הצ'ורוסיה העברית הראשונה: טעמנו ואנחנו מאוהבים, קשות

הצ'ורוסיה העברית הראשונה נפתחה להרצה וגרמה לנו להתמוטטות טוטאלית, טרפנו כמו משוגעים ואנחנו רק רוצים עוד. צ'ורוס פריך וחם, גלידה עדינה, 17 סוגי רטבים ואינספור טופינגס. החיים מחייכים אלינו הבוקר

החיים קצרים, קחו צ'ורוס. הצ'ורוסיה. צילום: יולי גורודינסקי
החיים קצרים, קחו צ'ורוס. הצ'ורוסיה. צילום: יולי גורודינסקי
19 ביוני 2017

שום דבר בחיים לא יכין אתכם לרגע שבו היזמים הצעירים ואנשי האוכל של הצ'ורוסיה, ניב פורמן ועמית חי ימזגו מתוך מכונת גלידה אמריקאית, לתוך קערית חד פעמית מתכלה, מנה עצומה של גלידה בהירה בטעם מתוק וכמעט חסר תכונות נוספות. על הגלידה, שהוכנה במקום, הם יתחילו לערום תוספות ורטבים לפי בקשתכם: סוכריות קטנות של מרשמלו, קוקוס קלוי, אגוזים, שוקולדים מכל הסוגים ועליהם רטבי ריבת חלב, פיסטוק, פירות יער, קינדר בואנו, חלבה, שוקולד לבן ועוד. אחרי שהר הגלידה הפתלתל הנימוח, והכמעט קפוא, מכוסה בשכבת ממתקים ורטבים, ינעצו בעדינות שני מקלות צ'ורוס רכים וחמימים שבדיוק טוגנו לעיניכם במכונה מיוחדת, וייצרו על המנה צורת לב. קיים סיכוי שהמראה האכזרי הזה ביופיו יבלבל אתכם ויגרום לכם לאבד את המומנטום ולא לשלוף את הנייד בכדי לצלם את הפלא הזה ולעלות מידית לאינסטגרם. אנשים, אין הרבה זמן למשימה, הגלידה נמסה.

החיים קצרים, קחו צ'ורוס בדחיפות. הצ'ורוסיה. צילום: שירי כץ
החיים קצרים, קחו צ'ורוס בדחיפות. הצ'ורוסיה. צילום: שירי כץ

הצ'ורוס, שנמכרים פה גם בקונוס, שמקובעת בו כוסית של רוטב לבחירתכם, הם מאפה ספרדי שמנוני מבצק רבוך, מוגש חמים וטרי, רך מבפנים, מעט פריך מבחוץ, מאובק בסוכר וקינמון, שהופכים אותו לחוויה עוצמתית בפה. לגלידה המוגשת יחד עם המנה, בכוונה אין אופי מוגדר מלבד הרכות והמתיקות, היא מקבלת את האופי שלה בהתאם לתוספות שנבחרו.

רק 17 סוגי רטבים? הצ'ורוסיה. צילום: יולי גורודינסקי
רק 17 סוגי רטבים? הצ'ורוסיה. צילום: יולי גורודינסקי

משחק הטמפרטורות של הצ'ורוס החמים בגלידה הצוננת, והטבילה של מקלות הצ'ורוס בגלידה מדגישה את הקונטרסט בין המרקמים, ובעיקר הטעמים עובדים היטב יחד. אם לא עשנתם משהו חזק, ואתם מעל גיל 18, ספק אם תצליחו לחסל את מנת הגלידה – צ'ורוס העצומה לגמרי לבד (26 ש"ח למנה עם גלידה, 21 ש"ח למנת צ'ורוס בקונוס). מכל 17 האפשרויות לרטבים, היינו ממליצים ללכת דווקא על האופציות הקלאסיות של ריבת חלב, רוטב שוקולד, רוטב פיסטוק או פירות יער, אבל היי, זה הצ'ורוס שלכם, תעופו עליו.

הצ'ורוסיה, המקום פתוח לקהל הרחב החל מיום ראשון ה – 25.6.17