מי הזיז את המרגרינה שלי? קונדיטוריה טבעונית נפתחה בתל אביב

קונדיטוריה טבעונית ראשונה בתל אביב התמקמה ברחוב קינג ג'ורג'. בתפריט: המבורגר חצילים, עוגות גבינה טבעוניות ועוד

קונדיטוריית Seed. צילום: אנטולי מיכאלו
קונדיטוריית Seed. צילום: אנטולי מיכאלו
17 ביולי 2014

כשחברתו המעורערת מהצפיה בגארי יורופסקי הודיעה לזיו סנדלר שהיא הופכת מצמחונית לטבעונית הוא ענה לה שמכיוון שהוא זה שמבשל בבית לא אכפת לו לנסות להתמחות באוכל טבעוני. "אם יהיה לי טעים גם אני אהיה טבעוני", הוא סיכם. המון חלב סויה זרם מאז, וסנדלר, שהתמחה בקונדיטוריה של הנס ברטלה ועבד במשך עשור בתחום האפייה, החליט לפתוח קונדיטוריה טבעונית: בקבוקוני זכוכית שקופים ובתוכם זרעים נתלו לאורך הקירות, ועל המדפים הוצבו סלים עם מאפים טרים – פרצעל (14 ש"ח); בורקס גבינת שקדים, תרד או פטריות בצל (50 ש"ח לק"ג); ומבחר לחמים.

יש שם גם מקרר עם מאפים קפואים שאפשר לרכוש הביתה, לחמם ולהגיש. למשל מאפה ארגנטינאי אישי ממולא סייטן (18 ש"ח); המבורגרים של אזוקי או המבורגר חצילים, עגבניות ובצל (28 ש"ח לאריזת חצי ק"ג המבורגרים); קציצות בטעם דגים העשויות טופו ואצות נורי (32 ש"ח לחבילה); ושלל ממרחים מפסטו ועד מיונז סויה (החל מ־12 ש"ח לקופסה). החלק הכי מפואר בקונדיטוריה הוא ויטרינת עוגות הנקראות כאן בר שוקולד (25 ש"ח ליחידה) וכן עוגות "גבינה" הנמכרות בפרוסות (25 ש"ח אחת). הקונדיטוריה הטבעונית הזאת ללא ספק תיתן מענה לקהל גדול שטוף געגועים לסיפוקים גסטרונומיים ומקבל מעט מאוד מהם, רק שעושה רושם שהבעיה המרכזית היא שכרגע המענה עתיר מרגרינה וסייטן והיינו שמחים למצוא גם חומרי גלם מוצלחים יותר, כך שמעניין לעקוב אחרי הקונדיטוריה הטבעונית ולראות איך היא מנביטה גישה קולינרית חדשה.

ל-Seeds