מצננות, מחדשות ומחלקות בחינם: המסעדות חוגגות את הקיץ בגדול

גלידה חינם בבוזה, פייסטה מקסיקנית באואזיס, בייגל פקטורי בסן רמו ומבעבעים וחטיפים בצ'יקטי: כל הדברים הטעימים שאסור לכם לפספס השבוע

מתוך הספר ״גרקו - מטבח יווני״ ( צילום: דן פרץ)
מתוך הספר ״גרקו - מטבח יווני״ ( צילום: דן פרץ)

1. בייגל עצמאות בקזינו סן רמו

קזינו סן רמו יהפכו את עורם לכבוד יום העצמאות האמריקאי החל ברביעי ביולי ויהפכו, החל משישי הקרוב (30 ביוני) ועד הרביעי ביולי לבייגל פקטורי.

קזינו סן רמו בייגל פקטורי . צילום יחצ_p
קזינו סן רמו בייגל פקטורי . צילום יחצ_p

הסועדים יוזמנו לבחור את הבייגל המועדף עליהם מבין שלושה – רגיל, שומשום או פרג, ואז את התוספות, אף הן ברוח אמריקאית קלאסית: סלט ביצים ובצל ירוק (36 ש"ח) אבוקדו ונבטי אלפלפא (36 ש"ח), קורנדביף וחרדל (48 ש"ח) או סלמון מעושן וגבינת שמנת (48 ש"ח). הבייגלים יוגשו עם סלט רוקט, סלרי אמריקאי ושומר, פיקלז ופרוסות עגבניה. אם ישאר לכם מקום לקינוח תוכלו להמשיך לביגיל מתוק עם חמאת בוטנים, ריבת תות ובננות (32 ש"ח).

סן רמו בייגל פקטורי בקזינו סן רמו  30 ביוני – 4 ביולי

2. יאסו! ערבי דגים בגרקו

לכבוד הקיץ פוצחת מסעדת גרקו בערבי דגים יוניים שיתקיימו מדי יום ראשון (החל ב-2.7) ויחגגו את האהבה ארוכת השנים של תושבי האיים לתוצרת הבאה מן הים.

במסגרת ערבי הדגים יוצעו במסעדה מנות ספיישל של דגים ופירות ים כמו ביצי דגים מעושנות עם בצל לבן, שמן זית, אורגנו טרי ועגבניות (42 ש"ח); מקרל מעושן עם תפוח אדמה ויוגורט יווני (44 ש"ח); קלמרי ממולא צלוי בגריל, מוגש עם רוטב ציר דגים, פפריקה, בצל וחומץ יין אדום (78 ש"ח); ג'מבו שרימפס בגריל במילוי אורגנו ושום  (94 ש"ח); פילה הליבוט בקראסט פיסטוק עם תבשיל שעועית,ירוקים ויוגורט (94 ש"ח); מרק דייגים יווני עם עגבניות, תפוחי אדמה, לחם, שמיר ופטרוזיליה (110 ש"ח); דג באקלה שלם מטוגן, ברוטב תפוזים, חמאה וצנוברים (138 ש"ח) ועוד.

את האוזן תנעים נגינת בוזוקי אותנטית ואת הלב משקאות שנרקחו על בסיס אוזו וציפורו.

באווירת הטברנה. גרקו. צילום: דן פרץ
באווירת הטברנה. גרקו. צילום: דן פרץ

גרקו

3. איך אומרים טאפאס באיטלקית: ספונטינו בצ'יקטי

גם צ'יקטי מתארגנת לקיץ ופוצחת בסדרת מסיבות חטיפים בכל שישי השני בחודש. המסיבה הראשונה תתקיים ב-7.7 בין השעות 15:00-11:00, ותכלול מנות קטנות ומדליקות ומשקאות על בסיס מבעבעים וביטרים איטלקיים.

