שיטת המקל והגלידה: "עלמקל" משגעת את פלורנטין
הגלידה "עלמקל" שנפתחה בפלורנטין ברעש גדול מציעה ארטיקים מושקעים במיוחד, ותעלה לכם פחות מארטיק תעשייתי ממוצע בקיוסק. שווה
ליאב פינטו (אקס סו שף בסינטה בר חיפה וטבח בקיטשן מרקט) וגל בקלו – שני חברי ילדות המתגוררים בכרם התימנים – החליטו שהגיע הזמן לייצר ולמכור ארטיקים ביתיים. המתכון הסודי שפיתחו מגיע בכמה טעמים: שוקולד חלב, שוקולד לבן, ריבת חלב, לוטוס, ורדים־ליצ'י ולימון, טונקה עם חמוציות מיובשות, תות ולבנדר ונוגט מפקאן סיני.
יש גם קרטיבים טבעיים העשויים 100 אחוז פרי (למשל מרווה ואננס מיובש); ולטבעונים ארטיק עשוי שוקולד קליבו בלגי מריר (15 ש"ח לארטיק רגיל, 13 ש"ח לארטיק טבעוני). פינטו ובקלו פתחו את החנות שלהם לפני פחות משבועיים, ותושבי שכונת פלורנטין אימצו אותם בחום ובאחד הימים חיסלו את מלאי הארטיקים כבר בשעות אחר הצהריים. בכל זאת, ארטיק ביתי במחיר נמוך ממחירו של ארטיק תעשייתי לגמרי מצדיק את הניסיון.