שני יווני בשישקו ועוד חדשות אוכל חמות

האביב שהגיע ושעון הקיץ שתכף מתחיל משתקפים בצלחת ובריבוי אירועי האוכל: בראנץ' חד פעמי נוסח ההאדסון בראסרי, אכול כפי יכולתך באמריקה ועוד חדשות חמות. השאלה היחידה היא איך בוחרים לאן ללכת

תחילתה של מוסקה בשישקו. צילום: חיים יוסף
תחילתה של מוסקה בשישקו. צילום: חיים יוסף
21 במרץ 2017

שבוע ליקוט בדלידה

לפני שנה יצא השף דן זוארץ ללקט עשבי בר בהרי ירושלים ומאז נדבק בחיידק והתחיל להתעניין ולהכיר מלקטים שבקיאים בתוצרת של העונות השונות. במסגרת שבוע ליקוט מיוחד הוא יצר מנות המבוססות על עשבי בר כגון סשימי דג, קרם עולש בר, גבעול גדילן, שמן סרפדים, אספרגוס בר, פרחי שום (54 ש"ח), פיצה חוביזה, טונה מעושנת, חלומי, עגבניות לחות ועלי חרדל (48 ש"ח) ועוד.

דלידה, ראשון-רביעי (26-29.3)

פיצת חובזה במסעדת דלידה. צילום: אנטולי מיכאלו
פיצת חובזה במסעדת דלידה. צילום: אנטולי מיכאלו

[tmwdfpad]

שני יווני בשישקו

פורים כבר עבר אבל את השמן הבולגרי זה לא מעניין: החמארה של יוסי בוזנח וטל חוטינר הופכת כל יום שני לטברנה יוונית עם די.ג'יי סלוניקאי, אוזו ורצינה בשפע, גרעינים שחורים בשביל האווירה וריקודים על הבר. בתפריט: גירוס טלה עם צזיקי ועוד מזאטים יוונים. מומלץ להזמין מקום מראש.

שישקו, ימי שני מ-20:00

מוסקה אצל שישקו. צילום: חיים יוסף
מוסקה אצל שישקו. צילום: חיים יוסף

אכול כפי יכולתך באמריקה

אמריקה של היזם ואיש העסקים צביקי עשת, שנפתחה לפני שלושה חודשים בבית ציוני אמריקה, מריצה את אחד הדילים הכי משתלמים בעיר: אכול כפי יכולתך ב-100 ש"ח לאדם בלבד. ההזמנה מתבצעת בשלבים, מזמינים מנה ולאחר שמסיימים אותה ניתן להזמין עוד מנה מתוך המגוון שבתפריט: כריך קובני, נקניקיית עגל אמריקאית במילוי אמנטל וכרוב כבוש, צ‘יזבורגר סליידר, עוף מטוגן מוגש על וופל אמריקאי עם סירופ מייפל ועוד. מדוכן הגרינגוס טאקוס ניתן להזמין תבשיל קצבים מקסיקני של בשר לבן ובירה; גרעיני תירס בחמאה, לייםואיולי צ‘יפוטלה ועוד. נשמע אמריקה.

אמריקה, ימי ראשון 16:00-24:00

ציפס, כמה תוכלו לאכול? אמריקה. צילום: בן יוסטר
ציפס, כמה תוכלו לאכול? אמריקה. צילום: בן יוסטר

בראנץ' נוסח ההאדסון בג'יאקונדה

השף מתן אברהמס ממסעדת הבשרים האדסון ברמת החייל יתארח לבראנץ' בג'יאקונדה, חנות היין של ענת סלע ורפאלה רונן. התפריט עוד לא סגור אבל יכלול בעיקר מנות קרות כמו טרטר פילה. "זה בעיקר אקט חברי", אומר אברהמס. "אני נמצא שם הרבה וזו לדעתי אחת מחנויות היין הטובות בעולם". האם זהו בלון ניסוי לקראת השקת בראנצ'ים בהאדסון וכניעה לקהל שמצביע בפייסבוק? "כרגע השבתות בהאדסון מלאות ואין לי יכולת לעמוד בעוד משימות אבל נבר סיי נבר".

ג'יאקונדה, שבת (1.4)

טרטר סטייל ההאדסון. צילום: מתן אברהמסֹ
טרטר סטייל ההאדסון. צילום: מתן אברהמסֹ

חגיגה יוונית בתרנגול הכחול

לאור ההצלחה של שנה שעברה, השף שאול בן אדרת משחזר את החגיגה היוונית במסעדת התרנגול הכחול – שני ערבים מיוחדים בשיתוף לשכת התיירות של שגרירות יוון בישראל. בגזרת הקולינריה יקבלו האורחים חוויה יוונית אותנטית הכוללת מגוון מנות מסורתיות מהמטבח היווני, פרי יצירתם של השפים פטרוס למברינידס ומנוליס רופקיס מרשת מלונות יוקרה היוונית ALDEMAR  בשיתוף עם בן אדרת. לאונידס ולהקתו ירימו בקלאסיקות יווניות אהובות. 250 ש"ח לאדם.

התרנגול הכחול, ראשון ושלישי (26.3, 28.3)

עוד חגיגה בתרנגול הכחול. צילום: בן יוסטר
עוד חגיגה בתרנגול הכחול. צילום: בן יוסטר

שבוע ויסוצקי בבוזה

שיתוף פעולה ברחוב החשמונאים: לקראת האביב משיקים ויסוצקי וגלידת בוזה סדרת גלידות המבוססת על תערובות תה ויסוצקי בארבעה טעמים – גלידת שוקולד ארל גריי, סורבה תה ירוק לימון לואיזה, גלידת צ'אי מסאלה וסורבה חליטת פירות יער. בין רכיבי הגלידה שולבו תערובות של עלי תה וחליטות של חברת ויסוצקי על מנת להגיע לטעם הייחודי. להשלמת החוויה יוגשו הגלידות בגביעים בצורת ספל תה יפני. מילה שלנו: הצ'אי והארל גריי מומלצים בקור.

