המדריך המלא: איך באמת כדאי להגיע להופעות בפארק הירקון?

אוטובוס, רכב פרטי, אופניים או ברגל? כל הדרכים להגיע להופעות בפארק הירקון והטיפים שיעזרו לכם לעבור את הדרך בהצלחה

ג'ניפר לופז (צילום: Getty Images)
ג'ניפר לופז (צילום: Getty Images)
17 ביולי 2017

קניתם כרטיס מבעוד מועד, הקשבתם לאלבומים, עשיתם חזרות לפני ההופעה, הוצאתם מהמדפים החשוכים בארון את החולצות מגיל ההתבגרות ורגע האמת הגיע. כעת, משכל הסידורים מאחוריכם, נותרה רק שאלה אחת פתוחה – איך לעזאזל מגיעים להופעות בפארק הירקון? הכנו לכם רשימה מסודרת של כל הדרכים והאפשרויות בתוספת הטיפים הסודיים שלנו. דרך צלחה!

רכב פרטי

תל אביביים פריבלגים וחבר'ה שמגיעים מחוץ לעיר יעדיפו לעשות את הדרך להופעה ברכב. בעיננו מדובר באופציה הכי פחות מומלצת בעיקר בגלל העובדה שתיאלצו להיתקע בפקקים בדרך אל הפארק ובעיקר בדרך החוצה, כבר בתוך החניון. אם למרות זאת אתם מתכוונים להגיע ברכב, עשו טובה; קחו איתכם טרמפיסטים ונסו שלא לצפור – כולם מנסים להגיע בדיוק כמוכם.

יודעי דבר ממליצים להגיע אחרי שההופעה מתחילה, אז הכבישים כבר פנויים, ולצאת לפני שההופעה נגמרת כדי להימנע מהמתנה של שעות בדרך החוצה מהחניון. לא בטוחים שזה שווה את זה. מסביב לפארק יש כמה חניונים שבהם תוכלו לזרוק את האוטו: חניוני מתחם קניון איילון, חניוני דן דיזיין בתחנת הרכבת בבני ברק, חניוני האתלטיקה בהדר יוסף, חניון ברחוב רפידים (מעוז אביב), חניוני גני יהושע (בתשלום), חניון היכל שלמה, המוכר בתור הדרייב אין (בתשלום), חניוני האוניברסיטה (בתשלום), חניון הספורטק וחניון גולפיטק. העצה שלנו היא לחנות כמה שיותר רחוק, כדי לצאת אל דרך הישר במהירות. אם אתם מרגישים הרפתקניים, יש המחפשים חנייה ברחובות ובשכונות שקרובות יחסית לפארק – כמו שיכון עלית ונחלת גנים של רמת גן, החלק הצפוני של רחוב בן גוריון הרמת גני, או השכונות התל אביביות שמסביב לכיכר – בבלי, הדר יוסף ומעוז אביב. הסיכון בכך הוא שלא תמצאו חניה, ותבזבזו על החיפוש זמן יקר.

למה כן? כי מתפנקים באוטו.

למה לא? עלולה להיות הדרך הארוכה מכולן, מבחינת משך הזמן.

אילוסטרציה שלכם בדרך להופעה ברכב (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה שלכם בדרך להופעה ברכב (צילום: shutterstock)

ברגל

אם אתם גם ככה צפויים לחזור הביתה מיוזעים ולהתעורר בבוקר שלמחרת עם שרירים תפוסים, למה שלא תלכו עם זה עד הסוף ותגיעו להופעה ברגל? האופציה הזו אופטימלית למתגוררים בקרבת הפארק, אבל גם למרוחקים יותר זו הזדמנות לשחרר את האדרנלין בצורה המיטבית אחרי ההופעה.

למה כן? ודאות של 100% בפיתרון שלכם הביתה, ואין פקקים להתעצבן בהם.

