טיים אאוט timeout

15 מאפים מושלמים ליד הקפה של הבוקר

| מאת: גלי וולצקי

שמרים שוקולד עסיסית, דייניש ריקוטה מתקתק, קרואסון חמאה אלוהי, מאפין אוכמניות אוורירי או קווינאמן מושחת - 14 מאפים מושלמים ליד הקפה של הבוקר

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/03/sizes/bakery-idit-ben-uliel_H_wo_680_382.jpg
פותחים את היום, המאפין של הבייקרי. צילום: עידית בן עוליאל

שמרים שוקולד עסיסית, דייניש ריקוטה מתקתק, קרואסון חמאה אלוהי, מאפין אוכמניות אוורירי או קווינאמן מושחת – בחרנו את 14 המאפים הטובים ביותר שיגישו לכם בתל אביב ליד הקפה של הבוקר. נו, כבר בוקר?

שמרים שוקולד | לחמים

הבבקה הישראלית שכבשה את ניו יורק הוכתרה כעוגת השוקולד הטובה בעיר על ידי כל מגזין ודירוג אוכל נחשב. כאן אנחנו פשוט קוראים לה שמרים שוקולד ואוכלים אותה בנימוס בבית הקפה של לחמים ברחוב החשמונאים, או קונים הביתה ואז אוכלים עם הידיים ישר מהאריזה (16 ש"ח לפרוסה, 39 ש"ח לעוגה שלמה).

לחמים, החשמונאים 103 תל אביב.

שמרים שוקולד של לחמי. צילום: דניאל לילה

שמרים שוקולד של לחמי. צילום: דניאל לילה

עוגת בננה ושוקולד צ'יפס | זומר

לכאורה עוגת בננה פושטית שכל אחד יכול לעשות בבית, למעשה פלא רך ואוורירי, משובץ בפצפוצי שוקולד בלגי איכותי (60 אחוז מוצקי קקאו) שהופכים כל ביס לחגיגה קטנה של בננה ושוקולד. אחת העוגות האהובות על ילדי מרכז העיר. אפשר לקנות אותה בתבנית אינגליש ולקחת הביתה או לאכול במקום מיני מאפין אישי (36 ש"ח לתבנית אינגליש, 8 ש"ח למאפין).

זומר, פרישמן 39 תל אביב.

זומר. צילום: יולי גורודינסקי

זומר. צילום: יולי גורודינסקי

פיננסייר פיסטוק ודובדבני אמרנה | מרגוזה

עוגת פיננסייר על בסיס חמאה ומחית פיסטוק איטלקית משובחת, עם דובדבנים, אוכמניות ופטל. שפע החמאה מעניקה טעם עשיר ומרקם עדין ומפנק, ופירות היער מוסיפים טאץ' מתוק־חמוץ. יש אותה בתבנית אינגליש לקנות הביתה, או בגרסת המיני בעוגיות פיננסייר קטנטנות שאפשר לבלוע זו אחר זו בלי להרגיש (46 ש"ח לתבנית אינגליש, 3 ש"ח לעוגייה).

מרגוזה, יהודה מרגוזה 24 יפו.

מרגוזה. צילום: אנטולי מיכאלו

פיננסייר טוב לנשמה. בדוק. מרגוזה. צילום: אנטולי מיכאלו

קרואסון פיסטוק | לחמנינה

כמו קרואסון שקדים צרפתי רק בגרסה הירוקה לחובבי פיסטוק. קרואסון זהוב ופריך שמחביא בתוכו כמות נדיבה של מילוי קרם פיסטוק ושקדים וזרוי בשברי פיסטוק. אולי זה נראה לכם כמו שחיתות מוגזמת, בעינינו זו ארוחת בוקר משביעה ולגיטימית (14 ש"ח).

לחמנינה, מרמורק 4 תל אביב | קרמניצקי 14 תל אביב | שוק צפון, ראול ולנברג 20 תל אביב.

