משהו לרוץ איתו: 4 מתכוני קוואקר שיעזרו לכם לרוץ למרחקים ארוכים

ודאי שמעתם על כל היתרונות הבולטים שיש לקוואקר (שיבולת שועל) על פני דגנים אחרים: יש בו נוכחות גדולה של סיבים תזונתיים, אפשר לשלב אותו באינסוף מאכלים (מתוקים, מלוחים, חמים או קרים) והוא יסייע לכם להשיג תחושת שובע. 4 מתכוני קוואקר שיסייעו לכם לרוץ למרחקים ארוכים

21 בפברואר 2017

תוכן שיווקי | קוואקר

מעדן קוואקר עם שקדים קלויים, קוקוס, סילאן וטחינה

ממלאים לילה לפני צנצנת יפה בדייסה ולוקחים בבוקר לדרך, ללא הכנות מוקדמות

החומרים לצנצנת אחת

5 כפות קוואקר
1 מכל קטן של יוגורט 0% או 1.5% בטעם טבעי (או ½ כוס חלב)
1 כף קוקוס
1 כפית סילאן
1 כפית טחינה
1 כף שקדים קלויים

אופן ההכנה

מניחים את הקוואקר בצנצנת, מוסיפים את היוגורט והקוקוס ומערבבים. מפזרים מעל סילאן, טחינה ושקדים קלויים, מכניסים למקרר לחמש שעות לפחות 
או ללילה.

מעדן קוואקר. צילום: יח"צ
מעדן קוואקר. צילום: יח"צ

יוגורט קוואקר עם פירות העונה

החומרים לצנצנת אחת

½ כוס קוואקר
מכל יוגורט קטן 0%/1.5% בטעם טבעי
1 כף סילאן/דבש
½ מנגו חתוך לקוביות
3 כפות פטל טרי/קפוא (אפשר גם להחליף בחמוציות מיובשות)

אופן ההכנה

מערבבים בצנצנת קוואקר ויוגורט, מזלפים מעל מניחים מעל כף סילאן (או דבש), מפזרים מעל מנגו ופטל, סוגרים את הצנצנת ומשאירים לילה במקרר.

יוגורט קוואקר. צילום: יח"צ
יוגורט קוואקר. צילום: יח"צ

[tmwdfpad]

שייק קוואקר תפוחים ותמרים

דרך נהדרת להתחיל את הבוקר עם משקה/ארוחה שיצליחו לתת לכם את כל האנרגיה הדרושה לתחילת היום. שילוב בין יוגורט, קוואקר וחלב הוא בסיס לטעמים רבים. אנחנו בחרנו תפוחים ותמרים כדי שייצא מתוק–חמוץ, אבל אפשר להכין את השייק גם עם בננה, פטל, תותים וכל פרי עונתי אחר שאתם אוהבים. מערבבים, שותים – ואתם מוכנים לעוד יום של אתגרים

החומרים ל–2 כוסות

¼  כוס קוואקר
¼ כוס מים
½  כוס חלב
1  גביע יוגורט דנונה
½  כפית קינמון
1  תפוח ירוק מקולף וחתוך לקוביות
6  תמרים לחים
מיץ מ–½ לימון
כוס קוביות קרח
להגשה כפית קינמון טחון

אופן ההכנה

בקערה קטנה מערבבים את הקוואקר עם ¼ כוס מים ומחממים במיקרוגל חצי דקה.

מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי השייק ומערבלים כחצי דקה, עד שהתערובת אחידה וחלקה.

מוזגים לכוסות ומפזרים מעט 
קינמון מעל.

שייק קוואקר. צילום" יח"צ
שייק קוואקר. צילום" יח"צ

אשכולות גרנולה

כשצריך את זריקת המרץ בתחילת היום או אחרי אימון כושר – חטיפי אנרגיה יתנו לכם את הדחיפה הקטנה קדימה. במתכון המצוין הזה הרעיון פשוט: יוצרים גושים קטנים (מעין אשכולות) של גרנולה, שאינה מתפוררת ומקבלים חטיף ונשנוש בריא

החומרים

½ 1 כוסות שיבולת שועל עבה
½ 1 כוסות קוואקר
½ 1 כוסות תערובת אגוזים לפי טעמכם (שקדים, פיסטוק, 
אגוזי מלך)
⅓  כוס גרעיני חמנייה
⅓  כוס גרעיני דלעת
½ כוס משמשים מיובשים קצוצים
¾ כוס דבש
½  כוס ממרח שקדים
2 כפות מים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל–170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים. בקערה נוספת מערבבים את הדבש, ממרח השקדים והמים. מערבבים את שתי התערובות יחד לקבלת מסה לחה ומעט דביקה. מניחים בתבנית כפות של התערובת, אין צורך לרווח ביניהן.

אופים במשך 20–25 דקות עד שהאשכולות זהובים. ברגע הוצאה מהתנור האשכולות יהיו רכים למגע ורק לאחר ההתקררות הם יתקשו לחלוטין. מקררים לגמרי לפני שמעבירים לכלי אטום.

אשכולות גרנולה. צילום יח"צ
אשכולות גרנולה. צילום יח"צ

אימון עם קוואקר? בהחלט

קוואקר (שיבולת שועל) קלה להכנה בבית. אפשר בקלות לשלב אותה במאכלים שונים, בתבשילים, במאפים, בקינוחים ובדייסות על בסיס מים או חלב. הוספת קוואקר ליוגורט טבעי בתוספת דבש או סילאן עשויה לתרום להגברת תחושת שובע ולספק מגוון רכיבי תזונה מזינים. קוואקר מכיל פחמימות מורכבות המספקות אנרגיה, בשילוב עם חלבונים מהצומח, ולכן צריכת קוואקר ביום של אימון תסייע בהתאוששות.

לעוד מתכוני קוואקר