טיים אאוט timeout

תראו קצת בשר: האטליזים הכי טובים בתל אביב

| מאת: שרון בן-דוד

יש הרבה קצביות בתל אביב, אבל אין הרבה כמו אלו שאספנו לכם כאן. האיכות, השירות והידע, הם אלה שעושים את כל ההבדל. קבלו את האטליזים הכי טובים בתל אביב, אפשר להדליק את המנגל

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/01/sizes/חוות-צוק-בשרים-4-אפיק-גבאי_h_wo_680_382.jpg
ישר לתנור, אנחנו בדרך, בשרים בחוות צוק. צילום: אפיק גבאי

כל פודי וקרניבור יודע שאטליז טוב שווה את משקלו בזהב הרבה מעבר למשקל הנתח. באטליזים שאספנו תוכלו לקבל בנוסף לבשר באיכות הגבוהה ביותר, גם עצות וטיפים לשדרוג הבישול והצליה, אז גזרו ושמרו לא רק ליום העצמאות: האטליזים הכי טובים בתל אביב.

אבו חלווה

לא משנה מתי תגיעו לאטליז של אבו חילווה – תמיד יש תור. הנחמה: הוא מתקדם מהר בזכות צוות מיומן שמתקתק עבודה. וכדי לקצר עוד יותר את ההמתנה מומלץ לעשות הזמנה בטלפון. היא תהיה מוכנה תוך שעתיים-שלוש, תלוי בעומס, רק לבוא ולקחת. בעמדת הבשר יש נתחים מיושנים, בשר טחון טרי וקבבים מופלאים. בעמדת העוף כדאי להצטייד בשניצלים דקים ובשפודי פרגיות מתובלים. חוץ מבשר יש במקום כל מה שצריך לבישול ואירוח, מרטבים, תבלינים וסלטים מוכנים ועד כלים חד פעמיים, שגם הם כאמור מצרך מבוקש בעל האש טיפוסי.
מומלץ ליום העצמאות: קבבים הום מייד במגש במקרר הקפואים או טרי מהוויטרינה. רכים, שמנמנים ומתובלים בעדינות, מהגריל ישר אל הפה.

אבו חלווה

איוו בשוק האיכרים

החנות הקטנטנה בשוק האיכרים היא דיסנילנד של בשר סופר-איכותי. מי שחתום עליו הוא הקצב אבי בן-דוד, שלמד את רזי המקצוע בגרמניה. לפני כמעט 30 שנה פתח בירושלים אטליז ששמעו יצא למרחוק. כששוק האיכרים נפתח בנמל תל אביב, הוא החליט שזה המקום הנכון לעגון בו בעיר הגדולה. הבשר מגיע מעדרים של עגלים וטלאים שגדלים ברמת הגולן והופכים לנקניקיות משובחות ולקבב הטלה שהוא חלומו של כל קרניבור.
מומלץ ליום העצמאות: הצוות מביא את ההמבורגרים ואתם רק צריכים לבחור בין ג'וניור (150 גר'), מקסי (250 גר') ואיוו (400 גר') מ־100 אחוז בשר בקר טרי.

איוו בשוק האיכרים

איזו בשרים

האטליז המשפחתי של צביקה ואיציק (איזו בספניולית) למל הוא עדות למורשת שנמשכת לאורך דורות. את ההשכלה המקצועית הם ספגו באטליז של סבם בשוק הכרמל, ואחרי שהיו שכירים במקומות שונים הם החליטו לחזור למקורות ולפתוח אטליז עצמאי. ההתמחות שלהם היא בבשר טרי מיושן בתלייה, הדרך האופטימלית להבטיח שיישמר במיטבו. מי שמתגעגע לטי בון בפיטר לוגר יוכל לרכוש פה סטייק יפה ויין תואם שישדרג את חוויית הארוחה.
מומלץ ליום העצמאות: צלעות טלה קטנות רכות ונימוחות הן הביס הקרניבורי המושלם. כאן הן הטובות מסוגן ויהפכו את המנגל המשפחתי למסעדת שף.

