טיים אאוט timeout

שירת העשבים: 11 המסעדות הטבעוניות הכי טובות בתל אביב

| מאת: מערכת Time Out

אם לפני שלוש שנים היינו צריכים לכתת רגלנו כדי למצוא מקום טבעוני אחד לנחמה, היום הם נמצאים, ובשפע. הנה 11 המסעדות הטבעוניות הכי טובות בתל אביב. טבעונים או לא, אל תוותרו

  • https://static2.timeout.co.il/media/2018/01/sizes/משק-ברזילי-ארוחה-הודית-צילום-דניאל-לילה-sml_H_wo_680_382.jpg
משק ברזילי, טבעוני ונהנים. צילום: דניאל לילה

טבעונות היא כבר מזמן לא רק אורח חיים, היא מטבח נוכח עם הרבה משמעות ששווה לשים אליו לב ולהנות ממנו. היום, זה קל. שלל מסעדות טבעוניות נפתחות ברחבי העיר והטובות שבהן גם שורדות. היצע מגוון של פיצות טבעוניות וגלידות טבעוניות הוא הוכחה נוספת לפריחת הקולינריה שאינה נסמכת על מוצרים מן החי. קבלו את הרשימה שלנו לעשר המסעדות הטבעוניות הכי טובות בתל אביב. ויש גם שתיים טבעוניות-צמחוניות שפשוט לא הצלחנו להתעלם מהן. המסעדות נבחרו אך ורק בידי אנשי מערכת טיים אאוט, ללא מעורבות שום גורם מסחרי.

אלגריה

אלגריה, שהתחילה את דרכה כמעדנייה טבעונית בצפון אבן גבירול, הפכה למסעדה עממית חמודה במיוחד ולאחרונה תוגברה בשף מוטי נגר, המומחה לייצור גבינות וקינוחים טבעוניים. בתפריט החדש מנות מורכבות כמו טופו קדיתא במרינדת תבלינים ואצות על בצל מקורמל ופטריות שיטאקה על בסיס תפודים חרוכים. מנה שכמובן מוגשת לצד גבינה טבעונית; גבינת קשיו מעושנת ופלפלים מותססים. תמצאו גם סלט קיסר של חסות ברוטב סודי עם רצועות טופו צרובות ועוד. מדובר במסעדה מושלמת לשומרים על גזרתם.

אלגריה

סלט בלו צ'יז של אלגריה. צילום: מאיה אלוני

סלט בלו צ'יז של אלגריה. צילום: מאיה אלוני

אנסטסיה

בית הקפה הטבעוני הראשון בעיר מציע שלל מנות מזמינות לטבעונים: עוגת קרם שוקולד עם מוס פיסטוק וקראסט פיסטוק ושקדים (36 שקלים), כריכים מלחם פרנה (39- 49 שקלים), ארוחות בוקר (52 שקלים) ושייקים שונים. במקום לא מוגשים משקאות ממותקים המכילים סוכר, צבעי מאכל ושאר מריעין, מה שכן מככב בתפריט הם מזונות – על כמו צ'יה וגוג'י.

אנסטסיה

שקשוקה טבעונית באנסטסיה. צילום: אנטולי מיכאלו

שקשוקה טבעונית באנסטסיה. צילום: אנטולי מיכאלו

באנה

באנה, המסעדה הברלינאית למראה, הממוקמת בדירה בבניין תל אביבי ישן, מתהדרת בחצר שתמיד נחמד לשבת בה. השפים חנוך שכטר ודן ארואץ, בוגרי מערכת ההסעדה של אייל שני, יצרו יחד מטבח מקורי וחושני בהתבסס על הצומח בלבד, וללא תחליפים. תמצאו פה מנות כמו פטריות צלויות על מחית ערמונים מתובלת באגוז מוסקט ומעליה אגוזי מלך, וכן לחמים נפלאים שנאפים במקום. טורפים בדרך לאימון או לסקס יהנו מפה מארוחה ססגונית, קלה לעיכול ובטעמים עזים.

באנה

פתוחים לצהריים. באנה. צילום: שירה אדלר

פתוחים לצהריים. באנה. צילום: שירה אדלר

 

דוסה בר

דוסה בר היא מיזם של המסעדנים מיקי סלע ומאיה אלוני, שגייסו את השפית המוארת חן ויינשטיין, המכינה שני סוגי דוסה עשויים מבלילה של קמח אורז ומש שחור, תוססים ואז נאפים על מחבת בסיוע מעט שמן קוקוס וצ'אטני ברמת חריפות משתנה, עם מגוון מליות, לצד רטבי צ'אטני. לאחרונה התרחב התפריט משמעותית עם מבחר קציצות טבעוניות ושאר מנות מתגמלות למדי. המיקום בבן יהודה מייצר תמהיל אנושי רב לאומי, בעזרת תיירים המרבים לבקר במקום, מה שהופך בעזרת פס הקול שעיקרו פופ מערבי, לקפיצה קטנה לחו"ל.

דוסה בר

הדוסה בר (צילום: אנטולי מיכאלו)

הדוסה בר. צילום: אנטולי מיכאלו

החתול הירוק

אנשי הפיצרייה הטבעונית פיתחו מתכון מיוחד לממרח קשיו, שזיכה אותם באהבת נצח של הסצנה הטבעונית. גבינת הקשיו של החתול הירוק מחליפה בגאווה את גבינות הסויה, שטבעונים שחשקה נפשם בפיצה, נאלצו עד עכשיו לאכול. הפיצה הדקה, שנאפית בתנור אבן  על פי הזמנה, טעימה גם ללא כל קשר לטבעונות, והפכה לחביבת הטבעונים והיפסטרי גן החשמל. התוספות כוללות: ארטישוק, פטריות, עגבניות שרי מיובשות, קלמטה, פלפל קלוי, בצל סגול, או תרד.