בוזה, ראשון-שישי (26-31.3)

גלידה בוזה (צילום: אנטולי מיכאלו)
גלידה בוזה (צילום: אנטולי מיכאלו)

קרפרי חדש בשוק צפון

במקביל לחגיגות יום ההולדת לשוק צפון נפתח בו אנטואנט קרפרי, דוכן קרפים שמחבר את תרבות האוכל הצרפתי והקולינריה התל אביבית. אנשי האוכל בני הזוג, דן דיוויס ואורן דגן כפיר, בישלו את הרעיון זמן רב, חברו לקבוצת בר דגים וכעת, הוא מוכן להגשה. החיבור בין חבל בראטן, מולדת הקרפ, לתל אביב הוליד מנעד רחב של קרפים מלוחים (32 ש"ח) כמו קרפ סביח, קרפ מסאלה הודי, קרפ אווז ומנצ'גו וקרפ ארטישוק פרמז'ן. גזרת המתוקים כוללת בין היתר קרפ כנאפה, קרפ בננה לוטי וקרפ מילקי (35 ש"ח).

אנטואנט קרפרי, ראול ולנברג 20, רמת החייל, ראשון-חמישי, שבת 12:00־21:00, שישי 11:00 ־16:00

קרפ סביח, שילוב של שני עולמות. צילום: אושרת דרזי
קרפ סביח, שילוב של שני עולמות. צילום: אושרת דרזי

זמן יין בגליל המערבי

עמותת "זמן גליל מערבי" עורכת בפעם החמישית ברציפות את יריד "זמן יין" בהשתתפות ארבעה יקבי בוטיק גליליים: יקב יפתחאל, יקב שטרן, יקב כישור ויקב לטם האורגני. היריד יתקיים בחורשת אקליפטוסים מול הכרמים והאורחים יהנו מיין משובח, מוזיקה טובה ואווירה שמחה. במקום יוצב דוכן אוכל של מסעדת לה פמפה ממצפה הילה שתציע נקניקיות בלחמנייה ואמפנדס תוצרת בית.

מרכז המבקרים של יקב יפתחאל, אלון הגליל (ליד צומת המוביל), שבת (25.3) 10:00־17:00

יקב לטם. צילום: אנטולי מיכאלו
יקב לטם. צילום: אנטולי מיכאלו

חמישי שמח באגאדיר הרצליה

לקראת פתיחת הקיץ אגאדיר הרצליה מזמינה את הקהל לפתוח את סוף השבוע עם אווירה שמחה, אוכל משובח ומוסיקה טובה. מדי יום חמישי יתקיימו חגיגות בסניף הרצליה, שבמהלכן יתקלט די ג'יי דדה בסט אלקטרוני מקפיץ והאורחים יוזמנו ליהנות מבירה ב-10 ש"ח.

אגאדיר, ימי חמישי מ-22:00

עושים שמח באגאדיר. צילום: תמוז רחמן
עושים שמח באגאדיר. צילום: תמוז רחמן

ארוחת טעימות במר וגברת לי

מסעדת  Mr. & Mrs. Lee של השף שאול בן אדרת מציעה ארוחת טעימות שתוגש מדי יום ראשון ותכלול טעימות של 12 מנות כגון גיוזה עוף בקארי, באן טלה, מסמן קארי, נתחי פילה בקר עם שוםוג'ינג'ר, סלמון בגריל במיסו ועוד. הקונספט כולל גם קינוחים, קוקטייל פתיחה או כוס יין אדום/לבן ושתייה קלה. האטרקציה המרכזית בארוחה היא עמדת סושי מיוחדת שתוצב במסעדה ולידה יוכלו האורחים לגלגל לעצמם רולים בהכוונת סושי מן מקצועי. מחיר: 180 ש"חלאדם.

מר וגברת לי, ימי ראשון משעה 17:30

אוי נראה טוב, מיסטר אנד מיסיס לי. צילום: שרית גופן
אוי נראה טוב, מיסטר אנד מיסיס לי. צילום: שרית גופן

 

מסעדות טועמות את יקב הרי גליל

יקב הרי גליל משיק את "מסעדות טועמות", פרויקט קולינארי שמפגיש בין מטבחי שף מערים שונות בארץ, במטרה לחשוף את הסועדים המקומיים לטעמים חדשים ולהעניק להם חוויה קולינרית אחרת מבלי לצאת מהעיר.שתי המסעדות שיתנו את יריית הפתיחה לפרויקט הן סבסטיאןמהרצליה שתארח את מסעדת אדום הירושלמית. השפים אלרן בוזגלו(אדום) ומאיר קלדרון (סבסטיאן) יצרו תפריט שמבוסס על המנות שמוגשות במסעדת "אדום" כמו סביח מפורק, מסבחה  דג ועוד. את תפריט האוכל ילווה תפריט יין של יקב הרי גליל, שיאפשר לסועדים ליהנות מטעימות של כל היינות במחיר 88 ש"ח בלבד.

סבסטיאן, שלישי-רביעי (28-29.3)

מסעדות טועמות, סביח מפורק. צילום: אפרת ליכטנשטט
מסעדות טועמות, סביח מפורק. צילום: אפרת ליכטנשטט