פותחים את הבוקר בלחמנינה. צילום: אנטולי מיכאלו

פותחים את הבוקר בלחמנינה. צילום: אנטולי מיכאלו

בייגלה קרואסון | קונדיטוריית דלאל

למי שמעדיף משהו מלוח ליד הקפה, הבייגלה קרואסון של ענר צלאל מדלאל הוא הפתרון המושלם. זוהי הגרסה המפנקת של הבייגלה הירושלמי – הוא עשוי מבצק קרואסון עדין ועשיר, טבול בשומשום וזרוי במעט מלח ים (16 ש"ח).

דלאל, כל ישראל חברים 7 תל אביב.

בייגלה קרואסון של דלאל. וכל מילה מיותרת. צילום: אנטולי מיכאלו

בייגלה קרואסון של דלאל. וכל מילה מיותרת. צילום: אנטולי מיכאלו

מאפין אוכמניות | בייקרי

אחד המאפים הפופולריים עוד מראשית ימי הבייקרי. מאפין גדול ונדיב, במרקם עסיסי ובמילוי אוכמניות שחורות חמוצות (12 ש"ח).

אבן גבירול 72 תל אביב | יד חרוצים 13 תל אביב |ויצמן 67 תל אביב | דיזנגוף 260 תל אביב.

המאפין של הבייקרי. צילום: עידית בן עוליאל

המאפין של הבייקרי. צילום: עידית בן עוליאל

קוינאמן / דא דא ודא

אחד המאפים המושחתים בעיר, למי שמתעורר בבוקר בלי שום נקיפות מצפון. מאפה עשוי מבצק קרואסון כרוך בחמאה שנעטף בסוכר לפני האפייה. התוצאה היא סוכר מקורמל על בצק חמאה – ביס פריך במיוחד שעושה כיף בפה (14 ש"ח).

דא דא ודא, שדרות רוטשילד 7 תל אביב.

קוניאמן. מי שלא מכיר, שיגש לדא דא ודא. צילום: אנטולי מיכאלו

קוניאמן. מי שלא מכיר, שייגש בהקדם לדא דא ודא. צילום: אנטולי מיכאלו

דייניש ריקוטה | מילק בייקרי

הרבה דיינישים יש בתל אביב, אבל דייניש הריקוטה של המאפייה היפואית לוקח את כולם. הוא ממולא בקרם ריקוטה וצימוקים פרסיים ומהלך על הקו הדק של המתיקות בלי להגזים (14 ש"ח).

מילק בייקרי, בית אשל 5 יפו.

עדי קיהן במילק בייקרי. צילום: אנטולי מיכאלו

עדי קיהן במילק בייקרי. צילום: אנטולי מיכאלו

בריוש | אורנה ואלה

אם עדיין לא החלטתם אם בכלל בא לכם מתוק, הבריוש של אורנה ואלה הוא הפתרון המושלם: הכלאה של לחמנייה ועוגה, עשוי מבצק עשיר בחמאה וחלמונים ויכול ללכת לכיוון הניטרלי אם אוכלים אותו כפי שהוא או לכיוון המתוק עם ריבה (12 ש"ח).

אורנה ואלה, שינקין 33 תל אביב.

בריוש אצל אורנה ואלה. צילום: באדיבות אורנה ואלה

בריוש אצל אורנה ואלה. צילום: באדיבות אורנה ואלה

סינמון רול | סוויט בוקס

מדי בוקר אופים במאפייה הקטנה בפלורנטין סינמון אמריקאי קלאסי מפוצץ בקינמון בזיגוג קרם גבינת שמנת. במהלך השבוע תוכלו להשיג אותו בגרסה האישית ובימי שישי גם בגודל הענקי שרשמית מיועד לשניים, אבל אנחנו לא באמת רואים בעיה בלגמור אותו לבד (25 ש"ח לסינמון ענקי, 14 ש"ח לאישי).

סוויט בוקס, החלוצים 6 תל אביב.

סינמון רול אלוהי של סוויט בוקס. צילום:

סינמון רול אלוהי של סוויט בוקס.

