הקנאביס יכול לעשות לכם טוב גם במטבח

זה שגוג'י ברי הוא מאכל בריא ואצת ספירולינה מפחיתה סטרס כבר כולם יודעים, אבל בואו תשמעו אילו נפלאות יכול לחולל הקנביס דווקא במטבח שלכם ולא רק במרפסת. בספרו "סופר פוד" מקדיש דיוויד וולף פרק שלם ליתרונות של הצמח השנוי במחלוקת. ויש גם מתכונים

צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock
29 באוקטובר 2014

דיוויד וולף, המכנה את עצמו בשם "אבוקדו", הוא הרוקסטאר של תוחלת החיים, שגריר כבוד של בריאות, יופי, תזונה ושוקולד בקרב כוכבי הוליווד, שפים ואימהות אמריקאיות. וולף הוא לא סתם עוד חנון שמלהג על בריאות. הוא הגיש תוכנית טלוויזיה על אורח חיים אלטרנטיבי בשיתוף ערפד ומכשפה אורבנית, וההרצאות שלו, שבהן הוא מקפץ באקסטטיות על הבמה, סוחפות קהל של אלפים. עכשיו תורגם הספר של וולף על מזונות על לעברית בהוצאת פוקוס.

וולף אסף את כל המידע על סופרפודס – ממחקרים קונבנציונליים עד רעיונות סיניים ואיורוודיים – וסיכם אותם לכדי הסברים פשוטים ומתכונים: גוג'י ברי מסייע לאנטי אג'יינג, פולי קקאו גורמים להפחתה במשקל, שורש מאקה מגביר את היצר המיני, אצת ספירולינה מפחיתה סטרס ומונעת דיכאון וכן הלאה.

אבל מי שהוכתר על ידי וולף להיות מזון העל של העתיד הוא הקנביס. מהצמח הזה, כותב וולף, נהגו לייצר במהלך אלפי שנות ציביליזציה חבלים, בדים וניירות. וולף טוען שמי שמנע את המשך גידול הקנביס היה המו"ל וויליאם רנדולף הרסט שרכש מליוני דונמים של אדמת יער והעדיף להכין נייר מעצים ולא מקנביס כדי לשמור על מקור פרנסתו. כדי למנוע תחרות הוגנת בין כריתת עצי יער לבין גידול קנביס לצורך ייצור נייר – השתמש הרסט בכוחו כמו"ל כדי להסית את דעת הקהל כנגד הקנביס והמריחואנה.

זרעי-המפ-עם-קליפתם-p

גיבורה נוספת בסיפור היא המריחואנה. אמנם אנחנו נוהגים לפעמים לכנות את המריחואנה בשם קנביס אבל למעשה היא רק אחד מזני הקנביס, ובה תכולת THC (חומר פסיכו־אקטיבי) משמעותית. אלא שבגלל האיסור על מריחואנה הפסיקו גם לגדל קנביס בארצות הברית החל משנת 1937. בפרחי קנביס נמצאת רמה נמוכה מאוד של THC. וולף טוען שתאלצו לעשן תריסר סיגריות בתריסר דקות כדי לחוש השפעה קלה ביותר. לעומת זאת זרעי הקנביס נקיים מ־THC והם מקור נפלא לחלבון מושלם. השמן מזרעי קנביס מכיל חומצות שומן חיוניות, והמינרלים שבזרעים האלה נקלטים באופן טוב במיוחד בגוף. לפי וולף, זרעי הקנביס מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף אף שהן מגיעות ממקור צמחי.

אם לא די בכך, הן מכילות כמות גבוהה של אומגה שלוש וחומצת שומן שעוזרת נגד קשיי ריכוז. זרעי הקנביס הם גם מקור טוב לליצטין שבונה את המוח ותומך בכבד. החלבון המלא שלהם קל במיוחד לעיכול ולכן הוא מגן מפני דלקות וזיהומים, ומי שרוצה לחסוך לעצמו שפעת בחורף הקרוב ראוי שידע כי אכילת זרעי קנביס תומכת במערכת החיסונית. אגב, מומלץ לצרוך את הקנביס עם שמן קוקוס גולמי שמגביר את יעילות ספיגת האומגה שלוש בגוף.

בארצות הברית מוכרים מגוון של מוצרי קנביס: זרעי קנביס, חלבון מזרעי קנביס, שמן זרעי קנביס, טבליות שוקולד, גלידה, גרנולה ורטבים מזרעי קנביס. בארץ נהגו למכור למשך תקופה מסוימת גרנולה וקורנפלייקס עם זרעי קנביס, וכרגע אפשר להשיג בחנויות הטבע שמן זרעי קנביס של מותג בשם One Tribe. אפשר לאכול גם עלי קנביס, ובשם החיסכון האקולוגי מייצרים משאריות הצמח תיקים, נעליים, שטיחים, חומרי בניין, דלק וכלי רכב. אגב, עוד ב־1941 יצר הנרי פורד מכונית ש־70 אחוז ממנה היו עשויה מסיבים שנוצרו מקנביס.

מובן שהיתרונות הרבים של הקנביס עשויים להועיל לצרכני המריחואנה הרפואית. תיקון עולם, למשל, מפתחים זנים מיוחדים באוניברסיטה העברית, המכילים מינונים של חומר פעיל שיתאים לטיפול בסימפטומים ספציפיים (אגב, הזנים נקראים על שם מטופלים שעבורם פותחו). מובן שמדובר בצמחים ולכן ייתכנו שינויים עונתיים בהרכב החומרים באותו זן. בתיקון עולם גם רקחו מגוון שלם של מוצרים מגראס, בהם שמנים, טבליות שוקולד, עוגיות קרמל ועוגיות טחינה – עבור כל אותם צרכני מריחואנה רפואית שלא בהכרח מעוניינים לעשן. בניגוד לעישון של גראס, שההשפעה שלו מידית, השפעת בליעה של גראס חלה כעבור שעה לפחות. אז כשאתם מנשנשים בראוני או עוגיות טחינה, תתאפקו רגע לפני שאתם מחליטים לרדת על כל התבנית.

רוטב קוסמי מקנביס וטחינה

המצרכים

  • 1/2 כוס מים
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות מיסו כהה משעורה
  • 1/3 כוס זרעי קנביס
  • 1 כפית זנגוויל טרי קצוץ
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

מכניסים את כל המצרכים לקערה גדולה. מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת חלקה.

בראוניז חלליות

המצרכים (להכנת 10 יחידות)

  • 6 כפיות קנביס טחון לאבקה
  • 110 גר' שוקולד מריר
  • 120 גר' חמאה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס סוכר קנים זהוב
  • 1/4 כוס קמח מלא
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 50 גר' אגוזי מלך קצוצים

 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל־180 מעלות. ממִסים שוקולד, קנביס וחמאה באמבטיה של מרי (בקערה הניצבת על סיר עם מעט מים על הכיריים) ומצננים כמה דקות על השיש. מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ומערבבים במהירות בכף. מוסיפים את הקמחים, אבקת האפייה, המלח והווניל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים אגוזים ומערבבים בעדינות. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך כעשרים דקות. מצננים.

Superfoods – המזון והתרופה של המחר, מאת דיוויד וולף, הוצאת פוקוס, 89 ש"ח