טיים אאוט timeout

המסעדה שתפתח במקום ננוצ'קה עשויה למלא גם את החלל בלב הלקוחות

| מאת: שרון בן-דוד

מסעדת "אמש" שתקום על הריסותיה של המסעדה הגרוזינית האהובה מבטיחה תפריט ים תיכוני, חומרי גלם משובחים ושימוש מושכל בחללים השונים לטובת הקהל המתגעגע

ריזוטו ים, אמש. צילום: אמיר מנחם

כשננוצ'קה נסגרה נפער חור בחיי הלילה של תל אביב. "אמש", מקום חדש שייפתח בשבוע הבא באותה כתובת, ימלא את החלל בצורה דומה אבל שונה. "רצינו לשמר את מה שהיה בננוצ'קה, לא בהיבט הטבעוני אלא בחוויה של מסעדה שמתפתחת לבר שמח. הרצפה הישנה נשארה, ומי שבילה בננוצ'קה בימים הפרועים ההם אומר שהבר מאוד מזכיר את מה שהיה", אומר עומר עוז מבעלי קבוצת Nox, שיחד עם שלומי דיין ושותפים נוספים נחשבת לאחת מהקבוצות שמובילות את חיי הלילה בעיר.

עוד כתבות שיעניינו אותך:
כל הפיצריות החדשות בעיר שחובה לנסות
טסים לניו יורק? אלה קינוחי החובה שלכם
למה השפים הישראלים בורחים לברלין?

ספגטי מולים, אמש. צילום: אמיר מנחם

האמש יתפרש על פני בר, מסעדה וחצר. שמו משקף את חוויית הבילוי המתגלגלת שהקבוצה מבקשת לייצר. "חיפשנו שם עברי שמתחבר לחווייה של זמנים. אפשר להתחיל את הערב מוקדם במסעדה, להמשיך לחצר הכי תל אביבית עם אווירת צ'יל וצמחייה, ומשם לעבור לבר שמתפרש על שתי קומות. בסופי שבוע תהיה בו אווירה שמחה עם ריקודים על הבר ומוזיקה שקשה להגדיר, אבל היא בטוח לא תהיה אלקטרונית".

טוב, אולי הקהל הטבעוני יצטרך להתגמש. סטייק טרטר בקר, אמש. צילום: אמיר מנחם

על הפן הקולינרי אמונה שפית אורטל רוזנברג, לשעבר סו שף ב"שילה" תחת שף שרון כהן ומי שניהלה את הקמת המטבח ב"פלורנטין האוס". "בחירת השף הייתה חשובה לנו במיוחד. מתוך סך כל העסקים שלנו יש שלושה שמשלבים קולינריה – קנטה בגן העיר ושני הביר גארדן בשרונה והוד השרון. כאן רצינו לעלות רמה. לכן היה לנו חשוב להדק ולאפיין את המוצר המסעדתי-קולינרי. חיפשנו שף צעיר שיהיה בווייב שלנו ולקח זמן לאתר אותו, או אותה במקרה זה. לאורטל יש ידע רב והכנסנו אותה לעסק כשותפה. זו החלטה שקיבלנו כדי שהיא תחיה את המקום כמונו, לאחר שנכווינו בזה בעסקים קודמים כמו הזוביזו. רצינו לאתר קודם כול את האדם ואחר כך לאפיין את האוכל שיתחבר לחוויית המקום". התפריט מוגדר כים תיכוני והוא מתבסס על חומרי גלם משוקי לוינסקי והכרמל הסמוכים. הכוכב יהיה ג'וספר, סמל סטטוס עכשווי במטבחי מסעדות בעיר. בין המנות שיוגשו: ארטישוקא-להרומאנה עם סלסה אנשובי וצלפים ויוגורט צאן (38 ש"ח); סלט סלנובה- חסה סלנובה, בייבי ג'אם, בושה עיזים ופרי העונה (48 ש"ח); סשימי דגים, פריקי ותמר מג'הול (62 ש"ח); סטייק טרטר בקר עם אנשובי, צלפים, איולי חרדל וברוסקטה (56 ש"ח); ספגטי ומולים טריים בחמאת שאטה ויין לבן (84 ש"ח); וריזוטו ים עם דג אוסקאלופס (96 ש"ח). את הבר מקימה קבוצת האימפריאל, שתהיה אחראית על תחום הקוקטיילים.

דג זה ציפור, פרה זה חיה. סשימי דג ים, אמש. צילום: אמיר מנחם

עוז מציין שהאמש מוגדר כמקום לבני 25 ומעלה, "אבל סביר שהרוב יהיה מבוגר יותר. הקהל שהקבוצה צברה במשך 15 השנים שהיא פועלת התבגר איתנו. אמש מיועד קודם כל בשבילו". הקומה העליונה של הבר מיועדת לתפקד כחלל לאירועים עד 80 איש. היא מאובזרת בפינות לאונג' ספות ובר, עם עמדה לשף עבור בישול פרונטלי. בתקופת ההרצה המקום יעבוד בהיקף מוגבל. "אנחנו בונים אותו לאט לאט כדי ליצור מוסד שלא מתבסס על יח"צ או מאגניבות. בעסקים האחרים אנחנו פותחים וישר הכל עף, אבל לפרויקט הזה באנו באורך רוח. חיכינו מספיק זמן אז לא ניפול עכשיו בקטנות".

אמש, לילינבלום 30 תלאביב, ראשון-שבת 18:00-לקוח אחרון (בהרצה החל מ-19:00), הזמנתמקום דרך הפייסבוק והאינסטגרם

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: f2fadbfc0df0