טיים אאוט timeout

תרגיל בהתעוררות: בראנצ'ים חדשים שכדאי לקום בשבילם בבוקר

| מאת: שרון בן-דוד

תפריטי הבוקר של הסופ"ש בעיר כבר מזמן עומדים בזכות עצמם בכבוד, ביצירתיות ובעדכניות. חמישה בראנצ'ים חדשים בעיר ועוד אחד לנוסעים לצפון

  • https://static2.timeout.co.il/media/2018/01/sizes/בראנץ-בלבוי-צילום-אנטולי-מיכאלו-8-Custom_H_wo_680_382.jpg
בראנץ' בלבוי. צילום: אנטולי מיכאלו
  1. 1. בוויב הדוניסטי | בלבוי

הבראנץ' החדש של בר הקוקטיילים מקצין את אווירת ההדוניזם שאנחנו כל כך אוהבים בבלבוי ומתרגם אותה למנות שהמילה שחיתות קטנה עליהן. הדיל מורכב ממנות פתיחה ללא הגבלה ולחמים, מנה אישית ומשקה בוקר אלכוהולי. מרק ושיסואז וקורנפלקס מעושן בקופסת חיקוי למקור פותח את התיאבון באלגנטיות. אחריו מוגשים למרכז השולחן גרבדלקס בחרדל ודבש; גבינת שמנת עם עשבי תיבול, עגבניות ושקדים; סוכריות פטה כבד בציפוי שוקולד לבן ועוד מטבלים וממרחים המלווים מגדל מאפים. המנות האישיות נאמנות לאותו קונספט שנועד להפיל אתכם לשנ"צ שבע ומאושר, למשל שני מאפי האש בראונז עם סלמון מעושן ושמנת, סינטה מיושנת עם תפוחי אדמה, מרשמלו, ברוקולי פלפל שחור ורוטב גבינה; או מגדל פנקייקס עם בננה, בייקון, ריקוטה ודבש לבנדר, שרק בשבילו שווה להגיע. הבראנץ' כולל פונץ' בוקר, מיץ, פרוסקו ו"עיירישקופי "– גרסה מקורית-מקומית מתובלת בהל. ב-20 ש"ח נוספים אפשר לתגבר את השתיה בעוד קוקטייל מתפריט מיוחד שהורכב לכבוד הבראנצ', שנע ממשקאות קלילים ועד כמעט ארוחה בגביע כמו Something about Mary – וודקה מתובלת בבייקון עם קצפת סלרי, שרימפ חלוט ועוד השתגעויות. האווירה יותר קלילה מאשר ברגיל, התפאורה פרחונית ואופטימית ואפשר להביא את הילדים.

מתי: שישי ושבת 16:00-10:00.

מחיר: 120 ש"ח (חלק מהמנות בתוספת מחיר).

