טיים אאוט timeout

ביכורי מכולות: הצרכניה

| מאת: Time Out Boutique, גל פרייליך

הצרכניה היא אחת מ-14 המכולות שעושות את תל אביב. שאלנו את הבעלים שלה אביב חוגג, מה גורם לו לקום כל יום לעבודה וביקשנו ממנו מתכון שכדאי שנאמץ לשבועות

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/05/sizes/הצרכניה-לחמניות-אפיות-עם-גבינה_H_wo_680_382.jpg
המתכון של הצרכניה: לחמניות אפיות עם גבינה. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

תוכן ממומן | גד

אביב חוגג, 37, מתגורר בתל אביב

אביב חוגג. צילום: מיכאל נחמיאס

אביב חוגג. צילום: מיכאל נחמיאס

"הרשת הוקמה ב־2006 ומונה היום ארבעה סניפים. הסניף הראשון הוקם בפרישמן, במקום מכולת ישנה שככל הנראה לא ענתה על הצרכים של אנשי השכונה. העסק מאוד שכונתי, לא כקלישאה או ססמה – רוב הלקוחות הם מהשכונה ואני מאוד מחובר אליהם, אני מקפיד שיהיו מרוצים ושירגישו חלק מזה, אם במוצרים שהם רוצים לראות ואם בלשתף אותי במה שעובר עליהם. השכונתיות היא הדבר הכי חשוב אצלנו ואני דואג שהפידבק יהיה חיובי".

מה הדבר שאתה הכי אוהב בעבודה שלך?

"לקוחות חוזרים ולקוחות מרוצים. כל אחד מהמנהלים של ארבעת הסניפים שלנו נבחר בקפידה: אני מנהל את סניף דיזנגוף, אחי את הסניף בטשרניחובסקי, את הסניף בפרישמן מנהל מישהו שגר בבניין ממול ובשלמה המלך בחור מאוד מחובר לשכונה ואהוב. אני מוודא שהערכים שאני רוצה ליישם בעסק באים לידי ביטוי בכל הסניפים – האנשים, זה הכי חשוב".

המתכון של הצרכניה: לחמניות ממולאות בגבינה

החומרים ל־30 לחמניות:

לבצק:

500 גרם קמח לחם
25 גרם שמרית (שמרים טריים)
75 מ"ל שמן קנולה
75 גרם סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה
220 מ"ל מים

למילוי:

50 גרם עגבניות לחות קצוצות
50 גרם זיתים קצוצים
250 גרם גבינת פטה כבשים מפוררת
100 גרם גבינת קאשקבלו מגורדת

לזיגוג:

1 ביצה טרופה
2 כפות שומשום

אופן ההכנה:

הבצק: במיקסר עם וו לישה מניחים את חומרי הבצק (קמח, שמרים, שמן, מלח, סוכר, ביצה ומים) ולשים כ־10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפח הבצק.

המלית: בקערה מערבבים עגבניות לחות, זיתים, גבינת פטה וקאשקבלו.

הלחמניות: מחלצים את הבצק מן הקערה ומחלקים אותו לכדורים במשקל 60 גרם האחד. משטחים קלות, מניחים במרכז כל כדור כף גדושה מהמלית וסוגרים סביב (כמו קובה).
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשה"תפר" פונה כלפי מטה. באותה שיטה מכינים את יתר הלחמניות. מתפיחים כ־15 דקות, מחממים תנור ל־190 מעלות, מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים במשך 25 דקות, או עד שהן מזהיבות ואפויות.

הצרכניה: דיזינגוף 279 | פרישמן 57 | שלמה המלך 54 | צרניכובסקי 47

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: f2fadbfc0df0