שובן של המלכות: אורנה ואלה מחזירות את הפלאפל האגדי

יותר מעשור אחרי שסגרו את מלכות הפלאפל - ולרגל חגיגות ה־25 - אורנה אגמון ואלה שיין חוזרות לסצינת האוכל המהיר ומגישות פלאפל בביסטרו שלהן בשינקין

מלכות הפלאפל חוזרות. צילום: בן קלמר.
מלכות הפלאפל חוזרות. צילום: בן קלמר.
26 ביוני 2017

בתחילת שנות האלפיים פתחו אורנה אגמון ואלה שיין את מלכות הפלאפל, מזללת פלאפל ברחוב יהודה הלוי בעיר. כיאה למי שהיו הראשונות להמציא עוד בשנות התשעים את הביסטרו המקומי (במה שהתחיל כבית הקפה אורנה ואלה בשינקין), גם בז'אנר פיתת הגורמה הן היו ראשונות, עוד הרבה לפני שאייל שני חלם על כרובית בפיתה. במנות שהגישו במזללה הבוהקת מנקיון הן פירקו את כל מה שידענו על פלאפל והעניקו לכל רכיב במנה יחס של מסעדה עילית. הפיתות נאפו במקום בטאבון, וכדורי הפלאפל בגוונים שונים, שטוגנו ברגע ההזמנה, זכו להידחק בתוך הפיתה עם רכיבים שהיו מחוץ לקונצנזוס החברתי שלהם באותם הימים. למשל יוגורט וראשד בתוך המנה עם הכדורים האדומים, שהייתה חביבה על עובדי השגרירות ההודית שהיו מגיעים במיוחד עבורה בהרכב גדול מידי שישי.

במהלך השבוע האחרון החלו אגמון ושיין לחזור אל אותם ימי תהילה של המלוכה, ולהכין מידי יום שני (בלבד) פלאפל המוגש בביסטרו בשינקין. זה קרה לאור דרישת הקהל וגם מכיוון שמידי פעם התבקשו להכין פלאפל למספר אירועים ונזכרו עד כמה זה טעים.

ביוש לביבות בטטה, היוש פלאפל כתום

הפיתות נאפות עכשיו מקמח כוסמין בתוך תנור אפיה מיוחד שנרכש ברמאללה, ולתוכן נדחסים כדורים כתומים שמכילים בטטה ותערובת סודית של תבלינים. ניתן לבחור בין תוספות של סחוג אדום, רוטב יוגורט ורוקט (תוספות שפעם היו שמורות אקסקלוסיבית לפלאפל האדום ועכשיו הן מצטרפות לכתום) או תוספות של סלט כרוב אסייתי עם ג'ינג'ר מתובל בחרדל ובטחינה של הר ברכה שגם הן מוגשות עם הכדורים הכתומים בסיבוב הנוכחי.

יש גם סביח. צילום: בן קלמר
יש גם סביח. צילום: בן קלמר

מלבד פלאפל מציעות המלכות בימי שני גם סביח בפיתה עם פרוסות של חציל בלאדי, טחינה, ביצה קשה, פטרוזיליה ועמבה, וכן בצל סגול, במידה ותבקשו. (34 ש"ח לכל אחת מהמנות). הקינוחים המינימלים, שנועדו לסגור את ארוחת הפלאפל, הם כדור שוקולד שמכיל עוגת שוקולד עשירה בתוכו (6 ש"ח) או פנקוטה ברוטב קרמל (34 ש"ח). מי שהתגעגע גם לברד האשכוליות ערק המצוין מאותם הימים, יאלץ להסתפק בגזוז משמשים על בסיס הנקטר האורגני של נאות סמדר (15 ש"ח), נחמד אך אינו מכיל אלכוהול.

אם אתם לא רוצים שיכאב, אתם יכולים להפסיק לקרוא כאן. הספקנו לטעום היום את מנות הפלאפל. הפיתות משלבות חוויה רכה וסופחת טעמים במפנים ומעט קריספית מבחוץ, הפלאפלים קראנצ'ים מבחוץ, ועשירים בטעם מבפנים, כולל שברים מורגשים של גרגרי חומוס, והחיבור בין כל הרכיבים גרם לנו להבין שהמלכות עדיין שולטות. מונרכיה זה הכי טוב לגמרי.

 

אורנה ואלה, מדי יום שני בין השעות 12:00-18:00 (או עד שנגמר)