קפה מסביב לכרמל: שני בתי קפה חדשים שמריחים לנו טוב

הכרמל מבסס לעצמו הרכב של בתי קפה שמושתתים על יזמות אישית יצירתית שכולה הנד מייד והיכרות אישית וקהילתית, מה שמעניק עוד סיבה לשוטט בשוק

יוניתה. שוק הכרמל מתחדש עם שני בתי קפה חדשים. צילום: אנטולי מכיאלו
יוניתה. שוק הכרמל מתחדש עם שני בתי קפה חדשים. צילום: אנטולי מכיאלו
22 במרץ 2017

בוהמה בלב השוק

היו ימים שבית קפה בתוך שוק הכרמל נשמע כמו רעיון חתרני, שכן הכרם היתה שמורה לשיפודיות ולחאמרות. המטבחון שינה את חוקי המשחק, אבל לאורך תקופה ארוכה לא חל שינוי רוחבי בבילוי במקום, עד לפני כשנתיים שהגיעו קפה יום טוב ובהמשך מזנון געצל והפכו לבתי הקפה עם הוייב הכי נכון בעיר ואת אזור השוק לתוסס משעות הבוקר. עכשיו מצטרפים לרשימה גם קפה לס שמהווה חלק מהקומפלקס של בר החלל (הכניסה מרחוב מל"ן) שהקים איתמר אבן, וכולל סטודיו ליוגה בקומה השניה, וגלריה שבה תערוכות מתחלפות מידי שבועיים. בקפה המרווח והבוהמייני שפתוח לרחוב רבי מאיר מוצגות עבודות קדרות לתצוגה ולמכירה של האמן אודי אבן, אביו של איתמר, וכן כלי אוכל שקידר הבן. אפילו הקפה (10 ₪ להפוך), והאוכל מוגשים בכלי קרמיקה שקודרו בעבודת יד. זהו גם מקור שמו של בית הקפה, על שם אדמת הלס שממנה עושים את החימר.

התפריט שבנה השף לני ניפוסי, שעבד אצל אייל שני, מדבר בשפה של שוק הכרמל באופן שוטף עם מנות של מטיאס עם שמנת חמוצה, מלפפון חמוץ, בצל סגול ובצל ירוק, וכן סלט בורגול על חסה, או בורק שמוגש עם ביצה, זיתים ועגבניה, וגם מנות קטנות של חצילים בטחינה. (עד 43 ₪ למנה גדולה שמתאימה לחלוקה). אגב, ניפוסי גם בנה את התפריט לבר החלל שהשתדרג קולינרית.

LES CAFE, רבי מאיר 40 תל אביב, ראשון-חמישי 10:00־20:00 שישי 9:00־17:00

לס קפה, חדש בשוק. צילום: שירי כץ
לס קפה, חדש בשוק. צילום: שירי כץ

 

סיפורי בדים

בית קפה נוסף שנפתח לאחרונה הוא יוניתה. בעבר, הפעילה יונית גלילי את בית הקפה בלב המסחר הסואן בגלילי הבדים בנחלת בנימין במשך שמונה שנים. מצוידת בסבלנות של מי שעשתה תארים בפסיכולוגיה ובפילוסופיה היא הגישה למבקרים בשוק האומנים קפה ואוכל שבישלה במו ידיה. אלא שהבניין בו שכן הקפה נכנס לקדחת תמ"א וגלילי נאלצה לעזוב את המבנה ששקק קליינטורה קבועה, לדבריה הקהל היה מורכב מ"הרבה מתנחלים" שהגיעו אל העיר הגדולה, ושמחו להתאושש מהמולת הביקור בבית קפה כשר. במהלך השבוע האחרון גלילי פתחה את בית הקפה מחדש ברחוב השומר, בעיצוב עצמי שמתכתב עם המבנה: מרצפות מצוירות בשחור לבן, קירות תכלת ועץ בהיר.

התפריט הקודם, אומרת גלילי, נחשב למיושן, הוא כלל סלטים כמו ים תיכוני, יווני או טונה לצד טוסטים. כעת מתכוונת וגלילי להפוך את התפריט בהדרגה לרלוונטי: הפסטות, למשל פומודרו או גבינת עיזים (52-56 ₪) יגיעו על בסיס בצק פסטה טריה, ועוד בצפי מבחר של מנות טבעוניות מז'אנר "סלט הקינואה". נחכה בסלנות.

קפה ומאפה ביוניתה. צילום: אנטולי מיכאלו
קפה ומאפה ביוניתה. צילום: אנטולי מיכאלו

יוניתה. השומר 7, פינת נחלת בנימין 12 תל אביב, ראשון-חמישי 9:00־18:00 שישי 8:00־16:00