בלבוי

בראנץ' בלבוי. צילום: אנטולי מיכאלו

בראנץ' בלבוי. אנחנו כאן בשביל הקוקטיילים. צילום: אנטולי מיכאלו

2. בראנץ' שכונתי | בבי 

לכאורה עוד מקום ברחוב בן יהודה המשמים אבל אל תטעו – במטבח מתחולל קסם כמו במסעדות הכי טובות בעיר. השף אסי לוי ושותפתו שיר ויזר עבדו בוויינברג, בר יין שעמד באותו מקום, וכשזה נסגר רכשו את החלל והפכו אותו לבר שכונתי. מאחורי ההגדרה הצנועה מסתתר מטבח שף שלא עושה לעצמו הנחות גם בבוקר. את הגבינה הלבנה והקוטג' מחליפים  סלט מטיאס תפוחי עץ ואגוזים, עגבניות קלופות כבושות בחומץ שרי, סלט חצילים מוקצף ועוד פתיחים מעניינים בצירוף קובנה רכה וחמימה. מנות קונצנזוס מקבלות שדרוג שמיטיב איתן, למשל חומוס מתוצרת בית עם קלמרי או עם בשר טלה או שקשוקה חריפה וירוקה שמוגשות עם לחוח לניגוב. קוביות תפוחי אדמה ובטן טלה מעושנת עם ביצה עלומה ופלפל פימנטון מזכירות את ברצלונה למרות הכשרות ("הבת שלי שומרת ולכן אני לא מכניס למטבח חזיר", מסביר לוי). פסטה פפרדלה מתוצרת בית עם פורל מעושן ברוטב שמנת, פרג וחלמון ביצה זו מנה שהיינו שמחים לאכול לא רק בסופ"ש אלא כל השבוע. קינוחים וקוקטיילים שמתאפיינים באותה מקוריות ישלחו אתכם הביתה בחיוך מאושר ובלי חור בכיס כי התמחור נוח. ובונוס אחרון: הבראנץ' נמתח עמוק אל תוך אחה"צ.

מתי: שישי ושבת 17:00-12:00.

מחיר: 68-32 ש"ח.

בבי

בבי. צילום: שיר ויזר

בבי. מטבח שיף בוויב שכונתי. צילום: שיר ויזר

3. חגיגת פחמימות | ליאור משיח

הקונדיטורית ליאור משיח השיקה במסגרת EatWith בראנץ' שיגרום הרבה נחת לחובבי הפחמימות והמתוקים (ובינינו – מי לא כזה). 12 איש לכל היותר יכולים להתארח בסטודיו שלה ברחוב הרכבת, מה שמבטיח אירוע אינטימי ותקשורת קרובה ומקרבת. כולם יושבים סביב אי גדול במרכז המטבח שעליו מוגשים לחמים מתוצרת בית, באגטים פריכים וחלות חמימות ("אני תמיד אומרת שזו לא שבת בלי חלה") עם איקרה של חיים רפאל, מטבוחה פיקנטית, לבנה, סלט קינואה, דגים מלוחים ועוד מעדנים. באגף המנות החמות מככבים קישים, ביצים, דגים ובייקון בתנור, ולסיום מגיע השוגר ראש בצורת וופל בלגי עם מסקרפונה, פירות יער וסירופ מייפל, טארטים, עוגת שמרים שוקולד ועוד. אלכוהול לא כלול במחיר אבל בארוחות הראשונות יוגש יין לבן מבעבע, ובכל הארוחות שתיה חמה מלווה את הקינוחים. התפריט פתוח לשינויים לפי העונה והמצאי בשוק. הבראנץ' הראשון ב-20.1 סולד אאוט ובקרוב ייפתחו תאריכים נוספים בפברואר.

מתי: ימי שבת לפי תאריכים באתר EatWith, מ-11:00 ועד שהאורחים הולכים.

מחיר: 200 ש"ח.

www.eatwith.com

ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

ליאור משיח. פחמימות ואז עוד קצת פחמימות. צילום: ליאור משיח

4. בראנץ' קרניבורים | אנגוס

בראנגוס – בראנץ' חורפי, כבד וקרניבורי מוגש במסעדת הבשרים אנגוס שבמתחם גבעון המתחדש. בלי יותר מדי עניינים מקבלים הסועדים למרכז השולחן מגוון אנטיפסטי,  Cold Cuts – נתחים קרים כבושים וצלויים, סלסלת לחמים טריים ומטבלים. בשלב הזה תתבקשו לבחור במנה אישית:  צ’רשוקה UF – שקשוקת צ’וריסו מבושלת בבירה; Steak & Eggs – שתי ביצי עין, סטייק שייטל וחמאה מתובלת; ביצת עין עם בייקון טלה על שעועית ירוקה, אפונת גינה ורוקט; גראטן עין – גראטן תפו”א קלאסי ועליו ביצת עין בציר טלה אסאדו; ואסאדו מונטה קריסטו – פרנץ’ טוסט מקסטן בריוש ממולא גאודה ואסאדו. מי שבשר גדול עליו על הבוקר מוזמן להסתפק בנתח גבינת פטה בגריל עם שמן זית, בצל אדום, פלפלים וזעתר. מיץ טבעי ושתיה חמה כלולים במחיר, ובתוספת 15 ש"ח ניתן לשדרג לקוקטייל של בוקר.