למה לא? חם, לח, דביק ומעייף. בטח אם אתם גרים רחוק 🙁

תחבורה ציבורית

האוטובוסים העירוניים בדרך כלל מתוגברים בימים של הופעות ענק בפארק, אבל גם העובדה הזאת לא תחסוך מכם צפיפות ומאבקים כדי לתפוס מושב. אנחנו ממליצים לצאת אל הדרך מוקדם ולהתכונן לדיבורים קולניים של נערות בנות 14. בחזור – צאו לפני שההופעה נגמרת כדי להצליח להידחק לקו האוטובוס שייקח את הביתה, את ההדרן כבר תשמעו מהדרך. להלן קווי האוטובוס שמגיעים אל הפארק: מקניון עזריאלי – קו 501, מתחנת רכבת השלום – קו 279, מתחנת רכבת סבידור מרכז – 149 ומתחנת מרכבת האוניברסיטה – 89.

למה כן? לא צריך לחפש חניה.

למה לא? בהצלחה במאבק על המקום שלכם עם עוד עשרות אלפים.

אוטובוס (צילום: shutterstock)
אוטובוס (צילום: shutterstock)


מונית

אם בחרתם באפשרות היקרה והמלכותית, עדיף לקבוע עם הנהג שיבוא לאסוף אתכם גם בחזור, זאת כדי להימנע ממחירים שייקרעו לכם את הכיס ומזמן המתנה ארוך. שימו לב: גם כאן לא תתחמקו מהפקקים. הכי כדאי לתפוס את המונית אחרי התרחקות הולמת, או כמו שציינו קודם לצאת מוקדם יותר כדי להסתער על אלה שמחכות בחוץ.

למה כן? לא מחפשים חניה, מגיעים הכי קרוב.

למה לא? מאוד-מאוד קשה בחזור לתפוס מונית. אה, והכסף.

היזהרו מהעושקים וקחו מונית. צילום: שאטרסטוק
היזהרו מהעושקים וקחו מונית. צילום: שאטרסטוק

אופניים

שנסו ירכיים וברכיים וצאו לדרך. הנוף הפסטורלי של הפארק לעת שקיעה קיצית יגרום לנסיעה לעבור בנעימים, וכנראה שתגיעו מהר יותר מאלה הבוחרים באופציות ההגעה האחרות. רוכבי אופניים חשמליים, מזכירים לך לרכוב על פי החוקים ולא להפריע להולכי הרגל. שימו לב שחל איסור להכניס קסדות, סוללות אופניים ומושבים.

למה כן? מהיר, זול ואפילו כיף. הרוכבים הם חוד החנית

למה לא? לצאת עם האופניים מהמהומה זה לא פשוט.

רק לא על המדרכה, באמא שלכם. אופניים חשמליים בתל אביב (צילום: בן קלמר)
רק לא על המדרכה, באמא שלכם. אופניים חשמליים בתל אביב (צילום: בן קלמר)

הסעות מאורגנות

הסעות מסודרות מכל חלקי הארץ מתארגנות לפני ההופעות הגדולות, תמורת תשלום סמלי. את רשימת ההסעות תוכלו למצוא בדרך כלל בעמוד האיוונט בפייסבוק ובאתרים בהם ניתן לקנות כרטיסים. מצד אחד ההסעה תקח אתכם לנקודה הכי קרובה לפארק, אבל ביציאה מהפארק אתם עלולים להיתקל בבלגן אטומי. ההמלצה שלנו היא להביא חטיפים ולבקש מהנהג להשמיע את השירים של האמן או הלהקה שמופיעים, ככה תבטיחו אווירת טיול שנתי מוצלחת.

למה כן? נוח, יעיל, עוצר קרוב, יש לכם הסעה ודאית הביתה גם למקומות מרוחקים בתל אביב.

למה לא?  הבלגן ביציאה, עם עוד 1,000 אוטובוסים של החברה המפעילה.

להישאר בבית

החברים שלכם יעלו סטוריז לאינסטגרם ותוכלו לקבל חוויה דומה בלי טיפת זיעה אחת ובלי כאבי רגליים. חוץ מזה, בטח כולם יתלוננו על הביצועים הגרועים ותוכלו לחייך ולציין בסיפוק שלא טרחתם להגיע.

למה כן? זול וממוזג.

למה לא? FOMO, הכוח הכי חזק בטבע (התל אביבי).

סטוריז אנד צ'יל (צילום: shutterstock)
סטוריז אנד צ'יל (צילום: shutterstock)

יש לכם סודות על איך להגיע לפארק? כתבו לנו בתגובות