טיים אאוט timeout

שירת העשבים: 10 המסעדות הטבעוניות הכי טובות בתל אביב

| מאת: תמרה טראובמן סנטוס

אם לפני שלוש שנים היינו צריכים לכתת רגלנו כדי למצוא מקום טבעוני אחד לנחמה, היום הם נמצאים, ובשפע. הנה עשר המסעדות הטבעוניות הכי טובות בתל אביב. טבעונים או לא, אל תוותרו

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/01/sizes/בורקס-טבעוני-של-מסעדת-זכאים-צילום-חני-זכאים_H_wo_680_382.jpg
בורקס טבעוני של מסעדת זכאים. צילום: חני זכאים

טבעונות היא כבר מזמן לא רק אורח חיים, היא מטבח נוכח עם הרבה משמעות ששווה לשים אליו לב ולהנות ממנו. היום, זה קל. שלל מסעדות טבעוניות נפתחות ברחבי העיר והטובות שבהן גם שורדות. היצע מגוון של פיצות טבעוניות וגלידות טבעוניות הוא הוכחה נוספת לפריחת הקולינריה שאינה נסמכת על מוצרים מן החי. קבלו את הרשימה שלנו לעשר המסעדות הטבעוניות הכי טובות בתל אביב. ויש גם שתיים טבעוניות-צמחוניות שפשוט לא הצלחנו להתעלם מהן. המסעדות נבחרו אך ורק בידי אנשי מערכת טיים אאוט, ללא מעורבות שום גורם מסחרי.

זכאים

ביסטרו טבעוני עם אג'נדה ירוקה: חומרי הגלם מגיעים ממגדלים עצמאיים והמנות – בלי זכר לשרידים מהחי. בתוך האוטופיה הזו אפשר למצוא מנות מזרח תיכוניות עם נגיעות מאירן וממצרים, התבססות על פירות וירקות עונתיים. אז מה בתפריט? מנת פתיחה של פרוסות ריקוטה עבודת יד מעוטרת בזיתי קלמטה, זרעי עגבנייה וחריף (32 שקלים) וגונדי כרובית (59 שקלים). את היתר ניתן לכם לגלות בעצמכם, אתם זכאים לכך.

זכאים

גבינות טבעוניות במסעדת זכאים. צילום: אנטולי מיכאלו

גבינות טבעוניות במסעדת זכאים. צילום: אנטולי מיכאלו

לדיל של גרופון בזכאים

טנאת

מסעדה משפחתית מקסימה, שמביאה ממיטב המטבח האתיופי הישר לנווה שאנן בדרום העיר. ואם זה לא מספיק, לעתים מתלוות לעניין הופעות ג'אז חיות. מומלץ: אינג'רה, פיתה ספוגית מקמח הטף הבריאותי, ועליה תבשילי עדשים, ירקות שירו, עלי סלק, וסלט טרי (35 שקלים), פול אתיופי (25 שקלים), קיטה פתפת, קוביות לחם אתיופי עם חמאה טבעונית ורוטב עגבניות (25 שקלים). יש גם קינוח פודינג אתיופי על בסיס קמח טף, קוקוס ואגוזים, בתיבול ג'ינג'ר, קינמון וסירופ מייפל. מי שלא מכיר, מוזמן לסור מיד.

טנאת

לדיל של גרופון בטנאת

ננוצ'קה

מוסד תל אביבי ותיק שהביא לכאן את בשורת הקולינריה הגרוזינית המקדשת בשר, ולפני כשלוש שנים, בצעד נחשולי, הפך בן לילה לטבעוני. התפריט נשאר נאמן למטבח הגיאורגי אך קבבוני הבשר והכבש פינו מקומם למנות כמו חינקלי טבעוני (68 שקלים) ופחאלי, צלחת גדולה של אנטיפסטי גרוזיני (58 שקלים). המקום מתאפיין בשיק אקלקטי ושפע יצירות אמנות התלויות מכל עבר, וקטף את המקום הראשון בקטגוריית המסעדה הטבעונית הטובה ביותר בטקס פרסי האוכל של טיים אאוט לשנת 2016.

ננוצ'קה

קאטלטי של ננוצ'קה. צילום: מסעדת ננוצ'קה

קאטלטי של ננוצ'קה. צילום: מסעדת ננוצ'קה

לדיל של גרופון בננוצ'קה

24  רופי

דאבה הודית טבעונית-צמחונית ותיקה. בין טאלי פשוט לטאלי ספיישל אפשר להתרווח על המזרנים והכריות, ללגום צ'אי, לאכול בידיים וליהנות מתבשילי ירקות הודיים. מגש טאלי קלאסי כולל דאל עדשים, תבשיל ירקות, אורז, לחם צ'אפטי ויוגורט לצינון את החריפות. האנרגיות הבודהיסטיות נמשכות גם בשעת התשלום (המלצריות לא עוקבות אחרי ההזמנות אלא סומכות על הסועדים שישלמו לפי מה שהזמינו), ובסוף היום, האוכל שנשאר, מועבר לנזקקים. גוד קארמה.

24 רופי

24 רופי. צילום: יח"צ

24 רופי. צילום: יח"צ

לדיל של גרופון ב-24 רופי

416

הרסטו-בר הטבעוני הראשון במזרח התיכון מציע תפריט קוקטיילים ואוכל עם השפעות מקסיקניות, אמריקאיות, איטלקיות, צרפתיות וים תיכוניות. הוייב -של מסיבה, צורת ההגשה פשוטה, נטולת יומרות, עם הקפדה על איכות וטריות של מרכיבים שמוכנים במקום מאפס. בתפריט מנות בר כמו צ'יפס פולנטה (36 שקלים), קלמרי מטבעות פטריית מלך היער (48 שקלים) ומנות מקוריות כמו "סטייק אנטריקוט" על בסיס חלבון חיטה, המיוצר בעבודת יד לפי מתכון סודי שפיתח השף, שמגיע עם צ'ימיצ'ורי תפוחי אדמה ופטריות קלויים (68 שקלים). טבעונים או לא, לגמרי מקום ששווה ביקור.

