למיטיבי לסת: טעמנו את הגלידות המעניינות והאמיצות של אהרוני

קוקו אה אה (צילום אסף קרלה)
קוקו אה אה (צילום אסף קרלה)

שיתוף הפעולה של אהרוני עם רשת הגלידריות דלי קרים מתחיל עוד על קרקע יציבה יחסית, עם קרמל מלוח שהמלח בו מגיע ממיסו - אבל מהר מאוד מרים הילוך אל עבר מחוזות יצירתיים יותר, כמו סורבה שזיפים עם ג'ינג'ר וסורבה קוקוס עם קארי

16 באפריל 2023

אחרי עשורים של קריירה ענפה שנוגעת בכל תחום קולינרי כמעט, אהרוני מנסה את כוחו בגלידה. מה מנסה? מצליח בענק. שת"פ בין השף הכי מפורסם בארץ ורשת הגלידריות דלי קרים מניב את הסדרה האסיאתית, מהדורה מוגבלת של גלידות בטעמי קרמל מיסו, סורבה שזיפים עם ג'ינג'ר וסורבה קוקוס עם קארי (!) ופלפל צ'ילי חריף. "הכוונה הייתה לעשות גלידות בהשראה אסייתית באופנים שונים. מפשוט יחסית למורכב ומאתגר", הוא מסביר. ומאתגר איט איז, אך בל נקדים את המאוחר. טעמנו את הגלידות לפי הסדר שאהרוני ממליץ עליו ופתחנו בקרמל מלוח, צימוד שכבר נטחן עד דק. אלא שבמהדורה האסיאתית את המלח מחליף מיסו, שנותן לכל העסק עומק מורכב ומעניין. לאחר שהמרקם השמנתי מתמוסס ועוטף את חלל הפה מתגלים טעמי אוממי וקרמל מאוזנים ומליחות עדינה שמוסיפה שפיץ. עד כאן בינגו, גלידה שהיינו שמחים למצוא בהישג יד באופן קבוע.

גלידת שף (צילום אסף קרלה)
גלידת שף (צילום אסף קרלה)

סורבה שזיפים וג'ינג'ר כבר מיועד לחובבי הז'אנר: ג'ינג'ר עוצמתי מלווה בחמיצות עדינה ופירותיות מודגשת. "שזיף הוא פרי סיני אייקוני. הסורבה נעשה משזיפים טריים וג'ינג'ר וזה שידוך מצוין", מסביר אהרוני ומגלה שבעיניו הגלידה המעניינת מכולם היא האחרונה – בסיס קרם קוקוס בתיבול קארי, ג'ינג'ר, למון גראס וצ'ילי. בקיצור, גלידה למיטיבי לסת שלא חייבים מתוק לפנים. הביס מתחיל בטעם קארי מובהק שמבלבל את האף, כי בדרך כלל אנו פוגשים אותו במנות מלוחות. לאחר מכן מתפשטת על הלשון קטיפתיות קוקוסית קרירה כהקדמה לצ'ילי שמתמקם בעומק הגרון. לא חריף שעושה דמעות בעיניים אבל הוא בהחלט נוכח כסיומת מפתיעה. הטעמים החדשים ימכרו לזמן מוגבל בבודדת (40 ש"ח לכ-500 גרם) וכשלישייה (105 ש"ח). ואם כך נראה הספתח לעונה החמה, קיץ 2023 צפוי להיות מעניין. גם אם לא לוקחים בחשבון את ההפיכה המשטרית.
הארבעה 4 ובסניפי הרשת ברחבי הארץ