לגזור ולשמור: מתכון לעוגת גבינה אפויה

עזבו אתכם מקישוטים, הקצפות וטימפרורים: בשבועות אין כמו עוגת גבינה אפויה, גבוהה וקלאסית. מאיה רביבו מבית הספר לבישול דן גורמה חולקת איתנו מתכון מנצח גם לאחרי החג

עוגת גבינה אפויה, צילום: אבי מזרחי
עוגת גבינה אפויה, צילום: אבי מזרחי

עוגת גבינה אפויה

// תבנית בקוטר 22 //

מצרכים לבסיס

  • 150 גרם עוגיות חמאה/ אוריאו/ פתי-בר, טחונות לפירורים
  • 40 גרם חמאה מומסת

 

למלית הגבינה

  • 4 ביצים
  • 1 ו-1/4 כוסות סוכר
  • 600 גרם גבינה לבנה 5-9%
  • 2 גביעים שמנת חמוצה
  • 3 כפות קמח
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 כפית תמצית ווניל

 

לציפוי

  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1/2 כפית אבקת ווניל
  • 3 כפות אבקת סוכר

 

אופן הכנת הבסיס:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים בתחתית התבנית נייר אפייה. מערבבים את כל המצרכים עד לקבל תערובת אחידה ולחה. משטחים את תערובת העוגיות ומהדקים לתחתית התבנית. מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות עד קבלת שכבה זהובה. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.

הכנת העוגה:

מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות. במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמנת החמוצה, הוניל והלימון ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח בעדינות ומערבבים ערבוב קצר. יוצקים את התערובת שהתקבלה על הבסיס האפוי. מכניסים את העוגה לתנור ואופים כ-60 דקות עד להתייצבות (לאחר 40 דקות בתנור עוברים עם סכין מסביב לדפנות העוגה. חוזרים על הפעולה לאחר שהיא יוצאת מהתנור). מוציאים את העוגה ומצננים בטמפרטורת החדר.

הכנת המילוי:

מערבבים את כל מצרכי הציפוי עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה כשהיא עדיין מעט חמימה. מצננים בטמפרטורת החדר כ-20 דקות ומכניסים למקרר.