416, הארבעה 16 תל אביב, בתקופת ההרצה: כל יום 18:00־24:00, 7755060־03

סטייק טבעוני, מי היה מאמין. צילום: אנטולי מיכאלו

סטייק טבעוני, מי היה מאמין. צילום: אנטולי מיכאלו

 

משק ברזילי

מסעדת farm to table צמחונית טבעונית המתנהלת מול לקוחותיה בשקיפות מלאה: פירוט מלא על רכיבי המנות, שימוש בחומרי גלם אורגניים וחשיבה על הערך התזונתי של כל מנה. בתפריט ארוחות בוקר עשירות, גבינות טבעוניות תוצרת בית, ומנות עיקריות מתחלפות כמו ניוקי עם עגבניות שרי, פטריות, קלמטה ויוגורט טבעוני (56 שקלים) או הווג'י בורגר הנודע של משק ברזילי (לחמניית סלק מאודה עם המבורגר העשוי פטריות, עדשים מונבטות, טופו, אגוזים ומיונז טבעוני לצד תפוחי אדמה אפויים (62 שקלים). בעבר שכנה המסעדה במושב ירקונה, סמוך להוד השרון, וב-2013 העבירה את מושבה ללב נווה צדק. התל אביבים בהחלט מודים על כך.

משק ברזילי

המבורגר טבעוני במשק ברזילי. צילום: בן יוסטר

ווג'י עם אופי, המבורגר טבעוני במשק ברזילי. צילום: בן יוסטר

 

אנסטסיה

בית הקפה הטבעוני הראשון בעיר מציע שלל מנות מזמינות לטבעונים: עוגת קרם שוקולד עם מוס פיסטוק וקראסט פיסטוק ושקדים (36 שקלים), כריכים מלחם פרנה (39- 49 שקלים), ארוחות בוקר (52 שקלים) ושייקים שונים. במקום לא מוגשים משקאות ממותקים המכילים סוכר, צבעי מאכל ושאר מריעין, מה שכן מככב בתפריט הם מזונות – על כמו צ'יה וגוג'י.

אנסטסיה

שקשוקה טבעונית באנסטסיה. צילום: אנטולי מיכאלו

שקשוקה טבעונית באנסטסיה. צילום: אנטולי מיכאלו

 

הרצוג

רועי הרצוג, שף טבעוני שצבר ניסיון במטבחים של אייל שני, פתח בשנה שעברה מסעדה המציעה מנות לאכילה במקום או לקחת הביתה. מדי יום רוקח הרצוג "הר" טבעוני אחר על בסיס קטניות, דגנים, ירקות ועשבי תיבול עונתיים. מומלץ: זודלס־נודלס מזוקיני עם רוטב פסטו־איולי, מלפפונים, חסה ונענע, המוגשים עם טחינה שנטחנה מקצח, אצת ספירולינה וקרקרים אורגניים (47 שקלים). גם בריא וגם טעים.

הרצוג

קאימק

הענווה שמוקרנת מחזותו החיצונית של הקאימק אוצרת מאחוריה את אחד המטבחים הביתיים הטעימים שיש לעיר להציע. הקאימק המגיש תבשילים טבעוניים עזי טעם, המתחלפים מדי יום וניזונים מההיצע האדיר של הקטניות, התבלינים, והפירות המיובשים שמציע שוק לוינסקי, שבעיבורו ממוקם הקאימק. קפיצה לקניות, ועל הדרך ארוחת צהריים מזינה.

קאימק

קפה קאימק. צילום: דניה ויינר

קפה קאימק. צילום: דניה ויינר

 

החתול הירוק

אנשי הפיצרייה הטבעונית פיתחו מתכון מיוחד לממרח קשיו, שזיכה אותם באהבת נצח של הסצנה הטבעונית. גבינת הקשיו של החתול הירוק מחליפה בגאווה את גבינות הסויה, שטבעונים שחשקה נפשם בפיצה, נאלצו עד עכשיו לאכול. הפיצה הדקה, שנאפית בתנור אבן  על פי הזמנה, טעימה גם ללא כל קשר לטבעונות, והפכה לחביבת הטבעונים והיפסטרי גן החשמל. התוספות כוללות: ארטישוק, פטריות, עגבניות שרי מיובשות, קלמטה, פלפל קלוי, בצל סגול, או תרד.

החתול הירוק

לא רק לטבעונים, פיצה בחתול הירוק. צילום: רועי שפרניק

לא רק לטבעונים, פיצה בחתול הירוק. צילום: רועי שפרניק

 

ריינבו

מזללת המבורגר טבעונית, מעין גרסה טבעונית למזנון של אייל שני. המקום נפתח ביוני 2016 בלב אבן גבירול על ידי אנשי "החתול הירוק", שהחליטו להתפשט מעסקי הפיצות לעבר מזללות רחוב טבעוניות. בתפריט: בורגר עם תוספות מעניינות של בצל מקורמל, ארטישוק, אננס צלוי ואבוקדו (35 שקלים), וקבב בראפ טורטייה או בצלחת על אורז או סלט (28 שקלים). לא רק ליום גשום עם שמש שקרנית.

ריינבו, אבן גבירול 88 תל אביב, 5223040־03

המבורגר בריינבו.  צילום: מאור אלקיים

המבורגר בריינבו. צילום: מאור אלקיים

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 7f7f836870b7e6