עוגיית צ'וקולד צ'יפס וחמאת בוטנים | נולה

המאפייה אמריקאית מספקת את הסחורה גם באגף עוגיית הצ'וקולד צ'יפס ויצרה עוגיה מתוקה־מלוחה שנמסה בפה ומעלה את התהייה איך אומה שהמציאה את השילוב הגאוני של חמאת בוטנים ושוקולד עדיין מסוגלת להיות כל כך טיפשה עם הנשיאים שלה (12 ש"ח).

נולה, דיזנגוף 197 תל אביב.

נולה, עוגיית שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים. צילום: נולה

נולה, עוגיית שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים. צילום: טליה רסנר

פאי אגסים שיכור (טבעוני) | משק ברזילי

המסעדה הטבעונית לא מפסיקה להפתיע גם בגזרת המתוקים. פאי אגסים מבושלים ביין ועטופים בקרם שקדים על בצק פריך מקמח מלא (42 ש"ח לפרוסה ליד הקפה, 180 ש"ח לעוגה שלמה הביתה).

משק ברזילי, אחד העם 6 תל אביב.

משק ברזילי עם פאי אגסים טבעוני. צילום: בן יוסטר

משק ברזילי עם פאי אגסים טבעוני. צילום: בן יוסטר

עוגת דובדבנים ופטל בר | בראון

גם אם אתם נמנעים מגלוטן אתם לא חייבים לוותר על הביס המתוק של הבוקר. בקפה בראון מכינים עוגת דובדבנים ופטל בר מקונפיטורות הנרקחות במקום, עם מרציפן וקמח שקדים, ונטולת גלוטן לחלוטין (18 ש"ח לפרוסה ליד הקפה במקום, 52 ש"ח לעוגה שלמה הביתה).

בראון, ניסים אלוני 10 (מתחם G צמרת) תל אביב.

בראון, עוגת פטל  בר ודובדבנים. צילום:  שי בן אפריים

בראון, עוגת פטל בר ודובדבנים. צילום: שי בן אפריים

קרואסון חמאה | לה מולאן

כמו כל דבר אחר המוגש בבולנז'רי־פטיסרי הקטן הזה, גם הסוד של קרואסון החמאה הזה הוא בחומרי הגלם המעולים (כאן מדובר בחמאה אירית בכמות שערורייתית) ובהקפדה אובססיבית על תהליכי ההכנה המסורתיים. התוצאה – קרואסון חמאה כמו שקרואסון חמאה צריך להיות. זהוב ומתפצח מבחוץ ואוורירי מבפנים עשוי עלים דקיקים. מתקדמים יוכלו לקבל את הקרואסון גם עם קממבר צרפתי צעיר ודבש (12 ש"ח לקרואסון, 25 ש"ח לכריך).

לה מולאן, בוגרשוב 72 תל אביב.

או לה לה. קרואסון חמאה בלה מולאן. צילום: מוטי חיימוביץ'

או לה לה. קרואסון חמאה בלה מולאן. צילום: מוטי חיימוביץ'

דונאטס | דה שואו רום

דאנקן דונאטס אמנם לא שרדו את החום התל אביבי אבל מאז זרם הרבה גלייז שוקולד בנהר והיום, אפשר למצוא דונאטס אמריקאי נימוח ומושחת בקונדיטוריה הדנדשה דה שואו רום. מדובר בנקודת אפייה שבה לאורך כל שעות היממה ייאפו מוצרי קונדיטוריה מוגזמים להפליא. בגזרת הדונאטס תוכלו למצוא: דונאט בציפוי לימון, טריפל שוקולד, קרמל, תותים או כמובן דונאט קלאסי (8-14 ש"ח)

דה שואו רום, מלכי ישראל 11 תל אביב.

גם דונאטס. שואורום. צילום: סיגל סבן

דונאטס על הבוקר. דה שואו רום. צילום: סיגל סבן

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 624d517d4844f5