חמים וטעים: 19 קינוחים חורפיים ששווה לצאת עבורם מהבית
כשהטמפרטורה בחוץ יורדות, טמפרטורת הקינוחים עולה. קבלו 19 קינוחים לוהטים (תרתי משמע) שיעשו לכם חשק לצאת מהפוך
1. מעדן שוקולד | מסה
קוביות גנאש משוקולד לבן, מריר וחלב נכנסות לתנור ויוצאות משם במצב חצי מעולף. רוטב טופי שנמזג מעל מתערבב בשלושת הטעמים שנמסים לאטם ויוצרים שלולית קטיפתית בקרקעית הצלחת. כמה ז'וליינים של קליפות לימון שוברים את המתיקות והפרח אכיל (56 ש"ח).
2. עוגת תמרים וטופי | דוק
הנקסט דור של אסף ויותם דוקטור מהאחים לא רק אומר פארם טו טייבל אלא גם עושה. את עוגת התמרים החמימה מכינים מתמרי מג'הול והיא מוגשת עם תוספות הום מייד: רוטב טופי וגלידת שומשום, שמגיע מהמגדל היחיד בארץ במושב ליד הכנרת (39 ש"ח).
3. רביולי שוקולד עם קרם טופי וגלידת שקדים | לוקה ולינו
במסעדת לוקה ולינו, הגלגול התל אביבי של טופולינו הירושלמית, עושים מטבח איטלקי ללא פשרות. אם יש לכם פטיש לפסטה חכו איתו עד לרביולי הום מייד במילוי שוקולד ומעליו קרם קפה, טופי וגלידת שקדים (39 ש"ח).
4. רוזלך | לנדוור
קינוח קבוצתי או משפחתי של מאפי שמרים במילוי נוטלה מכוסים באבקת סוכר. 12־14 רוזלך מוגשים אחרי שיצאו מתנור לבנים בטמפרטורות גבוהות במיוחד, והריח מתחרה בטעם שמהמם את החושים. עם השקת התפריט הטבעוני הושקה גרסה תואמת במילוי קרם לוטוס כי גם לטבעונים מגיע (41 ש"ח; 43 ש"ח במילוי לוטוס).
5. סופלה שוקולד | פופינה
את המובן מאליו, הסופלה שוקולד שכל כך הרבה נכתב עליו, הזזנו הצדה כדי לפנות מקום ברשימת האלה־שפעם־יהיו־מיתולוגיים. בטייק אוף על טארט טאטן יש פה תפוחים מקורמלים במייפל על דסקית בריוש קלוי. שברי טופי סוגרים את פינת הקראנצ'יות, גלידת וניל את הקרירות וקציפת ג'ק דניאלס את הארומה המשכרת (48 ש"ח).
6. טארט טאטן | 206 דגים
16 שנים עובד השף איציק הראל ב־206 דגים ותחת שרביטו היא השתכללה למסעדה משובחת שעובדת בשקט וביציבות, כיאה למוסד ותיק. בקינוח הקלאסי שהוא מגיש כאן תמצאו תפוחים חמימים מקורמלים בחמאה על בצק עלים פריך ותלולית קצפת קרירה במתיקות עדינה (42 ש"ח).
7. אפל דמפלינג | ביירן
קינוח גרמני מסורתי שעשה עלייה לביירן, הבראסרי הבווארי. פרוסות תפוחי עץ מקולפים מושרות בקוניאק, גרידת לימון וסוכר למשך יממה. אחר כך הן עוברות לתנור לחצי אפייה ומשם לטיגון עמוק בבלילת בירה, ומוגשות בתצורת דונאט עגלגל, פריך ולוהט על רוטב וניל חם (32 ש"ח).
8. קרפ סוזט | בר א וין
הקרפ של בר א וין ייקח אתכם במחי ביס לבית קפה פריזאי קטן באמצע החורף. הקרפ של עינב אזגורי הוא קלאסיקה צרפתית במלוא הדרה וחמימותה: קרפ דקיק ושחום מחמאה ואלכוהול במילוי קרם פטיסייר תפוז. אם יש גן עדן, ככה זה מרגיש (36 ש"ח).
