טורפים את העיר: המנות שאסור להחמיץ בפסטיבל תל אביב Eat

ממש עוד רגע חוזר אלינו פסטיבל האוכל תל אביב EAT שיתקיים בגן צ'ארלס קלור. תמצאו שם את חיים כהן, יונתן רושפלד, שאול בן אדרת, גיא גמזו ועוד רבים וטובים, אבל הכי חשוב - מה אוכלים? קבלו 7 תחנות חובה ואת המנות שאסור לפספס

אוכלים את תל אביבי, גיוזה עוף. צילום: דניאל לילה
אוכלים את תל אביבי, גיוזה עוף. צילום: דניאל לילה
14 במאי 2017

פסטיבל האוכל תלאביב EAT חוזר. זאת הזדמנות נדירה להתנסות בטעימה ממיטב המסעדות, המזללות והמנות המובחרות של השפים מהנבחרת העילית המנצחת. מתוך עשרות הדוכנים המעניינים, הבחירה איפה לזלול תהיה קשה. כדי שלא תאלצו לבזבז זמן על התלבטויות, בנינו רשימת מאסטים שאסור להחמיץ. אם תגיעו מוקדם תוכלו להספיק לסמן וי על כל הרשימה, לצאת לסיבוב המשך בשאר הדוכנים ואפילו להתיישב ליד הים לפיקניק. לפני שאתם יוצאים מהבית ארגנו בארנק ערימת מטבעות של 10 ש"ח ושטרות של 20. זה יחסוך לכם זמן ברכישות. ארזו לעצמכם שמיכת פיקניק שתוכלו לשבת בסבבה מול הים, ותגיעו באופניים או ברגל שלא תתקעו בפקקי תנועה איומים. ועכשיו, ללב העניין, האוכל:

תל אביב EAT, יהיה פאן וחם. צילום: יח"צ
תל אביב EAT, יהיה פאן וחם. צילום: יח"צ
  1. ניני האצ'י

היפנית ניני האצ'י ספונה לה בימים רגילים בצפון בן יהודה באזור נטול חניה, ומטעמי כשרות היא אף סגורה בשבת. לכן ייתכן ואתם מפנטזים עליה יותר משאתם מגיעים לאכול אצלה בפועל.

מה לאכול: מנות קריספיות שמתאימות למזג האוויר הקייצי: כיסוני גיוזה ממולאים בעוף – מאודים וצרובים על הפלנצ'ה. פאד תאי עשוי מאטריות אורז וירקות ברוטב סויה מתקתק, לימון ובוטנים, וסנדוויץ' סלמון מטוגן שנראה כמו משולשי סלמון ואבוקדו מטוגנים בציפוי טמפורה (20־30 ש"ח).

סנדוויץ סלמון מטוגן. צילום: דניאל לילה
סנדוויץ סלמון מטוגן. צילום: דניאל לילה
  1. דיקסי

אתם בטח לא תמיד מעזים להיכנס לדיקסי כי אתם חוששים שמאמן הכושר שלכם ידע מזה. פה לעומת זאת, אתם יכולים לספר למאמן שסתם יצאתם לריצה בטיילת ובדרך מישהו דחף לכם לידיים משהו טוב לאכול.

מה לאכול: כנפיים ברוטב צ'ילי חמאה, עוף קייג'ון של פרגית מתובלת בצל, פלפלים מוקפצים, מלפפון חמוץ, טחינה וצ'יפוטלה וגם כריך אנטריקוט עם גבינה סקנדינבית בממרח ברביקיו, ועל הדרך הום פרייז ועוגת גבינה עם שוקולד לבן (10־30 ש"ח).

כנפיים בדיקסי, יחכו לכם בפסטיבל. צילום: אסף רזון
כנפיים בדיקסי, יחכו לכם בפסטיבל. צילום: אסף רזון

 

  1. יפו תל אביב

בימים רגילים יפו תל אביב היא אחת המסעדות היוקרתיות בארץ, באירוע הזה תוכלו בסכומים של זלילת רחוב לקחת טעימה ממסעדת השף של חיים כהן, השף והאגדה.

מה לאכול: ג'ירוס פרגית עם עשבי תיבול, בצל, צנון, עגבנייה וטחינה בפיתה. אוסובוקו שבע שעות עם סלט עגבניות, בצל וכרוב חמוץ וסורבה מלון וג'ינג'ר (35 ש"ח למנה).

  1. פרונטו קיוסקו

בשאיפה אתם נכנסים לפרונטו בכל פעם שאתם חולפים בשדרות רוטשילד בשעות הערב ומבקשים מדויד פרנקל צלחת של פסטה וגביע של יין. במציאות, אם אתם רוצים לפגוש את פרנקל לא רק בימי הולדת ובאווירה יותר משוחררת, תגיעו לפסטיבל.

מה לאכול: ניוקי בחמאה חומה, קייל, שקדים, עגבניות שרי ועשבים. רביולי גבינות ברוטב נפוליטנה, שמנת ובזיליקום ומנות נוספות. (30־35 ש"ח).

פרונטו קיוסקו, מחכה לכם בפסטיבל. צילום: אנטולי מיכאלו
פרונטו קיוסקו, מחכה לכם בפסטיבל. צילום: אנטולי מיכאלו
  1. דוד ויוסף

לשפים דוד ויוסף שני בתי אוכל. אחד מהם מסעדה החביבה על ברנז'ת היהלומנים ואנשי הכספים הכבדים ושני מזללת אוכל רחוב ברמת גן. שני המקומות ראויים, אם כי לאחד מהם לא בטוח שיש לכם די תקציב.

מה לאכול: קבב עירקי בפיתה, טחינה, סלט כרוב ועגבניות שרופות, או מעורב בשר וחלקי פנים, טחינה, אריסה, עגבניות שרופות וכרוב (35 ש"ח).

הפיתה של דוד ויוסף. צילום: יח"צ
הפיתה של דוד ויוסף. צילום: יח"צ
  1. מאנטה ריי

כמה פעמים רציתם לאכול במאנטה ריי וגיליתם שאין מקום פנוי. עכשיו תסתכלו על המדשאה הזאת בפארק. מספיק מקום בשבילכם? יאללה תפרשו מפת פיקניק יפה ותביאו מנות שהביאו ממאנטה ריי לפסטיבל.

מה לאכול: מיקס קלמארי מטוגן, מיקס פיש אנד צ'יפס, מיקס פירות ים, ואל תלכו בלי פרוזן מרגריטה או לפחות קמפרי פסיפלורה (25־35 ש"ח).

  1. אריא

תמיד רציתם לתפוס את גיא גמזו שיבשל בשבילכם? ובכן, הנה הזדמנות מעולה לפגוש את אריא בלבוש קז'ואלי.

מה לאכול: לחמניות אריא ממולאות שרימפס קצוץ עם קרם לימון יפני ותערובת תבלינים פיקנטיים. לחמניות בקר מפורק שבושל ארבע שעות בעגבניות לצד שאלוט ומלפפון חמוץ וגימיק שיהיה לחביב הקהל של לחמניית מרשמלו ממולאת גלידת שוקולד, מרשמלו ורוטב קרמל מלוח (30־35 ש"ח).

לחמניות שרימפס של אריא. צילום: גל זהבי
לחמניות שרימפס של אריא. צילום: גל זהבי

 

תל אביב EAT, גן צ'ארלס קלור, 23.5־25.5, מ־18:00, הכניסה חופשית (עד 35 ש"ח למנה)