3 מסעדות ביסטרו שיפיגו את הגעגוע לפריז

עם בוא הסתיו שלושה מקומות בעיר נזכרו בפריז והחליטו לייבא את צרפת לכאן. התוצאה נעה בין בראסרי לביסטרו

ביסטרו צרפתי. צילום: אנטולי מיכאלו
ביסטרו צרפתי. צילום: אנטולי מיכאלו
18 באוקטובר 2016

השכן

השף גדעון בן עזרא פתח לפני כשנה את ביסטרו השכן מתוך מטרה לבשל לתושבי השכונה אוכל פשוט וטעים בתמחור קומוניקטיבי. התגובות היו טובות, ובכל זאת היה חסר עוד טאץ' להשלמת האווירה. בשבוע האחרון הושלם המהלך, והשכן נפתח מחדש אחרי שיפוץ וזכה לאופי צרפתי במיוחד עם פרופיל תכלת לרחוב, פרקט עץ לרצפה וארונות מדפים שדוברים צרפתית ומייצגים גישה אירופית פרקטית ורומנטית כאחד.

בתפריט ההרצה אוכל פשוט בגישה צרפתית כללית. תבשיל פרגיות עם חציל ועגבניות (52 ש"ח), בקר ברוטב ברביקיו ביתי (55 ש"ח), שניצל ביתי (49 ש"ח) וקציצות בשר ברוטב עגבניות, אפונה וסלרי (49 ש"ח), מבחר גדול של מנות טבעוניות כולל תבשיל פריקי עם ירקות צלויים, קציצות סלק ושיבולת שועל (49 ש"ח), פלפל ממולא בקינואה ולימון (42 ש"ח) ועוד, וגם פסטות (44־52 ש"ח) וסלטים, למשל של סלק וארטישוק עם עלי רוקט, בצל סגול, זיתי קלמטה, שקדים וטופו צרוב בלימון ובבלסמי (40־45 ש"ח לסלט).

בשעות 12:00־19:00 מוגשות עסקיות של סלט או מרק, עיקרית וקפה או מיץ ב־50 ש"ח. מה שנחמד לגלות הוא שהשראה הצרפתית של המקום מתעוררת עוד בארוחות בוקר עם דייסת שיבולת שועל או אגז בנדיקט (38־49 ש"ח לארוחת בוקר) או כריך סלמון בכבישה ביתית (39־49 ש"ח לכריך).

אבן גבירול 8 תל אביב, ראשון 7:30־17:00, שני־חמישי 7:30־23:00, שישי 8:00־15:00, שבת 9:00־16:00, 7024068־074

ביסטרו השכן. צילום: אנטולי מיכאלו
ביסטרו השכן. צילום: אנטולי מיכאלו

 

ביסטרו צרפתי

משפחת עולים מצרפת פתחה החודש את הביסטרו הצרפתי בנחלת בנימין על חורבות ההמבורגר הצרפתי ששכן שם קודם. בן המשפחה סשה לוי מנהל את הביסטרו, שלא עבר שינוי תדמית מרחיק לכת ועדיין ססגוני בהשוואה לקדרות העיצוב הצרפתי המוכר מעיר האורות. לעומת זאת הקונספט הקולינרי הוא המהודק והקלאסי בתבל, בגרסת כיסוי כשרה. תמצאו פה בדיוק את מה שהייתם מצפים לקבל בביסטרו, כלומר תפריט מצומצם מאוד של חביבי הקהל הפרנקופילי: כרע עוף ביין אדום (59 ש"ח), סטייק טרטר (77 ש"ח), אנטרקוט (500 גר' ב־189 ש"ח), סלמון אפוי (85 ש"ח) וגם המבורגר ממולא במח עצם (94 ש"ח). תוספות לבחירה: פירה, צ'יפס, סלט, גרטן ורטטוי. אפילו הסלטים לא נגררים ונוטים לכיוון המקומי, להפך – סלט עדשים עם רוסטביף (52 ש"ח) או סלט ניסואז עם טונה טרייה (65 ש"ח); והקינוחים גם הם מהמולדת הישנה: קינוח קרם קרמל, קרם ברולה, סופלה או קרם לימון (42 ש"ח). לא מצאנו פה מרק בצל ואנחנו מניחים שזה רק עניין עונתי. בינתיים שווה לבחון את עסקיות הצהריים שכוללות מנה עיקרית וסלט (55־70 ש"ח).

נחלת בנימין 49 תל אביב, ראשון־חמישי 10:00־23:00, שישי 10:00־16:00, 9731115־03

ביסטרו צרפתי. צילום: אנטולי מיכאלו
ביסטרו צרפתי. צילום: אנטולי מיכאלו

Cafe La Lush

בית האוכל שכאילו נגזר מכרזה של טולוז לוטרק על ספידים בשדרות רוטשילד הוא הבראסרי החדש של קבוצת קקאו ופטריקס. אף ששדרות רוטשילד יכולות לתעתע לפעמים בימים אפורים עם איזו אווירה מאוד אירופית, המטרה פה היא לקחת את הצרפתיות כהשראה ולתת לה ביטוי יצירתי חדש. ארוחת "בוקר צרפתי" כוללת קרואסון חמאה במילוי מסקרפונה, תרד וביצה עלומה לצד סלט אישי (38 ש"ח); אומלט פריזאי שמכיל פרמזן כולל רושטי, שמנת, סלסלת לחמים וסלט אישי (49 ש"ח). בניגוד לגאווה הצרפתית שאינה נכנעת ולעולם לא מוותרת על הז'מבון, פה תוכלו להשיג גם ארוחת בוקר טבעונית שמתהדרת בין השאר בחביתת עדשים (59 ש"ח לארוחה), וכן פסטות וסלטים. נוסף על משקאות הקפה האירופיים יציעו פה שייקים של פירות ומשקאות אייס.

רוטשילד 37 תל אביב, כל יום 7:00־4:00. כרגע אין טלפון

Cafe La Lush. צילום: אנטולי מיכאלו
Cafe La Lush. צילום: אנטולי מיכאלו