקומיים ואיטלקיים. הפיצה נפוליטנה עם רוטב עגבניות, מוצרלה, אנשובי, שום קונפי, צלפים, אורוגולה, וגראנה פדנה (58 ₪) עשתה לנו נעים בפה וכל כך הזכירה לנו את איטליה.
מתחם תחנת הדלק יקום, קיבוץ יקום. 09-9546969
שעות פתיחה: א'-שבת 12:00-22:45

 

פיצה אליה | בורגתא

אליה פתח את הפיצרייה שלו לפני עשר שנים, אחרי שהבין שזה בעצם מה שהוא אוהב ורוצה לעשות. הוא אוטודידקט שעשה בבית אינספור ניסויים וחקר את רזי הכנת הפיצה לפני שהחליט לפתוח. מאז ועד היום המוטו שלו הוא ייצור עצמי וטריות. הפיצות מורכבות מרוטב עגבניות וגבינת מוצרלה עם תוספות לבחירה, ולמי שיהיה מוכן להתמסר, יכין אליה פיצה הפתעה שמבוססת על ירקות עונתיים כמו קישוא, בטטה, כרובית ופסטו (80-85 ₪). פיצה בינונית עולה 50 ₪ וענקית 70 ₪.
דרך הארז 722, בורגתא. 050-5839250
א'-ה' 16:00-22:00

פיצה אליה (צילום: יחצ)
פיצה אליה (צילום: יחצ)

פיצה סלייס | הוד השרון

הפיצרייה הקטנה והמיתולוגית הזו שפועלת כ-25 שנה, הפכה מזמן לאבן דרך ברחובותיה של רמת השרון. הבצק הרך ורוטב העגבניות העדין והפיקנטי עושים את ההבדל. בנוסף לפיצות הרגילות מגישים במקום גם פיצה טבעונית עם ממרח קשיו בתוצרת עצמית. לפיצה משפחתית ללא תוספת תשלמו 78 ₪ (עם תוספת 10/16 ₪) ולפיצה ענקית 92 ₪ (עם תוספת 14/20 ₪).
סוקולוב 72, רמת השרון. 03-5409239
א'-ד' 16:00-02:00 ; ה' 16:00-02:30 ; ו' 16:00-03:00 ; שבת 11:00-02:00

פיצה סלייס. צילום: יח"צ
פיצה סלייס. צילום: יח"צ

פיצה zaza | הוד השרון

פיצרייה מקסימה שאופה כבר למעלה מעשר שנים פיצות רומאיות במגשי ענק ומגישה אותן לסועדים כרצועות ארוכות שכייף לחסל. דוד זהות גילה את איטליה כבר בגיל 16, נשבה בקסמה ומאז לא הפסיק לחזור אליה. לפני שפתח את זזה הביא ארצה פיציולו ולמד את המתכונים האיטלקיים שאותם הוא ממשיך לשכלל. הפיצה שלו פריכה ולא מאד דקה או עבה, ולכן לא כבדה מדי. הפתיעו אותנו במיוחד פיצה בטטה עם רוטב רוזה, כדורי מוצרלה בזילקום ושמן זית (88 ₪) ופיצה 4 בצלים עם גבינה מלוחה ובלסמי מתקתק (88 ₪).
הבנים 14, הוד השרון. 097424245
שעות פתיחה: א'-ד', ו' 12:00-23:00 ; ה' 12:30-24:00 ; 18:30-24:00

פרטלי | נתניה

בפרטלי החדשה ממתחם Y CENTER באזור התעשייה פולג משלבים מסורת איטלקית עם פיוז'ן מקומי. תפריט הפיצות כולל פיצות מדרום איטליה כמו מרגריטה (48 ₪) וסיציליאנית (56 ₪) לצד פיצה עם סלמון מעושן, קרם פרש, תפוח אדמה, בצל מקורמל, סלסה ורדה, מוצרלה ופרמז'ן (68 ₪) ופיצה סינייה עם בשר טלה וטחינה (66 ₪). הפיצות נאפות בטאבון איטלקי גדול הנותן לפיצה ניחוחות וטעמים מעולים.
גיבורי ישראל 17, נתניה. 09-8787690
שעות פתיחה: א'-שבת 12:00-24:00

פרטלי (צילום: דביר אלמוג)
פרטלי (צילום: דביר אלמוג)

קופינאס | צור משה

קופינאס היא מסעדת שף ים תיכונית שלוקחת את הכנת הפיצות מאד ברצינות. הפיצות נעשות במקום ונאפות בטאבון ענק שמעניק לפיצה קריספיות מחד ורכות מאידך. כיאה למטבח עם קריצה ברורה ליוון והבלקן, תוכלו למצוא פה פיצה גירוס על בסיס רוטב עגבניות, פרגית, בקר טחון, בצל כבוש, טחינה, יוגורט, טפנד קלמטה, צ'ילי ופטרוזיליה (71 ₪) ופיצה סלוניקי על בסיס רוטב עגבניות, מוצרלה, תרד, גבינת פטה, טפנד קלמטה ופרמז'ן (61 ₪).
השיבולים 3, צור משה. 09-7722672
שעות פתיחה: א'-ה', שבת 9:00-23:00 ; ו' 8:00-23:00