9. צ'ורוס | מקסיקנה מרקדו
בעוד שמקלות בצק מטוגנים טבולים בסוכר וקינמון זו ברכה, בסניף של מקסיקנה בשוק צפון החליטו לשדרג את הסופגנייה הדרום אמריקאית לשלב הבא. למה רק מקלות מטוגנים אם אפשר לקבל אותם עם קרם שוקולד לבן, קחטה (ריבת חלב מדוללת בחלב עזים), עיגולי שוקולד ושוקולד מלוח? (19 ש"ח).
שוק צפון, ראול ולנברג 20 רמת החייל, 6432000־03
10. קרפ טאטין | קרפרי ברטון
בקרפרי ברטון מגישים מגוון של קרפים חמימים עם תוספות מתוקות, אך חידוש יוצא דופן בתפריט מגיע דווקא מהכיוון הנוסטלגי. בלי הרבה פירואטים, הקרפ עם התוספת המוצלחת ביותר עשוי משני מרכיבים: חמאה וסוכר. התוספת הפשוטה לכאורה הופכת כל ביס לתחושת: "היי, אני מכיר את הטעם הזה מאיפשהו", ופשוט אי אפשר להפסיק (18 ש"ח).
11. פונדו שוקולד | פורטר אנד סאנס
בבית הבירה ברחוב הארבעה שוכן קינוח מושחת וחמים, שאם זה רק היה אפשרי – היינו מתכרבלים איתו כל החורף. מדובר בעוגת שוקולד תמימה שבמרכזה פונדו שוקולד חם ועשיר עם קראמבל בוטנים מלוחים. עם המנה מוגשת גלידת שמנת ביתית עם ריפל קרמל בוטנים בציפוי שוקולד לבן. כל מה שנותר לכם לעשות הוא לשדך בין השניים וללכת לישון (42 ש"ח. המנה תיכנס לתפריט ב־12.12).
12. בננה לוטי | נאם
קרפים דקיקים ופציחים ממולאים בבננות מקורמלות ובחלב מרוכז ומכוסים בפתיתי קוקוס קטנטנים ושבבי קוקוס גדולים. המנה מוגשת עם שתי פנכות קטנות – אחת של גלידת קוקוס נימוחה המוסיפה אלמנט נפלא של רעננות למנה ואחת של ממרח שוקולד מומס (41 ש"ח).
13. וופל בלגי על מקל | איקה שוקולד
בין הפרלינים, השוקולדים והמרשמלו האיכותי בוויטרינה של איקה השוקולטיירית בשוק צפון נמצא הקינוח האידיאלי: שורת וופל בלגי על מקל עם מיקס שוקולדים מומסים (מריר, לבן, חלב) וקישוטי שוקולד אכילים לבחירה. מכיוון שמדובר בשורה אחת ולא בריבוע שלם, גם הבצק נאפה בצורה אידיאלית: רך וחמים מבפנים ומעט קראנצ'י במסגרת (20 ש"ח).
שוק צפון, ראול ולנברג 20 רמת החייל, 6432000־03
14. פרנץ' טוסט בננה ברד | סלבה וידה
השף יובל פכלר מגיש מנה צרפתית עם טוויסט אמריקאי. הלחם המבושל הוא למעשה לחם בננה תוצרת בית שמוגש עם מייפל טהור ושמנת מוקצפת עם בייליס. הרכות של הלחם וטעם הבננה המורגש משתלבים נפלא עם התוספות האיכותיות. אנחנו דורשים את המנה גם בבראנץ' (44 ש"ח).
הירקון 88 תל אביב, 7788996־03
5 ברד פודינג שווים בעיר
נורמן
משב רוח בריטי במחי פרוסות בריוש שנאפות עם חמאה וביצים בכלי חרס קטן בתנור. לתוך הפלא הזה נמזג קרם אנגלז טרי, ואנחנו מוכנים לומר שלום למלכה (48 ש"ח).
נורמן
קלארו
חלה מתוקה עם קרם אנגלז שנאפית בטאבון. המנה מוגשת עם גלידת שמנת חמוצה, תותים ואוכמניות (46 ש"ח).
ברוט
הקונדיטורית מיכל בוטון הופכת לחם קסטן לבן לפודינג מתוק עם סוכריות בייקון וסירופ מייפל. בום (44 ש"ח).
ג'ירף מונטיפיורי
את המאפה הבריושי של ג'ירף מונטיפיורי תמצאו עם טוויסט של לימון ופרג בתוספת גלידת וניל (37 ש"ח).
חוות צוק
קרואסונים מבושלים עם קרם ברולה וויסקי לצד גלידת וניל. פשוט ומנצח (42 ש"ח).