טיים אאוט timeout

מול המסך: מתכון לערב בנים מנצח

| מאת: מערכת Time Out

משהו שווה בטלוויזיה, כמה חברים טובים ושולחן מלא נשנושים - ככה תפיקו ערב בנים מנצח

  • https://static2.timeout.co.il/media/2015/05/sizes/time-out15525-H_wo_680_382.jpg
  • https://static2.timeout.co.il/media/2015/05/sizes/time-out15452-H_wo_680_382.jpg
ערב בנים מנצח

מה עושים?

הא"ב של ערב בנים מול הטלוויזיה מתחיל בלוודא שיש לכם טלוויזיה או מסך שמתאימים לצפייה של יותר משני אנשים ושבאמת יש במה לצפות – בין שמדובר במשחק של הקבוצה אהובה עליכם, משחק בין שתי יריבות מרות ושנואות או סרט שכולכם רציתם לצפות בו.
רשימת המוזמנים שלכם צריכה לכלול בראש ובראשונה את החבר'ה שישתפו פעולה עם הצפייה במשחק, אפילו אם הם לא מבדילים בין קרן לפנדל. אם יש לכם חברים קרובים שאי אפשר לא להזמין אותם, אבל ברור לכם שעיקר תרומתם תהיה ציטוטים של ישעיהו לייבוביץ' (הצופים היוצאים מכליהם מתוך התרגשות והתפעלות על 22 חוליגנים הבועטים בכדור) – חשוב שתדאגו להזמין לפחות שניים כאלו (ולא אחד), כדי שיוכלו ללהג ביניהם בלי להפריע לשאר הצופים.

את הערב הזה כדאי להתחיל בחימום חברתי כשעה לפחות לפני תחילת השידור, כדי שיהיה לכם זמן לשוחח קצת לפני שאתם שוקעים בצפייה. חשוב לא להזמין יותר אנשים ממספר מקומות הישיבה, אפילו אם מדובר בחברים ממש ממש טובים. אחרי הכל, ברגע שאיזה חוליגן ינסה להבקיע שער, התנועות החדות שתבצעו עם כוס המשקה ביד עלולות לעלות לכם בעבודת ניקיון מיותרת, שלא לומר בבגדים רטובים.

איך מעצבים?

כשמעצבים שולחן לערב בנים, כדאי לבחור אלמנטים "מחוספסים" כמו קרשי עץ, כלי הגשה ענקיים (אובר סייז) וכוסות בירה כיפיות מזכוכית עבה. ותרו על כלי אירוח עדינים או שבירים ולכו על כלים יציבים, גדולים ועמידים. במקרה זה כדאי לוותר על גינונים של פרחים ומומלץ לאבזר את השולחן בכמה מפיות בד משובצות – הן בשביל האווירה והן בשביל הפרקטיות. הגישו אוכל כיפי, משביע ומתובל שאפשר לאכול בידיים והגישו אותו עם בירה צוננת.

טיפ: במקום לעצב שולחן אוכל רשמי כדאי לערוך את הארוחה על השולחן בסלון, שם אפשר להתרווח ולנצל את ההזדמנות גם לקצת כדורגל…

קרדיטים: כלי הגשה וכוסות – Stella mami, מושב חרות // קרשי עץ: Meda Romanian Home Goods, הפרחים 17 רשפון. medashop.co.il, סכו"ם: לקט קסטיאל, רח' אלפסי 36 תל אביב.

ערב בנים מנצח

ערב בנים מנצח

מה שותים?

השילוב בין בירה לכדורגל עתיק כמעט כמו המשחק עצמו, ויש לצימוד הזה לפחות סיבה הגיונית אחת: אין כמו בירה צוננת להרגיע את הגרון הניחר אחרי שאגת "גוווווווול". אפשר ללכת על בירות קלאסיות מקומיות, אבל אם אתם רוצים לפנק את החברים שלכם במשהו קצת שונה, שווה לנסות להכניס כמה בירות בוטיק. בעינינו הדבר היחיד שאולי חסר בשולחן השתייה הוא איזה בקבוק וויסקי או ברבן. יש משקאות אחרים שיכולים ללוות את הבירה, אבל אף אחד מהם לא נהדר כמו וויסקי וברבן.

מה שומעים?

"Bruce Springsteen – "The River

עבודה עברית – "מחוות ל־50 שנות יצירה מקוריות"

משינה – "משינה"

שלמה ארצי – "גבר הולך לאיבוד"

"Moloko – "Things To Make & Do

עשו ואל תעשו

אל תשכחו לקרר את הבירות ולהכין קרח לשתייה הקלה – אף אחד לא אוהב בירה חמה.

כדאי לוודא כמה אנשים באמת מתכננים להגיע, שלא תעבדו קשה מדי או תכינו מעט מדי כיבודים ובקבוקים.

שימו במצב הכן מגבת או מגבות נייר למקרה ושאגות האורחים יגרמו לנזקים בביגוד או בריהוט.

מתכונים:

פיצות לוהטות עם מוצרלה, פקורינו, סרדינים וצ'ילי

פיצה עם מוצרלה, פקורינו, סרדינים וצ'ילי

פיצה עם מוצרלה, פקורינו, סרדינים וצ'ילי

החומרים לכ־6 פיצות:

  • 6 טורטיות
  • 1/2 1 כוסות גדושות רוטב עגבניות פשוט וחלק
  • 1/2 כוס מוצרלה מגוררת של גד
  • 1/2 כוס גבינת פקורינו מגוררת של גד
  • 2 ענפי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן והירוק)
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק
  • צ'ילי צבעוני טרי פרוס
  • 3 יח' סרדינים כבושים איכותיים מפוררים
  • מעט שמן זית

 

אופן ההכנה:

מסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה את הטורטיות, מורחים רוטב עגבניות ומשאירים שוליים ברוחב של כ־1/2 ס"מ. מפזרים מוצרלה, פקורינו, בצלים, צ'ילי ונתחי סרדינים. מכניסים בזהירות לתנור שחומם מראש ל־250 מעלות ואופים במשך כ־10 דקות עד שמשחים. מוציאים מהתנור, מפזרים מעט בצל ירוק קצוץ ובוזקים מעט שמן זית.


עוגיות גבינה מלוחות

עוגיות גבינה מלוחות

עוגיות גבינה מלוחות

החומרים לכ־70 עוגיות:

  • 250 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גר' גבינת קשקבל גד מגוררת
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות גדושות סחוג

 

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • 1/2 כוס שומשום
  • 2 כפות אורגנו יבש

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד. מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים. מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי. פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על תבנית אפייה. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ־10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601