קופינאס (צילום: דני גולן)
קופינאס (צילום: דני גולן)

שבתאי | אבן יהודה, כפר ויתקין

המותג פיצה שבתאי חוגג 10 שנים, ובאזור השרון פועלים שני סניפים שלו – באבן יהודה ובכפר ויתקין ששם הכל התחיל ושאותו אנחנו אוהבים במיוחד, אולי בגלל האווירה הכפרית והלא מכופתרת ואולי בכלל בגלל ריח הפרות. בשבתאי מתמחים בפיצות, אך המוצר האיטלקי היחיד שהם משתמשים בו הוא עגבניות שרי איטלקיות שמהן מכינים את הרוטב לפיצה, שאר המרכיבים הם מקומיים בלבד. הבצק עובר תהליך יישון לייצור טעמים ארומטיים, ורק אז ממשיך לאפייה. בלנד הגבינות המקומי הוא על בסיס גבינת מוצרלה שאליה נוספים לפחות עוד שלושה סוגי גבינה, גם גבינות צאן. במקום מבחר אדיר של פיצות בגדלים שונים, ואפשר גם לבחור את סוג הבצק (קמח מלא או ללא גלוטן). פיצה אישית 38 ₪ ; זוגית 58 ₪ ; משפחתית 78 ₪.
שבתאי

שבתאי (צילום: שני צדיקריו)
שבתאי (צילום: שני צדיקריו)

תל יצחק קיטצ'ן אנד גארדן | תל יצחק

המסעדה הכי תל אביבית מחוץ לתל אביב שנמצאת בחלל מהמם בכניסה לקיבוץ תל יצחק מגישה לצד תפריט ים תיכוני מבוסס חומרי גלם מקומיים, מקבץ מצומצם ואיכותי של פיצות. הפיצות נאפות בטאבון ענק הנמצא במרכז המסעדה והן יוצאות ממנו פריכות, עסיסיות ועם ריח שמרים ממכר. בין הפיצות: מרגריטה (56 ₪), ביאנקה גרטן תפוחי אדמה וקרם פרש (64 ₪) ופיצה פפרוני עגל עם אנשובי, תרד ועגבניות קונפי (68 ₪). אך הפיצה (שהיא בעצם לא ממש פיצה) שהעירה לנו את הצ'אקרות ובכל פעם שנצטרך להעיר אותן, נבוא לחפש אותה, זו הלחמעג'ון טלה עם קרם שום, צנוברים, ביצת עין, טחינה, סחוג ורסק עגבניות (75 ₪).
בכניסה לקיבוץ תל יצחק. 09-7411110
שעות פתיחה: א'-שבת 12:00-23:00

תל יצחק (צילום: בן יוסטר)
תל יצחק (צילום: בן יוסטר)

Calata 15 | הרצליה

זוג המסעדנים רייצ'ל ואנדרה מגי הבטיחו להביא להרצליה את הקולינריה האיטלקית המסורתית ונראה כי הם עומדים במילתם. במסעדה החדשה שפתחו לפני כחודש הם מגישים באיטלקית את מיטב הקלסיקות של המטבח האיטלקי. כן, כן, רק האורחים מדברים עברית, צוות המסעדה, לרבות המלצרים, הם ייבוא אישי מארץ המגף וכמובן גם כל חומרי הגלם, לרבות טאבון של חברת מרנה הנחשב לחוד החנית של תנורי הפיצה בעולם. גם עם הפיצה של קלאטה אי אפשר לטעות – היא מדברת איטלקית שוטפת. השוליים תפוחים ופריכים, הרוטב קטיפתי והטעם – מאמא מיה. הרטיטו לנו את הבלוטות הדיאבולה עם פפרוני וצ'ילי (75 ₪) ופיצה עם ברזאולה, רוקט ופרמז'ן (78 ₪).
מדינת היהודים 89, הרצליה פיתוח. 09-9653434
שעות פתיחה: א'-שבת 12:00-24:00

קלאטה (צילום: דניאל לילה)
קלאטה (צילום: דניאל לילה)

Pazzo | רעננה

בר הפיצה הזה שנפתח לפני שלוש שנים הוא פנינה נפלאה באזור התעשייה של רעננה. יש כאן את כל החבילה: חומרי גלם טריים, קמח איטלקי וטאבון לבנים עם אבן מסתובבת שנותנת קראסט למגוון ענק של פיצות. האווירה במקום מתאימה את עצמה לבילוי משפחתי בשעות הערב המוקדמות, ולבילוי לילי משולב משקאות אלכוהוליים בשעות המאוחרות יותר. הופתענו מאד מהפורמז'י פסטו עם קרם פרמז'ן, מוצרלה, פסטו, תרד, ריקוטה, גבינת פרמז'ן ובולגרית (69 ₪). פיצה מוצלחת נוספת היא הפפרוני עם רוטב עגבניות, מוצרלה, פפרוני, פלפל ירוק חריף, ארטישוק, תערובת פטריות ורוקט (69 ₪).
היצירה 5, רעננה. 09-7418833. 09-7418833
שעות פתיחה: 18:00-לקוח אחרון

פאצו (צילום: אפיק גבאי)
פאצו (צילום: אפיק גבאי)