איסטנבול: חמארה חדשה לחבורת יום טוב בכרמל ועוד חדשות מהשוק

וגם שונרא, המקום החדש של הביר בזאר שנפתח במקום געצל ומגיש ארוחות בוקר במחיר אטרקטיבי, פופ אפ סלופי פנדה בימי שישי ובורקס חדש מאיים על מעמדו של הטורקי המיתולוגי. שש נקודות עצירה חדשות בקניות של יום שישי

איסטנבול. צילום: אופיר וידבסקי
איסטנבול. צילום: אופיר וידבסקי
26 בדצמבר 2017

אין ברירה, מידי מספר חדשים אנחנו נאלצים למפות את שוק הכרמל מחדש. האקשן רק הולך וגדל והשוק לעולם לא מאכזב, ומספק את מקומות הבילוי הקולינריים הכי לוהטים בעיר, כאלה עם בשורה חדשנית, וייב מעיף, ומחירים שוברי שוק

  1. 1. יום טוב גם באיסטנבול

אחרי שהעיר לחיים את קו התפר שבין שוק הכרמל לכרם התימנים עם מזנון יום טוב והחללית, בן שלוין (הידוע בכינוי בוגי בן) ממשיך להרחיב את האקשן עם איסטנבול. חמארה טורקית שכבר פתוחה בימי שישי בלבד ברחוב רבי מאיר. התפריט המאוד טורקי כולל עלי גפן, גבינות מטורקיה, קציצות דגים, וגם חומוס עם פול, כי בכל זאת נמצאים פה עם רגל אחת בכרם התימנים (20-39 ש"ח למנות בגודל בינוני-קטן). בין המשקאות שתלגמו באיסטנבול שליש בירה מכבי מהחבית, צ'ייסרים מכל הסוגים ב- 10 ש"ח, ובקרוב גם קוקטייל איסטנבול. קצת אחרי תחילת השנה האזרחית המקום יתחיל לפעול בנוסף לשישי גם על תקן של בר רגיל בערבי רביעי וחמישי וזה כבר לגמרי מסמן הפשרת היחסים עם הטורקים ב- 2018.  

איסטנבול, רבי מאיר 40, תל אביב, שישי 11:00-עד כניסת השבת.

2. מזללת רחוב חדשה לאחים מדה באן 

בחדשים האחרונים בטח גם אתם הבחנתם שהאחים קיצ'יס עושים שיפוצים קדחתניים לצד דה באן, האסייתית הותיקה והמצליחה שלהם. בימים הקרובים הם יפתחו שם את מזללת הרחוב כרמל. למרות הציפיות שהאחים ימשיכו עם הקו האסייתי הייחודי להם, במזללת הכרמל האחים מתכוונים להגיש להגדרתם "אוכל רחוב ישראלי כייפי, פשוט וטעים". המקום יהיה בנוי כבוטקה עם דלפק, ומספר מצומצם של מקומות ישיבה ויתמחה במנות בפיתה, בעיקר כאלה שכוללות בשר ועוף על גריל פחמים. בין 6-5 המנות שיוגשו כאן תמצאו קבב אדנה, מחאמר פרגיות, מעורב טלה, ומנה צמחונית. כל המנות יכילו הרבה עשבים טריים מהשוק: פטרוזיליה, נענע וכוסברה וגם בצל וסומק, צ'ילי גריל, סלסת עגבניות חריפות ועוד. (כ-30 ש"ח לכל מנה). בהתחשב בקבב של שמואל שנמצא מרחק מטרים ספורים מהדוכן הישראלי של האחים קיצ'ס, ומנות הבשר על פחמים של M25 שבקצה השני של השוק, בכרמל הולך להיות פוד פייט מרתק שדורות יריירו עליו.