צ'יקטי. אפשר לאכול עם הידיים. צילום: תמוז רחמן
צ'יקטי. אפשר לאכול עם הידיים. צילום: תמוז רחמן

אבי קשי, מבעלי צ'יקטי, מספר שאת ההשראה לסדרת המסיבות שאב מטיולו האחרון בחבל אמיליה רומנה. "אם באזור ונציה האפריטיבו הוא הדבר, באמיליה רומנה יש את הספונטינו, אלו חטיפים קטנים המוגשים ליד הדרינק כמו טאפאסים ספרדיים. אין תפריט כתוב, כל אורח יכול לקנות בכניסה למסעדה כרטיסים בשווי 25 שקלים ולרכוש איתם מנה או דרינק. האוירה מאוד משוחררת ולא כבדה, התפריט משתנה לפי החשק, ואנחנו מקווים שביחד עם עוד מקומות כמו הבסטה נצליח לייצר פה תרבות אמיתית של שתיה ונשנושים גם בשעות הצהריים".

את תפריט הספונטינו הרכיבו השף מיכאל גרטופסקי והשף אוהד לוי (סושיאל קלאב, מלון עלמא) שהצטרף לקבוצה לאחרונה, והוא כולל מיני פינצ'וס, ספיאדיני (שיפודונים קטנים באיטלקית), פריטו (מטוגנים), מאפים ופיצטות מהתנור.

צ'יקטי

4. טפאו עושה את זה בצהריים

שלל ארועי צהריים ואחר הצהריים מושקים בסניפי טפאו בתל אביב ובהרצליה לרגל הקיץ: בשני הסניפים תוכלו ללגום ולאכול כעת בשעות (20:00-18:00) בהנחה של 30% על כל תפריט האוכל והמשקאות.

הסניף ההרצליאני חונך תפריט צהריים עסקי חדש בין השעות 15:00-12:00'הכולל מנה ראשונה, עיקרית ושתיה קלה במחיר סופר משתלם של 68 ש"ח. בראשונות מנות כמו רמולצ'ה של סלקים צלויים, סלסה ורדה וגבינת צאן; קרפצ'ו בקר עם בלסמי מצומצם, אורוגולה וגבינת מנצ'גו ועוד, ובעיקריות תוכלו להתלבט בין פצ'וגה דה פוג'ו: חזה עוף מעושן באריסה של פלפלים מתוקים, עדשים וירקות שורש; פסקאדו קון גרבנזוס: פילה דניס בטפנד עגבניות וזיתים על מצע אורז זעפרן או שניצל טפאו עם פירה ורוטב איולי.

רמולצ׳ה סלט סלקים צלויים, סלסה ורדה, צנוברים קלויים וגבינת צאן. טפאו. צילום: יח"צ
רמולצ׳ה סלט סלקים צלויים, סלסה ורדה, צנוברים קלויים וגבינת צאן. טפאו. צילום: יח"צ

וחיזוק נוסף בגזרת הצהריים: הסניף התל אביבי פותח לראשונה את דלתותיו בשעות הצהריים בסופי שבוע (שישי ושבת 16:00-12:009) עם התפריט הרגיל.

טפאו

5. הפרלמנט המרוקאי מתכנס באווה סאפי

כשנה לאחר פתיחתה פוצחת המסעדה המרוקאית Ewa Safi במסורת קבלות שבת מרוקאיות מדי שישי בצהריים. החגיגות יתקיימו בחצר המסעדה ויכללו מנות כמו מגש סלטי הבית עם לחם פרנה (49 ש"ח); קציצות דגים מרוקאיות ברוטב ציר דגים, פלפלים, גזר, שום וכוסברה (49 ש"ח); פסטייה – תבשיל טלה ופרגית עם טנזיה ושקדים קלויים עטוף בבצק פילו פריך ומוגש עם דלעת, צ'ילי מקורמל ושקדים קלויים (46 ש"ח); מוח ברוטב אדום חריף עם כוסברה, תבלינים מרוקאים ועגבניות שרי חלוטות עם חלה מתוקה (88 ש"ח); מנות טאג'ין: קוסקוס עם לחי עגל וגרגרי חומוס (98 ש"ח); צלי כתף בבצל, כורכום וזעפרן (98 ש"ח); או צמחוני עם תבשיל ירקות שורש וגרגרי חומוס (59 ש"ח).

מגש סלטים מרוקאים באווה סאפי. צילום: סולל פקיאל
מגש סלטים מרוקאים באווה סאפי. צילום: סולל פקיאל

מי שירצה להמשיך את החגיגות גם בבית יוכל לקנות הביתה ממטעמי המסעדה.

