10 המסעדות הטובות ביותר בלונדון

מסעדת ברברי
מסעדת ברברי

Time out London בחר את 10 המסעדות הטובות ביותר בלונדון, ולא תאמינו מי במקום הראשון! או שבעצם כן

8 באוקטובר 2018

מקום 10 | Bao

מדוכן קטן ברחוב הפך Bao למסעדה קבועה שבה מוגש תפריט המבוסס על אוכל רחוב טייוואני (אך מרחיק הרבה מעבר להגדרה זו). לא פעם הושווה המקום ל־Momofuku’s Sam Bar הניו יורקי וזכה לקהל מעריצים אוהד. מומלץ במיוחד למי שאוהב אוכל רחוב חריף ומעולה שאפשר לאכול עם הידיים, וגם למי שיש לו זמן לעמוד בתור. המומלצים במיוחד הם העוף המטוגן או החזיר קונפי.

עוד כתבות מומלצות: 
קמדן, אוקספורד, הייד פארק ועוד: כל האטרקציות המרכזיות של לונדון
אוכל רחוב שאסור לפספס בלונדון
שופינג בלונדון: 10 החנויות המומלצות שחייבים לבקר בהן

 

מקום 9 | Scully

נכון, המילה "פיוז'ן" היא מילה נוראה, אבל! כשאנחנו מתארים את המסעדה הזאת תחת קטגוריית "פיוז'ן" חשוב שתבינו שמדובר בדבר האמיתי.  סקאלי היא המסעדה הראשונה של ראמאל סקאלי, שף יליד מלזיה שגדל בסידני, ממוצא סיני / הודי מצד אמו, ואירי/ בלינזי מצד אביו. נקודת המוצא הזאת מבהירה שלמרות שהתפריט אקלקטי בטירוף, אין ממה לפחד. קחו לדוגמה את סלט העגבניות. מופיע בכל כך הרבה תפריטים בלונדון, אבל רק זה כולל תערובת של חומץ תפוחים, סויה ומיצים מתוקים של עגבניות בקר, עם תותים, מחטים של קוקוס טרי וענפי עשבי תיבול טריים. ריחני, מתוק ומלוח – ופשוט מקסים.

 

מקום 8 | Hoppers

מסעדה קטנה ומסוגננת בסוהו שלא מקבלת הזמנות. התפריט, שמבוסס על מנות מסרי לנקה ומהמדינה ההודית השכנה טמיל נאדו, מציע אוכל רחוב עם טוויסט עילי. יחד זה עובד מצוין. המחירים אמנם נגישים, אך מומלץ ללכת כשאתם רוצים לפרגן לחך שלכם ארוחה יוצאת דופן מבחינת טעמים. המלצה שלנו: מת ממרח קארי על בסיס מח עצם שמוגש על לחם רוטי חמאתי.

 

מקום 7 | Counter Culture

"דלפק התרבות" היא מסעדה עם קטע – 15 מקומות ישיבה, הזמנת מקום רק במייל, אוכל מוקפד ושפים שעובדים ממש מתחת לאף של הסועדים. אפשר להגיע בכל שעה שאתם רוצים, רק קחו בחשבון שהדלפק (כשם המסעדה) הוא המקום הטוב ביותר לשבת בו כדי למצות את מלוא החוויה, אבל ביום שמשי שווה לשבת גם לצד שולחן בחוץ. לא לפספס את ממרח הסלמי החריף עם קרם פרש על לחם מקמח תפוחי אדמה.

 

מקום 6 | Smoking Goat Shoreditch

יש לכם 3.80 פאונד בכיס? מצוין. זה כל מה שתצטרכו לשלם עבור האורז המטוגן הטוב ביותר בלונדון, שמטוגם עם שומן חזיר, ביצה, דבש, שורש צ'ילי ושום. וכן – מדובר באוכל הנגאובר אולטימטיבי. החיברון היחיד שהוא שאין משלוחים ואי אפשר לקחת את ההזמנה, כך שתיאלצו לשבת. המקום מואר ומהנה ויש מוזיקה מעולה – שילוב מושלם בין תעשייתי לכפרי עם תקרות גבוהות, חלונות של מפעל ורצפת פרקט. אל תפספסו את הכנפיים ברוטב דגים – מנת הדגל של המקום.

 

 

מקום 5 | Barrafina

איך אפשר להאשים את מי שמחכה יותר משעה לשבת במסעדה הזאת בקונבנט גארדן שיש מי שמכנה "גן עדן לטאפאס"? האוכל מטריף אבל מדיניות ה"אין הזמנות" תגבה מכם זמן יקר שככל הנראה יהיה מאוד שווה את זה. חלונות זכוכית גדולים וצוות ספרדי יחכו לשמוע מה בא לכם מהתפריט – שכולל מנות שיגרמו לכם להרגיש שאתם בחבל קאטלוניה או מיורקה – מאכלי ים בלי סוף, כל סוג מוגש באופן אחר: מיובש, מטוגן, מוחמץ וכו'. יש פה גם קבב חזיר וגם ירקות על הגריל, ויהיה לכם מאוד קשה לבחור מתוכם.

 

מקום 4 | Temper

מה שהשף ניל רנקין למד בשנותיו בעסק ראוי לכבוד שלכם, כך שתחסכו את גילגולי העיניים. במסעדת הברביקיו החדשה שלו, הוא מצליח לגרום למנות קלישאתיות לעלות רמה אחת למעלה.

מקום 3 | Kiln

בן צ'פמן לימד את עצמו איך לבשל ברביקיו תאילנדי מוצלח ומדהים במסעדה הראשונה הראשונה שלו – Smoking Goat. הפעם מדובר בהרפתקאה שניה ויותר פשוטה מאחותה האליטיסטית. מכיוון שהתמחור הינו בינוני עד גבוה – כדאי ללכת כשאת יודעת שאין לך כסף אבל עדיין בא לך להתפנק כמוצא אחרון.

 

 

מקום 2 | Social Eating House

בתוך מסעדה מעוצבת בקפידה עם ווייב מגניב ובלתי פורמלי מגיש השף פול הוד תפריט מתוחכם ונגיש שמרכזו בשר (בעיקר חזיר וברווז) ונגיעות יפניות. בקומה העליונה תמצאו את ה־Blind Pig, בר קוקטיילים נחשב עם פרזנטציות יוצאות דופן. קטגוריה נפרדת מגיעה לקולקטיילים – כל אחד מהם מוגש בסגנון אחר שבוודאות לא ראיתם בשום מקום. לכן שלם כשאתם מעוניינים בשירות מוקפד ותפריט יקר אבל בלי גינוני רשמיות. שימו לב- המחיר יקר.

מקום 1 | The Barbary

הנציגות הישראלית עשתה את זה ובגדול. חבורת מחניודה פתחה מסעדה ים תיכונית וגרמה ללונדונים לעמוד בתור בשביל חומוס, חמוצים, סיגרים מרוקאיים, דגים על הגריל ותבשילים שכולנו מכירים מהבית.הכי כיף להגיע לשם בארוחת ערב, אבל רוב הסיכויים שלא תשיגו מקום. נסו להגיע בסביבות 17:00. אל תפספסו כל דבר מהטאבון (כמו לחם נאן) או מהגריל (כמו תמנון חרוך, הכי טוב בלונדון).