מהו שירות הסטרימינג הטוב ביותר לצרכן הישראלי?

לקראת כניסת אפל מיוזיק לשוק הישראלי יצאנו לבדוק את המתחרות בשוק. מי מספקת מבחר ישראלי מרשים, ומי תעשה לישראלים חיים קשים?

שירותי סטרימינג
שירותי סטרימינג
22 באוגוסט 2016

ספוטיפיי

החברה השבדית – הגדולה, החזקה והמוכרת ביותר בתחום – היא גם זו ששינתה לחלוטין את האופן שבו אנחנו צורכים מוזיקה. ספוטיפיי הפכה במהלך השנים לשם נרדף לסטרימינג של מוזיקה, והיא עדיין מובילה בעולם במספר המשתמשים ובגודל המאגר.

ממשק: כל מה שממשק צריך להיות: קל, ידידותי, עובד כל הזמן וגם כל הזמן מתעדכן. יש אפליקציה מצוינת למחשב, לטלפונים וגם לפלייסטיישן 4 למי שבקטע.

שירותים: ספוטיפיי השקיעה הרבה מאמץ בפיתוח פלייליסטים מורכבים אישית, המבוססים על הטעם שלכם ושל החברים שלכם, ורמת הקליעה שלהם לטעם האישי של המשתמש היא גבוהה באופן מפחיד. ספוטיפיי גם מתכננים להרחיב את תוכן הווידיאו בשירות ואפילו מתאימים את קצב השיר לקצב הריצה של מי שמפעיל את האפליקציה בתנועה.

המבחר: פעם המבחר של ספוטיפיי היה ללא תחרות. אבל השנתיים האחרונות היו קשות לשירות, שאיבד שורה של אמנים בכירים שהשתמשו בכוח שלהם כדי לצאת נגד שירותי סטרימינג בכלל וספוטיפיי בפרט. מביניהם זכורה בעיקר טיילור סוויפט, שמחקה את הקטלוג שלה מספוטיפיי כמחאה על כך שהשירות לא משלם מספיק לאמנים צעירים (בסוף היא הפכה להיות הפרזנטורית של אפל מיוזיק). ועדיין, יש להם מבחר שקשה לא ללכת בתוכו לאיבוד.

המבחר הישראלי: מצאנו את אתניקס, טיפקס ואפילו את שלמה ארצי. גם את "סלסולים" של סטטיק ובן אל תבורי מצאנו פה, אבל את "כמו בריו" דווקא לא. מה שכן מצאנו זה דווקא את הקלטת של נושאי המגבעת.

איך מתחברים מישראל? זה לא פשוט. ספוטיפיי סגור לישראל, כך שההרשמה ורכישת המנוי כרוכה בכל מיני התחכמויות, דרך אתרים שמציעים לרכוש שובר מתנה לאתר. הבעיה היא שהם לוקחים עמלה, כך שכרטיס ששווה בספוטיפיי עשרה דולרים, בעצם שילמתם עליו 12. אפשרי, אבל לא קל למשתמש הפשוט.

השורה התחתונה: מנצחת ברוב הפרמטרים, אבל לא נגישה כל כך למשתמש הישראלי

טיידל

מה יהיה עם הסקנדינבים האלה? טיידל נוסדה בשבדיה ואף אחד לא שמע עליה עד שג'יי־זי קנה אותה והפך אותה לשירות סטרימינג בשיתוף פעולה עם כל החברים המוזיקאים שלו. מאז השירות מצליח רק כשהוא מארח שירים בלעדיים, אבל רק לזמן מוגבל. האלבום האחרון של קניה ווסט, למשל, התארח בשירות שבוע לפני שיצא בשאר העולם.

ממשק: חיקוי לא מוצלח של ספוטיפיי, במיוחד בממשק הייעודי לטלפון.

שירותים: טיידל מציעים מסלול פרימיום ב־20 דולר במקום עשרה דולרים לחשבון הרגיל בשביל מוזיקה באיכות גבוהה יותר. ההבדל, אגב, לא באמת מורגש.

המבחר: מבלבל. מצד אחד זהו השירות היחיד שיש בו כל הקטלוג של פרינס (פלוס ענקי). גם ריהאנה וביונסה פרסמו פה אלבומים בלעדיים (זמנית). מצד שני מדי פעם יש אמנים שהייתם מצפים שיהיו הלחם והחמאה של שירות כמו טיידל אבל פשוט לא קיימים במאגר.

המבחר הישראלי: מי שאוהב מוזיקה ישראלית – טיידל זה לא השירות בשבילו.

איך מתחברים מישראל? טיידל פתוחה לישראלים כמעט מהיום הראשון. כל מה שצריך זה לתת כרטיס אשראי והכל מסודר.

השורה התחתונה: לא בליגה

אפל מיוזיק

בשנה האחרונה החדירה אפל סוס טרויאני רציני במיוחד לאייטיונז – שירות הסטרימינג שלה. לפתע מיליונים של אנשים התחברו ביום אחד לעולם המופלא של מוזיקה בענן.

ממשק: לא גרוע כמו טיידל, אבל לא רחוק משם. איכשהו אפל, מלכת הממשקים, עשתה באפל מיוזיק כמעט את כל הטעויות האפשריות: החיבור עם אייטיונז מסורבל, ההצעות לגילוי מוזיקה חדשה יכולות להיות מביכות, והפלייליסטים לא נוחים (באפל כבר עובדים על ממשק חדש שאמור לצאת לאור בחודשים הקרובים).

שירותים: וידיאו, מוזיקה, אפילו תחנת רדיו בלעדית שמשדרת 24 שעות ביממה בניהולו של זיין לואו, שנחטף מהרדיו של BBC. כך שלהיטים חדשים לא חסר, אבל בכל זאת, לגלות מוזיקה חדשה באפל זה לא כיף כמו בספוטיפיי.

מבחר: אפל וביטס (של ד"ר דרה שאותה קנו) עושים כל מה שהם יכולים כדי להשיג בלעדיות על השמות הכי חזקים בעולם. האלבום האחרון של ד"ר דרה? יש. טיילור סוויפט? כל ההתנגדות שלה לסטרימינג התפוגגה כלא הייתה ברגע שהיא קיבלה משכורת של פרזנטורית. גם האלבום החדש של פרנק אושן, אם הוא אי פעם ייצא, יהיה בלעדי לאפל.

המבחר הישראלי: מעולה. והכי חשוב – אפשר לחפש אותו גם בעברית ולא רק בתעתיק מעצבן לאנגלית (כמו בספוטיפיי).

איך מתחברים מישראל? השירות נפתח לישראלים במחיר התחרותי בשוק – 30 ש"ח בלבד לחשבון אחד. אפשר גם לעשות חשבון משפחתי שאותו יכולים לחלוק עד שישה אנשים.

השורה התחתונה: מתחרה ראויה