מתי: שישי 11:00-15:00.

מחיר: 109 ש"ח.

אנגוס

בראנגוס. צילום: אנטולי מיכאלו

בראנגוס. לקרניבורים. צילום: אנטולי מיכאלו

5. ארוחת בנטו | יא פאן 

הבראנץ' במסעדה הנובו-יפנית של השף יובל בן נריה מתבסס על קונספט הבנטו, קופסת האוכל היפנית שהיא תמיד מעוצבת ואלגנטית. הדיל נאמן לעיקרון הגיוון כי ככה עובדים ביפן, וכולל כמה ממנות הדגל של המסעדה: בייבי ג'אם –חסה צלויה עם מיונז יפני, פרמזן, שמן קארי ופקאן מקורמל; טופו משי וביצת אונסן עם שבבי טמפורה, סויה דאשי, דייקון ובצל ירוק; מרק שירו מיסו; בייבי צ'יראשי – גרסה מוקטנת למנת קוביות דג נא, טמאגו, אורז מתובל ועלי שיסו; סלמון צלוי וקרואסון צ'דר, וקימצ'י כרוב פריך וחמוץ. אם עוד נותר שביב רעב אפשר להוסיף מנות מהתפריט הקבוע. על אף שהמחיר נושק לרף הגבוה של הבראנצ'ים בעיר, על שתיה קלה או אלכוהולית יש לשלם בנפרד.

מתי: שישי ושבת 12:00 – 16:30.

מחיר: 118 ש"ח.

יא פאן 

בנוסח יפני. בראנץ׳ ביא פאן

בנוסח יפני. בראנץ׳ ביא פאן

6. מהמטבח הערבי | אלבאבור

בשביל הבראנץ' הערבי הזה שווה לנסוע צפונה, ועל הדרך להרוויח אוויר נקי שיפתח את התיאבון. ארוחת הסופ"ש שהשף חוסאם עבאס מגיש מתחילה בלחמים טריים מהטאבון ומנות קטנות למרכז השולחן: סלט עגבניות חתוך דק מתובל בבצל ירוק, זעתר ושמן זית; לבנה עזים עם חרדל בר או זעתר ירוק, וזיתים שחורים גדולים בשמן זית ופיגם – עשב תיבול בעל טעם חזק וסגולות מרפא. מכאן ממשיכים לרשימת סלטים שמתוכם כל אורח בוחר שניים, למשל כרובית צעירה מטוגנת עם טחינה, פטרוזיליה וסומאק; חציל בשום ולימון; גבינת עזים מטוגנת או צלויה על האש; פול מבושל כל הלילה עם שום, כמון ולימון ועוד. למנה עיקרית תתבקשו להחליט בין סמבוסק ממולא בתרד בר/גבינת עיזים/חוביזה; בוריק ממולא ביצה ותרד בר /בשר/גבינה; עיג'ה כרובית עם גבינת עיזים ועגבניה ועוד מנות ארוחת בוקר חמות מחומרי גלם עונתיים והרבה עשבים. הארוחה כוללת שתיה קלה – לימונדה עם נענע או מיץ תפוזים סחוט במקום, ובסוף מקבלים תה צמחים או קפה שחור.

מתי: שישי 14:00-09:00, שבת 13:00-09:00.

מחיר: 70 ש"ח לסועד, מינימום הזמנה זוגית לשולחן. 

אל באבור

אלבאבור. צילום: בועז לביא

אלבאבור. צילום: בועז לביא

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 494c505f471d2fb3fc