כרמל,  הלל הזקן 18, תל אביב, 03-6044725 11-23 

שי ואייל קיצ'יס. עכשיו גם בפיתה. צילום: חיים יוסף
שי ואייל קיצ'יס. עכשיו גם בפיתה. צילום: חיים יוסף

3. שונרא, החתול השמן של השוק 

נראה שחבורת הביר בזאר משתלטת על שוק הכרמל. אחרי שפתחו שני ברים היפר קוליים בשוק, ומילאו את בתי האוכל של הכרמל במותג הבירה של המבשלה שלהם הנקרא חתול שמן, חבורת הביר בזאר פתחה את שונרא (חתול בארמית). מדובר במקום שאשכרה אמור להשביע לכם עם הרעב עם אוכל ממלא בטן במחירים מצחיקים. תפריט ארוחות בוקר כבר בנוי עם מנות כמו פיתה לבנה – פיתה פתוחה עם קרם חציל ופלפל קלוי, סלייס חציל, שרי צלוי, פטרוזיליה, זעתר וצ'ילי טרי; או מנת טריו פנקייקס עם קונפי סלמון, סלמון בכבישת סלק, ליים וכוסברה; או עם גבינת לבנה, סלייס חציל, שרי צלוי וביצה קשה (מאוד דומה לתפריט של קפה גצעל שהיה כאן קודם, אתם צודקים).  עוד בגזרת הפינוקים המושחתים מנת קרואסון חזה אווז עם אמנטל, מיקס בייבי ואיולי. (17 לארוחת בוקר, 45 שקל לשלוש ארוחות, ונדמה לנו שזו ארוחת הבוקר הזולה בעיר). בקרוב יבנה בשונרא גם תפריט צהריים וערב שיכלול מרקים, סלטים, ומנות על בסיס ביצים. ההפתעה הגדולה: בשונרא לא הסתפקו בבירות ומציעים ארבעה קוקטיילים כמו ספייסי ג'ין – ג'ין, כוסברה, מלפפון קצוץ, מי טוניק, סוואר וצ'ילי טרי; או מד קאט – בירת חתול שמן, וויסקי, אנגוסטורה ביטר, ג'ינג'ר ותפוז. (25 ש"ח לכל קוקטייל).

שונרא, רבי מאיר 21, תל אביב, ראשון-חמישי 8:30-1:00 שישי 8:00-18:00 מוצ"ש-1:00.

שונרא, מצאו את החתול בתמונה
שונרא, מצאו את החתול בתמונה

4. טום אביב פותח את קוקו במבינו במקום פאפאס 

מסעדת הפאפס הייתה המשכה הישיר של ביג מאמא, האיטלקיה שפתחה את שוק הכרמל בשנות התשיעים ומיצבה אותו כאזור בילויים (בהתחלה בלב השוק ובהמשך בהלל הזקן). ביג מאמא עברה מספר גלגולים וכיום היא פועלת באתר מחתרתי חדש, מאחורי גדר חפיר הרכבת הקלה בקרליבך, ואילו הפאפס תהפוך בתחילת השנה (3 בינואר) לקוקו במבינו. זה יקרה במתיחת פנים קלילה ובלי שיפוצי עומק, ומתוך שיתוף פעולה בין אורי רז (הבעלים של הפאפס שהוא גם שותף בסושיאל קלאב, בריפאבליק ובפיאצה) וטום אביב, זוכה מאסטר שף בעונה השישית.
המסעדה, שמרגע לידתה בכל גלגוליה הייתה איטלקית, ממשיכה לשמור אמונים לארץ המגף. אביב בנה תפריט של גרסאות אישיות שלו ומקומיות מאוד (ע"ע שוק הכרמל) של אוכל איטלקי, או כדבריו "אוכל מקומי שמדבר איטלקית", ובניהן: קרפצ'ו בטטה שרופה בטאבון של הפיצות שעה וחצי, מעוכה על משטח עץ, ועליה טופינגס של יוגורט, ברינזה, אורגנו, צ'ילי ומלח גס.; נתח שורטרייב "מעורב", שבו הבשר מבושל בישול ארוך שלוש שעות במרטיני רוסו, אורגנו ורוזמרין, נקצץ על הפלאנצ'ה עם בצל ומוגש על פירה; טרטר של דג מוסר על ברוסקטה שיפון עם איולי של צ'ילי וריחן; פריטו מיסטו של קלאמרי, שמטוגן בתערובת קמח, תבלינים זרעי שומר וצ'ילי; דפי פסטה קרועים בתוך תרד נמס לתוך עצמו (ד"ש לאיל שני) במחבת בחמאת לימון עם צנוברים; ומנת טורטליני דרוזי עם חמאת זעתר ולבנה. (75-30 ש"ח למנה). תפריט היין יכלול רק 6 יינות בסיסים שיוגשו בכוס או בקראף (30-40 ש"ח לכוס). בשלב הראשון המסעדה תפתח רק בשעות הערב ובהמשך צפויים בראנצ'ים וקבלות שבת.  