איזו בשרים

אנגוסרי

משפחת דבאח מהגליל עוסקת בבשר כבר יותר מ-60 שנה. מה שהתחיל כאטליז קטן בכפר דיר אל אסד, התפתח לאימפריה בצפון הארץ, שלפני פחות מחודשיים הגיעה לתל אביב. בלוקיישן ברחוב הארבעה התמקמה קצבייה שמוכרת נתחי בשר מעדרים מזן אנגוס הסקוטי. כשהרעב מתעורר צריך פשוט לעשות כמה צעדים אל המסעדה הצמודה, שבה מישהו אחר עושה את העבודה ואתם רק צריכים לפרוס את הסטייק.
מומלץ ליום העצמאות: מתוך הנתחים הסקסיים שיש במקרר של קצביית הבוטיק בולט אסאדו אדמדם עם עצם. הצוות ישמח להדריך אתכם ולספק הוראות הכנה.

אנגוסרי 

הקצבייה של אנגוסרי. צילום:אנטולי מיכאלו

הקצבייה של אנגוסרי. צילום:אנטולי מיכאלו

בשרי

האטליז הוותיק בצפון הישן הוא אבן שואבת גם לתושבי עבר הירקון ואזורים אחרים בעיר, שבעבור האיכות והשירות מוכנים להסתכן בדאבל פארקינג. למרות השטח הקטן יחסית, אפשר למצוא כאן את המיטב בכל מה שקשור לבישול – נתחי בשר בקר, עוף, חלקי פנים, רטבים ותבלינים, והכל בוהק מניקיון ומטריות. הצוות שמח לתרום מנסיונו המקצועי העשיר והשירות, הוא עוד סיבה שיש לקוחות שנאמנים לאטליז כבר שנים.
מומלץ ליום העצמאות: בשר טחון הוא כביכול מוצר פשוט אבל כאן הוא באיכות מעולה. אפשר לבקש להתאים את כמות השומן ולהכין לבד קבבים או המבורגרים.

בשרי 

הבשרים של זלמן

משה גלקופ ומוטי חי מתמחים בכל שלבי הטיפול בבשר טרי, מפירוק ועד יישון. בשני הסניפים הם מציעים מלבד בקר גם טלאים, עופות ומוצרי מעדנייה שונים – שמן זית, גבינת פרמזן, רטבים, יינות ושימורים איכותיים. זה גם המקום למצוא בו קישקע מתוצרת בית שישביח את החמין, או קובה ביף – אנטרקוט יפני טרי שישדרג כל מנגל.
מומלץ ליום העצמאות: אם אתם מחובבי הנקניקיות נסו את אלו שמייצרים במקום במבחר טעמים בהם צ'וריסו, מרגז ונקניקיות בקר עם כבש.

הבשרים של זלמן | סניף מתחם G

הבשרים של זלמן. צילום: אבי דואק

הבשרים של זלמן. צילום: אבי דואק

חוות צוק המעדנייה

מקום מפגש קולינרי בבעלות החוואי תומר צוק והשף אסף שנער, שבבסיסו ניצבים אהבה לאוכל ולאירוח ורצון לחשוף את מניפת המוצרים המגוונת של חוות צוק. בקצביה המקצועית מוצגים לראווה נתחים מיושנים מובחרים, ובמיוחד טלאים שגדלים בחווה. היתרון הגדול במקום: תוכלו לבחור את הנתח שנראה לכם ולהשאיר את עבודת ההכנה לצוות המקצועי של המסעדה, הסמוכה למעדנייה. עוד תוכלו למצוא במעדנייה בשר של גדיים (שבדרך כלל אין באטליזים סטנדרטיים) ומומלץ גם לשים לב לגבינות מתוצרת החווה, שהן משובחות לא פחות.
מומלץ ליום העצמאות: עופות אורגניים ממשק מלמד הם מוצר שקשה למצוא בעיר. הטעם לא דומה לשום דבר שאתם מכירים מהמרכול השכונתי.