אווה סאפי ימי שישי 16:00-12:00

6. דלאל מצננת

מסעדת דלאל מצננת את התפריט עם מנות קיציות של השף גולן גורפינקל. בתפריט הערב ותפריט הצהריים תוכלו מעתה למצוא מנות חדשות כמו לב חציל בגספאצ'ו ירקות קלויים עם לאבנה מוקצפת, ויניגרט חלפיניו, זעתר וקרעי חלת בריוש (47 ש"ח); קרפצ'ו בר ים עם זיתי טאטוס, זרעי עגבניות, צ'ילי ויוגורט כורכום-ג'ינג'ר (64 ש"ח); סשימי טונה אדומה עם מיני מלפפונים, אטריות שעועית, רוטב פונזו וקראנצ'י ווסאבי (68 ש"ח); ברוסקטה פורל ורוד – דג קונפי על לחם מחמצת, סלט מלפפונים ורוקט, שמנת חמוצה וחזרת לבנה (74 ש"ח) וחזה אווז עם קרם כתומים וג'ינג'ר, ציר ברווז וסלט עשבים פיקנטי (84 ש"ח).

דלאל לב חציל בגספצ'ו. צילום מאיר כהן
דלאל לב חציל בגספצ'ו. צילום מאיר כהן

דלאל

7. פייסטה מקסיקנית באואזיס

השפית רימה אולברה תערוך בשבוע הבא (מראשון הקרוב, 2 ביולי) פייסטה מקסיקנית עם תפריט ספיישל שכולו מוקדש לארץ הסומבררוס. בתפריט מבחר של מנות טאקו (למשל עם דג פריך, איולי צ'יפוטלה, סלט כרוב, סלסה סרג'יו וחלפיניו מוחמץ- 36 ש"ח), טוסטאדס (למשל עם סטייק טרטר מקסיקני, צלפים, חלפניוס, מזקאל וליים – 68 ש"ח), מנות קסדייה ששומרות על הטאץ' היצירתי המאפיין את אולברה (קסדייה בשר לובסטר, גבינה, תירס טרי ונגיעת כמהין – 89 ש"ח או קסדייה כבד ברווז וצ'ילי מוריטו בזיגוג היביסקוס – 58 ש"ח) ובעיקריות מטעמים כגון "קאמארונס דיאבולו" – שרימפ טרי בלהבות בסגנון פוארטה ואייארטה קלאסי, עם שום, ליים ורוטב צ'ילי ארבול – 125 ש"ח או חזה ברווז עם ריבת עלי ורדים ופנקייק תירס – 128 ש"ח.

Camarones Diablo באואזיס. צילום: יח"צ
Camarones Diablo באואזיס. צילום: יח"צ

גם הקינוחים והמשקאות יקשקשו במקסיקנית, ומרגריטה קלאסית עם ליים טרי וטקילה סאוזה גולד – 38 ש"ח, נראית כמו הבחירה הנכונה ללוות את הארוחה.

אואזיס

8. גלידה חינם בבוזהלדת

גלידריית בוזה על שלל סניפיה תחגוג את יום הולדתה החמישי במחווה נדיבה וטעימה- האורחים מוזמנים לשעתיים של גלידה בחינם בכל הסניפים, וכמעט כמו בבת מצווש יוכלו גם להצטלם אצל צלם מגנטים ולהאזין לשירי יום הולדת במגוון שפות.

בימים האחרונים בחרו אוהדי הגלידריה את טעמי הגלידות שיוגשו בחינם בעמודי הפייסבוק והאינסטגרם של בוזה. הטעמים שיוגשו הם- קשיופאה: קשיו עם טופי מלוח וקוקוס קלוי; קרם בוזה: שוקולד ואגוזי לוז עם קרם שוקולד ואגוזי לוז; סורבה משמש טרי מהגליל וסורבה פיסטוק טבעוני.

החגיגות יתקיימו בסניפי תל אביב (בצומת הפיל ובסניף החשמונאים) ביום חמישי 29.6 ובסניפי הצפון (הגומא, תרשיחא וסאסא) ביום שישי 30.6.

מזל טוב לבוזה. צילום: יולי גורודינסקי
מזל טוב לבוזה. צילום: יולי גורודינסקי

חמישי 29.6 בסניף הפיל 18:00-16:00, בסניף החשמונאים 20:00-18:00. שישי 30.6 בסניף הגומא 14:00-12:00, בסניף תרשיחא 16:00-14:00, בית בוזה בסאסא 18:00-16:00.