טיים אאוט timeout

ביכורי מכולות: חיימוב

| מאת: Time Out Boutique, גל פרייליך

חיימוב היא אחת מ-14 המכולות שעושות את תל אביב. שאלנו את הבעלים דניאל חיימוב מה גורם לו לקום כל יום לעבודה וביקשנו ממנו מתכון שכדאי שנאמץ לשבועות

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/05/sizes/חיימוב-פוקצת-גבינות_H_wo_680_382.jpg
המתכון של חיימוב: פוקצ'ת גבינות. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

תוכן ממומן | גד

דניאל חיימוב, 41, מתגורר בחשמונאים

דניאל חיימוב. צילום: מיכאל נחמיאס

דניאל חיימוב. צילום: מיכאל נחמיאס

"המכולת הוקמה ב־1999 על ידי אבא שלי וכיום מנוהלת על ידינו. אבא שלי היה סנדלר בחנות הסמוכה אליה, וכשהמקום הוצע למכירה הוא החליט לקנות אותה, בעיקר כדי להבטיח לי עתיד עסקי ולפתוח בפניי אפשרויות. מיד עם שחרורי מהצבא התחלתי לעבוד בה והיום היא העסק המשפחתי שעליו עמלנו שנים".

מה הדבר שאתה הכי אוהב בעבודה שלך?

"המיקס של הלקוחות. בבוקר אנשי המשרדים, בערב האנשים שחוזרים הביתה מהעבודה ובלילה המבלים. אף פעם לא משעמם כאן, תמיד מגיעים אנשים חדשים עם סיפורים חדשים. העסק קיים קרוב ל־20 שנה, ונעים להרגיש שלקוחות רואים אותו כחלק מהחיים שלהם – אם מדובר בילדים של השכנים שעושים לעצמם חשבון בקופה ואם בהזמנה שקיבלתי מלקוחה להיות עד בכתובה שלה".

אם לא היית בעל מכולת, במה היית עוסק?

"בהכשרתי אני חשמלאי מוסמך, אבל הייתי רוצה לתרום לנזקקים אם הייתה לי האופציה".

המתכון של חיימוב: פוקצ'ת גבינות

החומרים ל־6־8 פוקצ'ות:

1 ק"ג קמח לחם
50 גרם שמרית
600 מ"ל (21/2 כוסות) מים פושרים
50 מ"ל שמן זית
40 גר' (21/2 כפות) סוכר
20 גר' (1 כפות) מלח

לטופינג:

מלח גס
רוזמרין טרי
שמן זית
350 גרם גבינה צפתית מפוררת
100 גרם פרמזן-גרנה פדנו מגוררת גס

אופן ההכנה:

הבצק: במיקסר עם וו לישהמערבבים קמח ושמרים כדקה. מוסיפים מים, שמן זית, סוכר ומלח ולשים עשר דקות (לא מוותרים על זמן הלישה!) לקבלת בצק רך, גמיש למגע ונוח לעבודה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה כ־30 דקות עד הכפלת הנפח.

מחממים תנור ל־190 מעלות.

מחלקים את הבצק ל־6־8 חלקים. מגלגלים לגלילות ומשטחים בעזרת ידיים משומנות למעין מלבנים אובאליים. מניחים לתפוח 15 דקות.

מחוררים את פני הבצק בעזרת האצבעות ליצירת שקעים קטנים, מזלפים מעל כל בצק שמן זית בנדיבות, ומפזרים גבינות, מלח גס ורוזמרין.

אופים כ־15־20 דקות (תלוי בגודל ובעובי של הבצק) או עד שהפוקצ'ות מזהיבות יפה. מגישים חם.

חיימוב | יהודה הלוי 56 | ימים א-ה- 6:00-22:00, שישי 7:00- 16:00

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: f2fadbfc0df0