קוקו במבינו. הלל הזקן 12, תל אביב, 054-3377667, כל יום 24:00-19:00.

הפסטה של במבינו. צילום: טום אביב
הפסטה של במבינו. צילום: טום אביב

5. הטורקי מאחוריך: בורקס פפו מגיע לכרמל

זוכרים את בורקס פפו שבעליו הפך לשותף של סמי ויחד עם פתחו את אימפריית סמי בורקס שהייתה להיכל התהילה של הבצקים השמנונים בהיסטוריה של האוכל המקומי? ובכן בורקס פפו החדש בשוק הכרמל לא נקרא על שמו של אותו פפו מיפו, אלא על שם פפו סבו הטורקי של יער בן נון שהקים את המקום. הלוגו של הסבא הטורקי והשפם מככב על הקיר. בן נון טוען שגילה כי בדיוק במקום הזה שכנה מסעדת מלוואח שבה הגששים נהגו לאכול אחרי הופעות, כשהם יושבים בעומק המסעדה כדי שלא להתקל במעריצים מתקהלים.
גם אם זאת לא הכתובת המדויקת שבה בילו הגששים, ללא ספק האזור חוזר לימי התהילה שלו עם מסעדת הבשרים גגה בצד אחד, ובורקס פפו מצדה השני של הסמטה, (וקצת בהמשך למטה פיש אנד צ'יפס מרקט שכבר דווחנו עליו לאחרונה). הבורקס של פפו מיוצר על ידי חבר טורקי של משפחת בן נון שמכין אותו ממולא בתפוח אדמה, גבינה, תרד או שילוב של תרד וגבינה יחד. אפשר לבקש את הבורקס עם או בלי ביצה והוא מקבל חיזוק של רסק עגבניות, זיתים, חמוצים וסחוג, (17 ש"ח בלי ביצה 20 ש"ח עם ביצה). לצד הבורקס תוכלו ללגום את הקפה הטורקי של שלמה כהן מהכרם, המתבשל בתוך מכשיר מיוחד מטורקיה ( 5 ש"ח) או בירה עלמה מהחבית (שליש – 15 ש"ח). בהמשך צפויים כאן גם ערק, טובי ושאר משקאות אופיינים לאזור.  

פפו בורקס, חבשוש חיים 32, 03-9307676 ראשון-חמישי 9:00-24:00 שישי עד כניסת שבת.

6. סלופי פנדה בימי שישי 

כבר הרבה זמן שאנחנו אורבים לחבורת הפופ אפ פנדה, שהבטיחו עוד לפני מספר חדשים להגיע אל השוק בימי שישי, היישר מעולם הפקות האירועים. הצבת מארבים לוותה בתחושת החמצה, עד שהם סוף סוף הפתיעו בזמנם החופשי. ההתמחות של חבורת הפנדה היא בהכנת מנת סלופי פנדה העשויה נתח טלה מפורק, שמוגש בפיתה עם טחינה, צ'אטני, ירקות, פטרוזיליה וחריף. (35 ₪) נקווה שבשישי הקרוב הם לא יבריזו לנו.  

פופ אפ פנדה, יום טוב 17, תל אביב. שישי 11:00-17:00