תופסים מחסה: "אברי" של אדר לוטן (שחקי שחקי) חולמת על אסקפיזם
עם לוקיישן שמתחבא מרוטשילד ומנות יצירתיות שבאמת מנסות לצאת מהקופסה, המקום החדש הזה אולי מתחמק מהגדרות כמו כל המקומות החדשים, אבל באמת מנסה להיות שונה בנוף. "האג׳נדה שלנו היא שאנשים יבואו לכאן ובאמת יצליחו לרגע להתנתק ממה שקורה בחוץ"
אם תשאלו צרפתי מה זה אברי, הוא יסביר לכם בחוסר נימוס אופייני שבצרפתית משמעות המילה היא "מחסה" – שם שמתאים למקום החדש כמו כפפה ליד. אברי מספק מחסה מהמציאות הבלתי אפשרית בארצנו, ושואף לאפשר לעצור לרגע עם הריפרש האובססיבי לחדשות, ולהגיע לשתות ולאכול טוב. בנוסף, על אף המיקום המרכזי, הוא מיטיב להיות מחסה בין ההמולה העירונית והבניין הגבוהים מסביב, עם לוקיישן שממוקם כמעין מובלעה שקטה וחיננית בין שדרות רוטשילד לכלבו שלום.
>> רק 1,200 ש"ח לזוג כדי לאכול בבית של רותי ברודו ועוד חדשות אוכל
את המקום פתחו מיכאל כהן, גנאדי שקולניק ואדר לוטן, שגם אמון על בניית התפריט. על אף גילו הצעיר, לוטן בן ה-27 כבר הספיק לעבוד אצל איל שני ברומנו, עם תומר אגאי בסנטה קתרינה, להתמחות במסעדות ניאו ביסטרו בפריז ולהיות השף של "שחקי שחקי". על אברי הוא מספר שהם ביקשו שלא ליפול להגדרה צרה של מסעדה, ביסטרו או בר יין, אלא כשמה – להיות מחסה לכל הרעש מבחוץ. ״האג׳נדה שלנו היא שאנשים יבואו לכאן ובאמת יצליחו לרגע להתנתק ממה שקורה בחוץ, ולהיות במחסה מהחיים עצמם לכמה שעות, ולכן לא רצינו לכפות עליהם חוויה מסוימת. אפשר לבוא לשתות יין טוב ולנשנש קלות ואפשר גם לבוא ולאכול ארוחה שלמה".
בשונה ממקומות אחרים שנפתחו לאחרונה ולא רוצים להגדיר את עצמם (ונראים בסוף די דומה אחד לשני), אברי באמת מצליחה להביא דבר מה חדש, ולא עוד שכפול של מנות שראינו באינסוף וריאציות. לפעמים זה עובד יופי, ולפעמים דרוש כוונון נוסף – אך כך או כך, תמצאו בה אוכל יצירתי ומסקרן במחירים הוגנים. זה מתחיל כבר עם הלחם מחמצת עם מטבלים, הכוללים חמאה מוקצפת עם מלח שקשה להפסיק למרוח על הלחם (18 ש״ח), וגם אפונת שלג, סליקורניה, אמאזקה וקירתמון (44 ש״ח) – מנה שגם אם אתם לא מכירים את כל המרכיבים שלה, תתגלה לכם כנעימה, טעימה ואף רעננה.
עוד בתפריט תמצאו כופתאות ריקוטה עם גבינת עיזים, שיטאקי, שומשום ומרווה (74 ש״ח), שיפוד תמנון וליה עם אריסה ובצל מבושל ביוגורט (78 ש״ח), שיפוד דנוור קאט על בריוש עם רוטב סופרים (82 ש״ח), וגם טרטר בקר, שנדמה כי כעת אין כמעט מסעדה בעיר שהוא נעדר ממנה. כאן הוא מוגש עם אצות קומבו וקרם חלמון (77 ש״ח), ושוב נראה שהשימוש בחומרי הגלם נבון, מקורי ומבטא מחשבה מחוץ לקופסא.
עוד התלהבנו מוולוטה תירס עם אגוזי לוז, תירס וזעתר (42 ש״ח), אנחנו רואים תירס בלא מעט מקומות בעירנו, אבל מנת תירס ענוגה כזו לא ראינו כבר זמן רב. לשם ההגינות, היתה גם מנה שלא עבדה לנו כלל – אנדיב מקורמל בציר בצל שרוף עם קצ׳וטה, קרם תפוחי עץ ומיסו שעורה וטרגון (48 ש״ח), מנה שאמנם מעניינת, אך לא בדיוק יורדת חלק בגרון עם טרגון שמשתלט, מה שמשווה למנה טעם אניסי, בעוד האנדיב נותר עייף מהקרמול.
לקינוח אפשר להזמין קרמו שוקולד עם אנגלז עלה תאנה וקוקוס (38 ש״ח), קינוח נהדר שעל אף השוקולד אינו מכביד מדי, וכיף לסיים איתו את הארוחה. וכדי שהמחסה באמת יגן מהסערה שבחוץ, כמובן שרצוי לעגן את כל החגיגה במעט יין. תפריט היין של אברי מרשים וכולל לא פחות מ-70 לייבלים, במחירים שבין 160-490 ש"ל לבקבוק, ובין 38-58 ש״ח לכוס עם אופציות כמו שאפו מלון, ג׳רמי הושה מהלואר ב-38 ש״ח לכוס, ג׳וליארדו טינטו ספרדי ב-46 ש״ח ורוזה מקומי של יקב מיקה ב-48 ש״ח לכוס. שיהיה לחיים.
אחוזת בית 5, א'-ה' החל מ-18:30 בתקופת הרצה