שוק רוטשילד אלנבי: הצצה ראשונה לשוק האוכל המקורה

אחרי שיפוץ שארך כשנה וחצי ייפתח בשבוע הבא שוק האוכל המקורה בפינת הרחובות אלנבי ושד' רוטשילד. בתפריט: ראמנייה, רוטיסרי, מסעדה תאילנדית, חנויות יין ותבלינים, חלל פופ אפ ושלל דוכנים

Asada. צילום: יח"צ
Asada. צילום: יח"צ
10 בינואר 2017

בסוף השבוע הבא ייפתחו, אחרי שיפוץ שארך כשנה וחצי, דלתות שוק רוטשילד אלנבי, שוק האוכל המקורה בפינת אלנבי ושדרות רוטשילד, בקומת הכניסה של מגדל מאייר היוקרתי. מלאכת השיפוץ ותמהיל השוק נשמרו עד כה בסודיות, וכידוע, ככל שמסתירים מאיתנו יותר, אנחנו רוצים לדעת יותר – וכך נולד לו הבאזז. אחרי כמה שווקים מקורים שהוקמו בתל אביב בשנים האחרונות (שוק האיכרים בנמל, שרונה מרקט ושוק צפון ברמת החייל) – גם מרכז העיר מקבל שוק משלו ובו כ־35 בתי עסק: דוכנים, מסעדות, בתי קפה וחנויות לממכר חומרי גלם.

מאחורי הקלעים של שוק רוטשילד אלנבי עומדים קובי טרייביטש (המייסד של רשת "טיב טעם", שאותה מכר לפני כעשור), שלומי גבאי ואריק אברמוביץ', המגיעים מתחום הקמעונאות. השלושה החליטו להפוך את פסאז' תמר הוותיק למתחם קולינרי, שאותו תכנן המעצב ירון טל.

Rak Thai מטבח רחוב תאילנדי. צילום: יח"צ
Rak Thai מטבח רחוב תאילנדי. צילום: יח"צ

יפני, תאילנדי, סיני

בשוק תהיה נוכחות יפה לאוכל אסייתי, עם מסעדה תאילנדית בשם ראק תאי ("אהבה תאילנדית"), ראמן בר בשם Men TenTen – משחק מילים משעשע ביפנית שמשלב את המילה אטריות. מי שיוביל את המטבח של הראמנייה הוא הראמן שף היפני Makoto Okazaki, שינחת השבוע בתל אביב כדי להכין את המרק שהוא מבשל כבר שנים בטוקיו. להבדיל מראמניות אחרות בעיר, כאן מבטיחים הבעלים שהראמן "לא יותאם לחך הישראלי, אלא הישראלי יתאים את עצמו אליו". בשלב הראשון יוגשו כאן שלושה סוגי ראמן, בהם ראמן חזיר. נוסף על כך, במרכז השוק יהיה דוכן דים סאם קטן שניצב מול סושי בר (Asada – "קציר" ביפנית).

איטלקי, מקסיקני, רוטיסרי

בתחום המטבחים הבינלאומיים תמצאו בשוק סניף של Olivery, מסעדה איטלקית עם טאבון פיצות במרכזה. בצד שקרוב לאלנבי יקבלו את פניכם אבו אלנבי: חומוס, שווארמה, שיפודים ושקשוקה, מסעדת פלאו שמתמחה בבשרים שומניים ומסעדת פאסט פוד מקסיקנית בשם מקסיקו סיטי. בצד אלו ניצב דוכן של דלישס, שבו תמצאו המבורגרים, צ'יפס ומנות קטנות, ובמהלך החודש ייפתח רק רוטיסרי שיצטרף לגל העוף הצלוי ששוטף את העיר. עוד ברוח הטרנד – יהיה פה דוכן גדול של פיש אנד צ'יפס, לידו ניצב דוכן פירות ושייקים להרגעת הצרבת מהמטוגנים.

קפה, מאפים, דגים ויין

על פינת רוטשילד ואלנבי, כפי שאפשר לראות כבר עכשיו מבעד לזגוגית העצומה, יפעל בית קפה גדול (Coffee House 36) לפי כל כללי הטקס: סנדוויצ'ים, סלטים, מאפים, משקאות חמים ונוף לא רועש על השדרה. צמוד אליו יפעל בר קטן שיגיש אלכוהול וקוקטיילים החל משעות אחר הצהריים. בהמשך השוק, באזור הקרוב יותר לרחוב יבנה, תמצאו סניף חדש של רשת המאפיות La Farina עם לחמים ומאפים טריים. בתחום המתוקים תמצאו דוכן קטן של המלבייה עם מלבי בתוספות שונות, דוכן קרפים מתוקים וסניף "נייד" (מכונית קטנה ומעוצבת) של גלידת ג'לטרייה.

beer box. צילום: יח"צ
beer box. צילום: יח"צ

בתחום הקמעונאי נרשם שיחוק: חנות יין בשם אדמונד אלנבי עם יותר מ־2,000 בקבוקים שונים למכירה (לטענת הבעלים), כולל חדר קטן עם סיגרים ועשרות סוגי וויסקי. מולה תמצאו חנות תבלינים גדולה עם מגוון גדול של ממרחים, רטבים וכל הגודיז שבדרך כלל מוצאים על מדפי העץ שמעטרים חנויות מהסוג הזה. במרכז השוק, בצד מאסטר פיש – חנות דגים טריים שלה גם בר אכילה במקום – נמצא חלל הפופ אפ. הרעיון הוא שמדי כמה שבועות יתארח בו שף שיקים מסעדה לכמה ימים או שבועות ואז יעביר את המקום לשף הבא.

בתחילת השבוע הבא תחל הרצה פנימית למוזמנים בלבד. לקראת סוף השבוע ייפתחו הדלתות לקהל הרחב.

שוק רוטשילד אלנבי, שד' רוטשילד 36 פינת אלנבי 38 תל אביב, כל יום 7:00־2:00