חוות צוק

בשרים בחוות צוק. צילום: אפיק גבאי

בשרים בחוות צוק. צילום: אפיק גבאי

חינאווי בוצ'ר שופ

כבר עשרות שנים שאטליז חינאווי ביפו הוא שם נרדף לבשר איכותי. על רקע העיצוב שמשמר את האותנטיות של הקצבייה הוותיקה ניצבים מקררי ענק ובתוכם נתחי בשר מיושנים ומעוררי תיאבון: כבש, טלה, עופות וחלקי פנים. הניקיון, הטריות, המחיר הנגיש והשירות האדיב הם שהופכים את הלקוחות לקבועים.
מומלץ ליום העצמאות: שיפודי פרגיות מתובלים, רק להוציא מהאריזה ולהניח על המנגל. ההנאה מובטחת.

חינאווי

ידע הבשרים

אטליז ומעדנייה שעוד מעט מציינים 20 שנות פעילות מול קהל לקוחות מרוצה. רפי אהרונוביץ', בעל ידע אינסופי בבשר ותואר מייסטר שנרכש בלימודים באירופה, הוא האיש לקנות ממנו נתח מובחר שירשים את האורחים. אהרונוביץ' מתמחה בנתחים מפרות בוגרות שהם עסיסיים יותר, ובבשרים מעושנים ופסטרמות ייחודיות שאפשר למצוא רק אצלו. המחיר יקר מהמקובל אך מוצדק בגלל האיכות.
מומלץ ליום העצמאות: אנטרקוט ביישון ארוך מפרה בגידול מקומי מזכיר בטעמים ובארומה סטייקים במוסדות נחשבים בחו"ל.

ידע הבשרים

ידע הבשרים. צילום: דודו אזולאי

ידע הבשרים. צילום: דודו אזולאי

מיטמרקט

האטליז שבשולי שוק הכרמל הביא לתחום את הסטאר קווליטי של השף ירון קסטנבוים, שיצר מקום שהוא הרבה יותר מבית ממכר לבשר. לפי האג'נדה המוקפדת של המיטמרקט, נתחי הבשר מגיעים מגידול מקומי באופן שמאפשר לעקוב אחר מקורם. לצד האנטרקוט, הסינטה והפורטרהאוס המובנים מאליהם, מציעים במקום גם נקניקיות פורט, סקירט ופלאנק סטייק, לחי עגל, קרפצ'יו וטרטר מנתחים ספציפיים. המסעדה הצמודה, M25, היא אחד המקומות הכי שווים בעיר מבחינת קוליות ותפריט.
מומלץ ליום העצמאות: "שלישי פנימיים" כבר הפך לנוהג ומביא לשיא את ההתמחות של המקום בחלקי פנים. לכן לכו על שקדי עגל עסיסיים ונימוחים.

 מיטמרקט 

הקבב של M25. צילום: אנטולי מיכאלו

אחח הקבב. צילום: אנטולי מיכאלו

מרינדו

רשת הבשר הצפונית הוקמה בשנת 2003 כמקור לבשר למסעדות. אחרי שהשמועה על התוצרת האיכותית עברה מפה לאוזן, נוצר ביקוש מצד השוק הפרטי והבעלים, רועי תבור ואיתמר קנדליק, החליטו לפתוח חנויות במרכז. בשלושת הסניפים בתל אביב אפשר למצוא מגוון מוצרים לכל טכניקות הבישול, ובראשם סטייקים בסגנון ניו יורק, פריים ריב וטי בון. אם אתם אנשים של עוף וטלה גם אותם תוכלו למצוא ברשימה, לצד מוצרים מיוחדים לקהילת הפלאו.
מומלץ ליום העצמאות: שיפודי אנטרקוט הם הנשנוש האידיאלי: גושי בשר עם טעם עז בחיתוך שנוח גם לילדים להחזיק ביד.

מרינדו | סניף שרונה מרקט

מרינדו. צילום: אורי אמיתי

מרינדו. צילום: אורי אמיתי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601