החתול הירוק

לא רק לטבעונים, פיצה בחתול הירוק. צילום: רועי שפרניק

לא רק לטבעונים, פיצה בחתול הירוק. צילום: רועי שפרניק

 

הרצוג

רועי הרצוג, שף טבעוני שצבר ניסיון במטבחים של אייל שני, פתח בשנה שעברה מסעדה המציעה מנות לאכילה במקום או לקחת הביתה. מדי יום רוקח הרצוג "הר" טבעוני אחר על בסיס קטניות, דגנים, ירקות ועשבי תיבול עונתיים. מומלץ: זודלס־נודלס מזוקיני עם רוטב פסטו־איולי, מלפפונים, חסה ונענע, המוגשים עם טחינה שנטחנה מקצח, אצת ספירולינה וקרקרים אורגניים (47 שקלים). גם בריא וגם טעים.

הרצוג

הבטטה של הרצוג. צילום: ירון ברנר

הבטטה של הרצוג. צילום: ירון ברנר

טנאת

מסעדה משפחתית מקסימה, שמביאה ממיטב המטבח האתיופי הישר לנווה שאנן בדרום העיר. ואם זה לא מספיק, לעתים מתלוות לעניין הופעות ג'אז חיות. מומלץ: אינג'רה, פיתה ספוגית מקמח הטף הבריאותי, ועליה תבשילי עדשים, ירקות שירו, עלי סלק, וסלט טרי (35 שקלים), פול אתיופי (25 שקלים), קיטה פתפת, קוביות לחם אתיופי עם חמאה טבעונית ורוטב עגבניות (25 שקלים). יש גם קינוח פודינג אתיופי על בסיס קמח טף, קוקוס ואגוזים, בתיבול ג'ינג'ר, קינמון וסירופ מייפל. מי שלא מכיר, מוזמן לסור מיד.

טנאת

לדיל של גרופון בטנאת

מונאר

מונאר היא דאבה קטנה ומטריפה שהולכת עם הטריפ ההודי עד הסוף בניצוחם של השף המוכשר ענר הרקוב והמסעדן הנמרץ תמיר מיכאלי. יקדמו את פניכם מוסיקה הודית צעקנית, מלצרים חטובים עטויים בשמלות הודיות, ומנות דרום הודיות נפלאות של דוסה, כופתאות אידלי, ושאר ירקות הבאים לידי ביטוי בספיישלים המתבססים על חומרי גלם שזה עתה לוקטו בקדחתנות בכל רחבי הארץ.  למעט היוגורט, המוגש לצד מספר מנות, המקום טבעוני למהדרין, ובאופן אגבי, שכן בשר פשוט לא רלבנטי למטבח השמח והמגובש הזה. ביקור במקום הוא קפיצה למציאות הודית אלטרנטיבית, חוויה טרנסצנטדלית מובטחת.

מונאר

מונאר. צילום: יח"צ

שמח, טבעוני וטעים במונאר. צילום: יח"צ

משק ברזילי המעדנייה

מסעדת farm to table צמחונית טבעונית המתנהלת מול לקוחותיה בשקיפות מלאה: פירוט מלא על רכיבי המנות, שימוש בחומרי גלם אורגניים וחשיבה על הערך התזונתי של כל מנה. המעדנייה של משק ברזילי, שנפתחה בצמוד למסעדה, היא אנטי תזה למעדניה קונבנציונלית, אין בה מוצרים מיובאים – רק מקומיים, אין בה נקניקים ובשרים – רק אוכל טבעוני, ואין בה אוכל משומר – כי אם אוכל טרי ומבושל שמתוקן במקום על בסיס יומי. המקום מתפקד גם כבית קפה המציע דילים נפלאים לעסקיות עם טופו קארי, לזניה טבעונית, קציצות כוסמת וגבינות טבעוניות שמיוצרות במקום. הערך המוסף הוא שיוצאים מכאן הביתה עם כלים מלאים באוכל שתיקחו אתכם מחר לעבודה.

משק ברזילי המעדנייה

סטייק דלעת, משק ברזילי. צילום: בן יוסטר

סטייק דלעת, משק ברזילי. צילום: בן יוסטר

 

24  רופי

דאבה הודית טבעונית-צמחונית ותיקה. בין טאלי פשוט לטאלי ספיישל אפשר להתרווח על המזרנים והכריות, ללגום צ'אי, לאכול בידיים וליהנות מתבשילי ירקות הודיים. מגש טאלי קלאסי כולל דאל עדשים, תבשיל ירקות, אורז, לחם צ'אפטי ויוגורט לצינון את החריפות. האנרגיות הבודהיסטיות נמשכות גם בשעת התשלום (המלצריות לא עוקבות אחרי ההזמנות אלא סומכות על הסועדים שישלמו לפי מה שהזמינו), ובסוף היום, האוכל שנשאר, מועבר לנזקקים. גוד קארמה.

24 רופי

24 רופי. צילום: יח"צ

24 רופי. צילום: יח"צ

לדיל של גרופון ב-24 רופי

 

קאימק

הענווה שמוקרנת מחזותו החיצונית של הקאימק אוצרת מאחוריה את אחד המטבחים הביתיים הטעימים שיש לעיר להציע. הקאימק המגיש תבשילים טבעוניים עזי טעם, המתחלפים מדי יום וניזונים מההיצע האדיר של הקטניות, התבלינים, והפירות המיובשים שמציע שוק לוינסקי, שבעיבורו ממוקם הקאימק. קפיצה לקניות, ועל הדרך ארוחת צהריים מזינה.

קאימק

קפה קאימק. צילום: דניה ויינר

קפה קאימק. צילום: דניה ויינר

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601